Search

Photos: Ιδανικό ξεκίνημα στο 2020 για τον Άρη Αβάτου με ανατροπή κόντρα στον Κεραυνό Πέρνης!

Κάνοντας την ανατροπή, ο Άρης Αβάτου επικράτησε με 2-1 του Κεραυνού Πέρνης στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, ξεκινώντας με ιδανικό τρόπο τις υποχρεώσεις του για το 2020.

Μετά από ένα σχεδόν ισορροπημένο πρώτο μέρος, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που κατάφεραν να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν πηγαίνοντας στην ανάπαυλα με το προβάδισμα. Πριν την έναρξη του δευτέρου μέρους ο κόουτς Ξανθόπουλος πραγματοποίησε τρεις μαζεμένες αλλαγές, οι οποίες άλλαξαν άρδην την εικόνα της αναμέτρησης. Ο Άρης Αβάτου κινούνταν πολύ πιο επιθετικά στον αγωνιστικό χώρο, ήλεγχε τον ρυθμό του αγώνα και κατάφερε με δύο τέρματα του Γκέκα μέσα σε δύο λεπτά, να φτάσει στην ανατροπή και την κατάκτηση των τριών βαθμών της νίκης.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού καταγράφηκε στο 3′ όταν ο Ψυχουδάκης μπλόκαρε το σουτ του Ζωσιμίδη. Στο 9′ το σουτ του Σαρηγιαννίδη, μετά το λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, δεν ήταν ιδανικό, ενώ στο 10′ η κεφαλιά του Μιχάλη Μελισόπουλου στην πρώτη τελική εντός εστίας της Πέρνης, κατέληξε στα χέρια του Νομικού. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ με τον Τζουμάνη να φέυγει στη κόντρα και να πλασάρει για το 0-1. Στο 23′ και το 24′ οι προσπάθειες των Τσάπαρη και Ζωσιμίδη αντίστοιχα δεν βρήκαν στόχο, ενώ στο 30′ η κεφαλιά του Χριστοφορίδη πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Οι γηπεδούχοι έφτασαν κοντά στην ισοφάριση με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους, όμως το σουτ του Τσάπαρη μέσα από την περιοχή δεν ήταν ιδανικό. Στο 55′ το φάουλ του ίδιου παίκτη δεν βρήκε στόχο, όμως στο 58′ μετά από ωραία συνεργασία των Ξανθιωτών, ο Γκέκας βγήκε απέναντι από τον Ψυχουδάκη και αφού κέρδισε και την κόντρα ισοφάρισε σε 1-1. Η υπεροχή των γηπεδούχων αποτυπώθηκε στο σκορ πλήρως δύο λεπτά αργότερα, όταν από γύρισμα του Μπουνταγκίδη και πάλι ο Γκέκας σκόραρε για το 2-1, κάνοντας την ολική ανατροπή για την ομάδα του.

Στα υπόλοιπα λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι, καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να απειλήσει με αξιώσεις τα αντίπαλα καρέ και το 2-1 παρέμεινε μέχρι το τέλος, με τον Άρη Αβάτου να κερδίζει άλλη μια πολύ σημαντική νίκη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Λάπατας που είχε για βοηθούς τους Δανδανίδη και Γαρδικιώτη, της ΕΠΣ Θράκης.

Άρης Αβάτου (Ξανθόπουλος)Νομικός, Χατζηπαπάς, Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Λαφάρας (46′ Χασάν Μπουλούτ), Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης (46′ Κρασώνης), Βελή Μεμέτ Χακάν, Γκέκας, Τσάπαρης, Ζωσιμίδης (46′ Ψεμματάς).

Κεραυνός ΠέρνηςΨυχουδάκης, Μπαντάνης, Μαλαμίδης, Μαρκάκης Δ., Κωνσταντάρας, Λάσπατζης, Μελισόπουλος Μ. (65′ Μαρκάκης Η.), Τσάκωνας, Κλοκίδης, Μελισόπουλος Α., Τζουμάνη.

Share it