Search

Πήρε το ντέρμπι με Αετό και βγήκε απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού η Ένωση Αλεξανδρούπολης!

Ιδανικά ξεκίνησε τις αγωνιστικές τις υποχρεώσεις στο 2020 η Ένωση Αλεξανδρούπολης.

Η εβρίτικη ομάδα στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Γ’ Εθνικής, η οποία ήταν και πρώτη για τον β’ γύρο, επικράτησε 1-0 του Αετού Ορφανού στο στάδιο «Φώτης Κοσμάς». Έτσι, τον έπιασε στην 7η θέση και στους 16 βαθμούς, προσπερνώντας τον Κεραυνό Πέρνης που ηττήθηκε από το Άβατο και φεύγοντας πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Το α’ μέρος είχε αρκετά λάθη και από τις δύο ομάδες, οι παίκτες των οποίων είχαν πολλά προβλήματα στα τελειώματα των φάσεων. Η Ένωση είχε αρκετές ελλείψεις γι’ αυτό και στον πάγκο της υπήρχαν μόνο 4 παίκτες εκ των οποίων ο ένας τερματοφύλακας, απέναντι στην ομάδα του Οφρυνίου που βρέθηκε στην πρωτεύουσα του Έβρου πλήρης.

Πρώτη καλή στιγμή στο ματς στο 6′ όταν μετά από εκτέλεση φάουλ ο Παυλίδης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ. Οι φάσεις ήταν λιγοστές σε αυτό το πρώτο ημίχρονο, με την επόμενη να σημειώνεται στο 45′. Ο Μαλτέζος με ωραία ατομική προσπάθεια πέρασε έναν αντίπαλο του, σούταρε από τη γραμμή της περιοχής, αλλά ο Κυφωνίδης απέκρουσε κρατώντας το μηδέν.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ένωση μπήκε αποφασισμένη για τη νίκη. Ο αετός απείλησε πρώτος όταν στο 47′ σουτ του Δουνάμη μέσα από την περιοχή βρήκε σε σώμα αμυντικού και κατέληξε κόρνερ. Στο 52′ ο Γκαβανόζης θα σουτάρει έξω από την περιοχή με τον γκολκίπερ του Αετού να μπλοκάρει. Ένα λεπτό αργότερα ο Μαλτέζος θα γίνει απειλητικός αλλά το σουτ του εντός περιοχής θα έχει την ίδια κατάληξη. Στο 67′ ο Γκουντενούδης θα χάσει μεγάλη ευκαιρία να βρει δίχτυα όταν μετά από κόρνερ θα πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα ο Γκαβανόζης θα λύσει τον γόρδιο δεσμό όταν εκμεταλλευόμενος το λάθος του πορτιέρο Κυφωνίδη θα σκοράρει από κοντά για το 1-0 που έμελλε να είναι και το τελικό σκορ.

Θετικός στο ντεμπούτο του για την Ένωση ο Μαυρομάτης που έπαιξε στη θέση του απόντα Δορουγιδένη στο αριστερό άκρο της άμυνας και με τις πλαγιοκοπήσεις του κέρδισε αρκετά φάουλ για την ομάδα του σε καλά σημεία.

Συνθέσεις: 

Ένωση Αλεξανδρούπολης (Ουσταμπασίδης): Συνοδινός, Μαυρομάτης, Γκουντενούδης, Λίτσιος, Γεωργαντζόπουλος, Πατσιώρας, Γκαβανόζης, Μαλτέζος, Τοπαλίδης (85′ Μαρασλής), Καρακασίδης, Αμπραχαμιάν.

Αετός Ορφανού (Μαγκαφίνης): Κυφωνίδης, Θεοδοσιάδης (85′ Τουμανίδης), Καμπτατζής, Κωνσταντινίδης, Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ελέζι, Ουζούνογλου, Αποστολίδης, Δουμάνης, Τσιλόγλου (60′ Σαλπιγγίδης).

Διαιτητής: Μιχάλης Ελευθεράκης (Ξάνθης)

Βοηθοί: Σαββόγλου, Σπάρταλης (Ξάνθης)

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it