Search

Δοκιμάζουν τις δυνάμεις τους στη Βουδαπέστη αθλητές του Εθνικού και της Φιλίας!

Το καλωσόρισμα στο νέο έτος με αγώνες στο εξωτερικό θα γίνει φέτος για την ελληνική επιτραπέζια αντισφαίριση από ταλαντούχα παιδιά της Περιφέρειας.

Από τις 3 έως τις 5 Ιανουαρίου η Βουδαπέστη φιλοξενεί το καθιερωμένο Hungarian Mini Cadet Open, που αφορά ηλικίες από μίνι παμπαίδες μέχρι και 15 ετών. Η Ελλάδα συνηθίζει τις … εξορμήσεις στην ουγγρική πρωτεύουσα, στο κοντινό παρελθόν έχει πολλές παρουσίες και στο συγκεκριμένο τουρνουά και τώρα θα εμφανίσει 8 αθλητές και αθλήτριες από σωματεία ακριτικών περιοχών.

Θα δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους οι 13χρονοι Γιώργος Κάλιας και Βαγγέλης Δερνεξής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης (στις φωτό), ο συνομήλικός τους Κωνσταντίνος Μηλικούδης της Φιλίας Ορεστιάδας, ο 10χρονος Κωνσταντίνος Αλεξούδης του ίδιου συλλόγου, οι 11χρονες Βασιλική Μπουλά και Άντζελα Νούρε του Πανιωνίου Α.Ο. Χίου, η 13χρονη Ζωή Καζάκου του Ο.Α.Χανίων και η 14χρονη Κατερίνα Αλεξούδη της Φιλίας Ορεστιάδας. Οι αγώνες περιλαμβάνουν το απλό και το ομαδικό. Δεν μετέχουν μόνο εθνικές ομάδες, αλλά και σωματεία και οι ελληνικές αποστολές δηλώθηκαν ως σωματεία.

Στην τεχνική καθοδήγηση θα είναι συνολικά τρεις προπονητές: O Ανδρέας Νικολακάκης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης, ο Ανέστης Καριοφυλλίδης της Φιλίας Ορεστιάδας και η Ρούλα Λαμπρινίδη του Πανιωνίου Χίου. Επίσης, τις Χιώτισσες αθλήτριες συνοδεύει και ο Σπύρος Μπουλάς (εθελοντικά) ως νοσηλευτικό-ιατρικό team του Πανιωνίου.

Πρόκειται να πάρουν μέρος περίπου 250 αθλητές (όλοι από χώρες της Ευρώπης, πλην ελάχιστων εξαιρέσεων) και θα χρησιμοποιηθούν 33 τραπέζια. Οι ηλικιακές κατηγορίες είναι U11, U13 και U15, συνεπώς στη μικρότερη βρίσκονται ο Αλεξούδης, η Μπουλά και η Νουρέ, στα παιδιά έως 13 ετών ο Μηλικούδης, ο Δερνεξής, ο Κάλλιας και η Καζάκου και στη μεγαλύτερη η Αλεξούδη.

Το αγώνισμα του ομαδικού ανοίγει το πρόγραμμα. Στο ομαδικό για αγόρια κάτω των 13 ετών η ιστοσελίδα των αγώνων αναφέρει τον Εθνικό με Δερνεξή-Κάλλια και τη Φιλία με Μηλικούδη-Αλεξούδη, η Μπουλά με τη Νουρέ εμφανίζονται στην ως Πανιώνιος Χίου στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών, ενώ στο ομαδικό έως 15 ετών η Αλεξούδη έχει δηλώσει με την Ουκρανή διεθνή Πολίνα Σιμπαχατούλινα.

Είναι αρκετά δυνατό τουρνουά, που σίγουρα θα προσφέρει εξαιρετική εμπειρία στους μικρούς αθλητές μας μέσα από πολλά ματς και παράλληλα θα βοηθήσει τους προπονητές να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον. Σημειώνεται μάλιστα, ότι τα μισά παιδιά της αποστολής θα ζήσουν τις πρώτες παραστάσεις από αγώνες εκτός συνόρων (Μπουλά, Αλεξούδη, Νουρέ, Αλεξούδης).

Share it