Search

Αλεξανδρούπολη FC: Να χτίσει στον καλό πρώτο γύρο και θα πετύχει την παραμονή

Το 2020 είναι πλέον γεγονός και αυτό μεταξύ πολλών άλλων πραγμάτων σημαίνει και ότι αρχίζει ξανά το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

Σ’ αυτό τον νομό Έβρου όπως είναι γνωστό εκπροσωπεί η Αλεξανδρούπολη FC ή Ένωση Αλεξανδρούπολης όπως ήταν το αρχικό της όνομα καθώς η ομάδα είναι προϊόν συγχώνευσης της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου και του ΑΟ Θράκης/ΑΛΕΞ.

Η Αλεξανδρούπολη στον α’ γύρο του 1ου ομίλου (παρά το κακό αλλά αναμενόμενο ξεκίνημα καθώς να θυμίσουμε ότι μετά την μη συμμετοχή του πρωταθλητή Ορέστη Ορεστιάδας έγιναν γρήγορες κινήσεις και η ομάδα στήθηκε σε πολύ λίγο χρόνο πράγμα που σήμαινε ότι χρειαζόταν χρόνος για να «δέσει») κατάφερε να συγκεντρώσει 13 βαθμούς. Γεγονός καθόλου αμελητέο αν σκεφτούμε ότι μιλάμε για μία νεοφώτιστη ομάδα με τον μικρότερο χρόνο προετοιμασίας από οποιαδήποτε άλλη του ομίλου.

Ο 1ος γύρος όμως είναι παρελθόν. Την Κυριακή 5 Ιανουαρίου οι παίκτες του Νίκου Ουσταμπασίδη φιλοξενούν τον Αετό Ορφανού με στόχο να μπει καλά το νέο έτος. Τώρα αν αναρωτηθούμε τι πρέπει να κάνει η Ένωση για να παραμείνει στην κατηγορία; Η απάντηση είναι πολύ εύκολη. Να χτίσει στον α’ γύρο. Το πρώτο μισό του πρωταθλήματος ήταν ένα μεγάλο μάθημα για τη νεοσύστατη ομάδα του Έβρου. Ακόμα και τα αρνητικά αποτελέσματα όπως αυτό με τον Άρη Αβάτου στην τελευταία αγωνιστική του 2019, πρέπει να λειτουργήσει θετικά για την Αλεξανδρούπολη. Η χημεία και το οικογενειακό κλίμα έχουν βρεθεί. Αυτά είναι δύο σημαντικά στοιχεία για να πορευθείς αλλά δεν είναι τα μόνα που χρειάζονται. Τα υπόλοιπα θα τα βρουν παίκτες, τεχνικό τιμ αλλά και διοίκηση η οποία πολύ σύντομα θα ανακοινώσει και μεταγραφές για ενίσχυση του ρόστερ.

Υ.Γ. Οι 13 βαθμοί που συγκέντρωσε η Αλεξανδρούπολη, είναι η καλύτερη συγκομιδή ομάδας του Έβρου στην κατηγορία σε 13 αγωνιστικές, από τη σεζόν 2015/16 όταν σε ισάριθμες στροφές ο Εθνικός είχε τους ίδιους βαθμούς.

Share it