Search

Πρωταθλήτρια Κόσμου για πρώτη φορά στην ιστορία της η Λίβερπουλ! Τέταρτη η Αλ Χιλάλ του Λουτσέσκου!

Πρωταθλήτρια Κόσμου αναδείχθηκε η Λίβερπουλ, για πρώτη φορά στην τεράστια ιστορία της, επικρατώντας στην παράταση με 1-0 της Φλαμένγκο στον Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων στο Κατάρ, παίρνοντας ουσιαστικά τη ρεβάνς για τον χαμένο Τελικό του Διηπειρωτικού, τότε, του 1981.

Να σημειωθεί πως προηγουμένως στον Μικρό Τελικό η Αλ Χιλάλ του Ραζβάν Λουτσέσκου μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας με την Μοντερέι, ηττήθηκε με 4-3 στα πέναλτι από τους Μεξικανούς.

Στα του Τελικού, το ματς στην κανονική του διάρκεια ήταν αρκετά ισορροπημένο, με τις δύο ομάδες να παίζουν γρήγορο ποδόσφαιρο, τους Βρετανούς να προσπαθούν να ελέγξουν το ρυθμό, έχοντας μια μικρή ανωτερότητα όπως ήταν λογικό και τους Βραζιλιάνους ωστόσο να καταφέρνουν και στα δύο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας, να ισορροπήσουν τα δεδομένα και να χάνουν μάλιστα και μερικές σημαντικές ευκαιρίες. Στην παράταση οι κόκκινοι κατάφεραν να πετύχουν το τέρμα που τόσο έψαχναν σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και στη συνέχεια να διατηρήσουν το υπέρ τους αποτέλεσμα μέχρι και το τέλος του ημιώρου, κατακτώντας έτσι το τρίτο τρόπαιο στο 2019, μετά το Champions League και το Ευρωπαϊκό Super Cup.

Η Λίβερπουλ απείλησε με το “Καλησπέρα”, με το σουτ του Φιρμίνο μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ. Στο 3′ το σουτ του Αρασκαέτα για τη Φλαμένγκο που απάντησε αμέσως δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 5′ και το 6′ τα σουτ των Κεϊτά και Άρνολντ πέρασαν λίγο έξω από τα δοκάρια.

Στο 48′ οι Reds έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ, με το πλασέ του Φιρμίνο να σταματά στο δεξί κάθετο δοκάρι και στη συνέχεια να καταλήγει άουτ. Στο 50′ το πλασέ του Σαλάχ πέρασε εκατοστά έξω από την εστία του Άλβες, ενώ στο 53′ ο Μπαρμπόσα μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα απείλησε δις, με το πρώτο του σουτ να περνά άουτ και το δεύτερο να καταλήγει κόρνερ μετά την καίρια επέμβαση του Άλισον. Στο 69′ το γυριστό σουτ και πάλι του Μπαρμπόσα δεν απείλησε ιδιαίτερα, ενώ στο 86′ ο Άλβες έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ το φαλτσαριστό πλασέ του Χέντερσον.

Οι πρωτοπόροι της Premier League κατάφεραν τελικά να σκοράρουν στο 99′ όταν σε αντεπίθεση, ο Μανέ γύρισε την μπάλα στον Φιρμίνο και εκείνος αφού ντρίμπλαρε τον αμυντικό της Φλεμένγκο πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0. Μάλιστα δύο λεπτά αργότερα οι του Μέρσεϊσάιντ έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν και πάλι, με τον Άλβες να εκτινάσσεται και να απομακρύνει σε κόρνερ το πλασέ του Σαλάχ.

Η πρώτη απειλητική στιγμή της Φλαμένγκο στην παράταση καταγράφηκε στο 108′ με το δυνατό σουτ του Μπαρμπόσα μέσα από την περιοχή να περνά έξω από το δεξί δοκάρι του Άλισον, ενώ στο 119′ χάθηκε ουσιαστικά και η τελευταία ελπίδα των Βραζιλιάνων για να στείλει το ματς στα πέναλτι, με τον Λίνκολν να πλασάρει ψηλά άουτ από το ύψος της μικρής περιοχής.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Φαν Ντάικ, Γκόμεζ, Ρόμπερτσον, Άρνολντ, Κεϊτά (100′ Μίλνερ), Χέντερσον, Τσάμπερλεϊν (75′ Λαλάνα), Φιρμίνο (106′ Οριγκί), Μανέ, Σαλάχ (120′ Σακίρι).

Φλαμένγκο (Ζορζ Ζεζούς): Άλβες, Κάιο, Μάρι, Αράο (120′ Μπέριο), Ριμπέιρο (82′ Ντιέγκο), Ζέρσον (102′ Λίνκολν), Μπαρμπόσα, Ραφίνια, Ντε Αρασκαέτα (77′ Βιτίνιο), Φιλίπε Λουίς, Ενρίκε.

Share it