Search

Λίβερπουλ και Φλαμένγκο στον Σαββατιάτικο Τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων!

Λίβερπουλ και Φλαμένγκο θα διεκδικήσουν το απόγευμα του Σαββάτου το τρόπαιο του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων για το 2019, σε μια από τις τελευταίες φορές που η διοργάνωση έχει την υπάρχουσα μορφή, ενόψει και των αλλαγών που ετοιμάζει η FIFA.

Οι Reds επικράτησαν στον δεύτερο χρονικά ημιτελικό της Μοντερέι με 2-1, με τον Κεϊτά να ανοίγει το σκορ στο 12′, τον Φούνες Μόρι να ισοφαρίζει στο 14′ και τον Φιρμίνο να δίνει τη νίκη στην ομάδα του Κλοπ, με πλασέ στις καθυστερήσεις του αγώνα μετά από φοβερή ενέργεια του Σαλάχ.

Στον άλλο ημιτελικό η Φλαμένγκο κέρδισε με 3-1 την Αλ Χιλάλ του Λουτσέσκου, με τους Σαουδάραβες να προηγούνται στο 18′ με τον Σαλέμ Αλ Νταουσαρί, τον Ντε Αρασκαέτα να ισοφαρίζει στο 49′, τον Ενρίκε στο 78′ να κάνει την ανατροπή και τον Αλμπουλαγί στο 82′ με αυτογκόλ να διαμορφώνει το τελικό σκορ.

Ο Τελικός, στον οποίο θα αναδειχθεί και νέος κάτοχος του τροπαίου, μιας που για την Φλαμένγκο είναι η πρώτη συμμετοχή στη διοργάνωση και για τη Λίβερπουλ η δεύτερη μετά τον χαμένο Τελικό από τη Σάο Πάολο το 2005, θα διεξαχθεί το Σάββατο στις 19:30 ώρα Ελλάδας.

Αναλυτικά το πανόραμα του τουρνουά:

1ος Γύρος

Αλ Σαντ (Ασία, διοργανωτές)-Χιενζέν (Ωκεανία) 1-1 παρ. 3-1

2ος Γύρος

Μοντερέι (Βόρεια και Κεντρική Αμερική)-Αλ Σαντ 3-2

Αλ Χιλάλ (Ασία)-Εσπεράνς (Αφρική) 1-0

Αγώνας για την 5η θέση

Αλ Σαντ-Εσπεράνς 2-6

Ημιτελικοί

Μοντερέι-Λίβερπουλ (Ευρώπη) 1-2

Φλαμένγκο (Νότια Αμερική)-Αλ Χιλάλ 3-1

Μικρός Τελικός

Μοντερέι-Αλ Χιλάλ (21/12 16:30)

Τελικός

Λίβερπουλ-Φλαμένγκο (21/12 19:30)

Share it