Search

Photos: Με Θρακιώτες πρωταγωνιστές απέδρασε με τη νίκη επί του μαχητικού Ηρακλή Ζυγού ο Νέστος Χρυσούπολης

Ακόμα μια εξαιρετικά μαχητική εμφάνιση προσέθεσε στην φετινή του αγωνιστική παρουσία ο Ηρακλής Ζυγού που πάλεψε αλλά τελικά λύγισε απο το Νέστο Χρυσούπολης, και μάλιστα με Θρακιώτικο γκολ, στην αναμέτρηση που έγινε στο γήπεδο της Γενησέας.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον σύλλογο της Ξάνθης που στο 12′ είδε τον Άγγελο Χασιώτη να μην μπορεί να συνεχίσει στο ματς, καθώς μετά απο ένα διώξιμο της μπάλας έμεινε στο έδαφος σφαδάζοντας με όλους να αγωνιούν και να ελπίζουν να μην είναι κάτι σοβαρό. Ο Νέστος είχε την ελαφρά υπεροχή αλλά χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει ιδιαίτερους κινδύνους, με ότι φάση έκανε η ομάδα του Κυριάκου Κετσιεμενίδη να είχε πρωταγωνιστές του Δόντσο και Μπαϊκαρά. Στο 27′ μετά απο σέντρα του Μπαϊκαρά ο Δόντσος έπιασε την κεφαλιά χωρίς να βρει στόχο, ενώ δύο λεπτά αργότερα μετά απο εκτέλεση φάουλ του Δόντσου ο Καρά Ισμαήλ μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Στο 40′ νέα στιγμή για το Νέστο όταν μετά απο εκτέλεση φάουλ του Δόντσου ο Καρά Ισμαήλ απέκρουσε με τον Αδαμάκη να παίρνει το ριμπάουντ και  την κεφαλιά όμως ο νεαρός ξανθιώτης κίπερ είχε και πάλι απάντηση. Η πιο καλή στιγμή των γηπεδούχων ήρθε στο 44′ όταν μετά απο βαθιά μπαλιά του Ευθυμιάδη και μπέρδεμα των αμυντικών του Νέστου ο Κυριάκος Κωφίδης έπαισε το δυνατό σουτ με τον ξανθιώτη κίπερ Μανώλη Δεμένικο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Το ξεκίνημα στο δεύτερο μέρος ήταν πιο εντυπωσιακό με το Νέστο να χάνει καλή στιγμή στο 52′ με σουτ του Κοβάτση που έπιασε ο Καρά Ισμαήλ, ενώ στο 55′ η ομάδα του Ηρακλή απάντησε με ωραία λόμπα του Δογανίδη που όμως δεν βρήκε στόχο. Στο 60′ ο Νέστος κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα οταν μετά απο εκτέλεση φάουλ του ξανθιώτη Οδυσσέα Γεωργιάδη ο Εβρίτης Γιώργος Λίτσκας με κεφαλιά σκόραρε για το 0-1. με τον Λίτσκα για ακόμα ένα ματς να σημειώνει καίριο τέρμα για την ομάδα του.

Μετά το γκολ η ομάδα του Ηρακλή προσπάθησε να απαντήσει όμως η μονη αξιοσημείωτη στιγμή ήταν η φάση του 68′ όταν οι γηπεδούχοι ζήτησαν πέναλτι για ανατροπή του Δογανίδη, με τον Χρήστο Κακουλίδη ωστόσο που ήταν κοντά να δίνει επιθετικό φάουλ. Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα σημειώθηκε στο 72′ όταν ο Καρά Ισμαήλ Τσατάι απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του ξανθιώτη επιθετικού Βασίλη Λαζαρίδη.

Στα θετικά για τον Ηρακλή το ντεμπούτο του 14χρονου Πουλιόπουλου, αλλά και για ακόμα ένα ματς ο πολύ χαμηλός μέσος όρος ηλικίας των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποίησε ο Γιάννης Δημητριάδης. Στα αρνητικά φυσικά ο σοβαρός τραυματισμος του Άγγελου Χασιώτη. Το φινάλε του 2019 μπορεί να βρίσκει τον Ηρακλή στην ζώνη του υποβιβασμού όμως άπαντες στον σύλλογο είναι απόλυτα ικανοποιημένοι με την παρουσία της ομάδας και μάλιστα με ένα τόσο νεανικό ρόστερ. Στην κορυφής της βαθμολογίας αποχαιρετά το 2019 ο Νέστος Χρυσούπολης που με τον ξανθιώτη τεχνικό Κυριάκο Κετσιεμενίδη συνεχίζει και φέτος της υψηλές πτήσεις

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Κακουλίδης με βοηθούς τους Γκιόση και Καρακασίδη της ΕΠΣ Θράκης.

Ηρακλής Ζυγού(Γιάννης Δημητριάδης): Καρά Ισμαήλ, Τενεκές, Τιφτικής, Δογανίδης, Κιομουρτζής, Πανέρης, Βαφειάδης, Παπαδόπουλος Αν.(76′ Πουλιόπουλος), Πανταζίδης(88′ Μπουναρτζής), Χασιώτης(12′ λ.τρ. Ευθυμιάδης), Κωφίδης(86′ Κοψαλίδης)

Νέστος Χρυσούπολης(Κυριάκος Κετσιεμενίδης): Δεμένικος, Μπλιός, Γεωργιάδης(65′ Λαζαρίδης), Μπάμπουρας, Φραγκούλης, Δόντσος, Αδαμάκης. Ανδρεάδης(46′ Κοβάτσης), Λίτσκας(83′ Γεωργιάδης), Μπαϊκαρά, Λεγάτος(75′ Τζατζανάς)

Share it