Search

Πιο ουσιαστικός ο Άρης Αβάτου πήρε το θρακιώτικο ντέρμπι!

Στην αυλαία του 1ου γύρου, η Ένωση Αλεξανδρούπολης και ο Άρης Αβάτου κατέβηκαν στο Φώτης Κοσμάς με μόνο στόχο τη νίκη, που θα τους επέτρεπε να ατενίσουν το μέλλον τους στην μάχη της παραμονής με μεγαλύτερη αισιοδοξία. Όχι πως ο χαμένος θα καταδικαζόταν, αλλά ένα καλό αποτέλεσμα θα έφερνε τη μία απ’ τις δύο ομάδες σε λίγο πιο πλεονεκτική θέση, ενώ αν λάβουμε υπόψιν και την χρονική περίοδο (τέλος πρώτου γύρου, μεγάλη διακοπή) ένα καλό αποτέλεσμα θα ήταν μία πολύ καλή ώθηση ψυχολογικά. Εν τέλει αυτός που πανηγύρισε επικρατώντας με 0-1 (34′ Τσάπαρης) ήταν ο Άρης Αβάτου,  ο οποίος δείχνει να έχει αναπτύξει το know how για το πώς κερδίζονται αναμετρήσεις τέτοιου χαρακτήρα, δηλαδή εξάποντες.

Τόσο η Ένωση Αλεξανδρούπολης, όσο και ο Άρης Αβάτου προέρχονταν από καλές εμφανίσεις τελευταία και έδειχναν να είναι σε φόρμα, αλλά το άγχος ήταν αυτό που υπερίσχυσε στις προσπάθειες των δύο ομάδων στα πρώτα λεπτά. Αφού κύλησαν τα αναγνωριστικά πρώτα 15′ λεπτά ο Άρης Αβάτου ήλεγξε τον χώρο του κέντρου και άρχισε να ανεβάζει ποδοσφαιριστές στην περιοχή του Συνοδινού.  Η ανωτερότητα αυτή μετατράπηκε σε ουσιαστικό προβάδισμα στο 34′ με τον Τσάπαρη να στέλνει με ωραίο σουτ μέσα απ’ την περιοχή την μπάλα στα δίχτυα. Η Αλεξανδρούπολης προσπάθησε άμεσα να αντιδράσει, αλλά το σουτ του Πατσιώρα δεν ανησύχησε ιδιαίτερα τον Νομικό.

Παρά το γεγονός πως μετά το 0-1 του Αβάτου η Ένωση Αλεξανδρούπολης είχε περισσότερη ώρα την μπάλα στα πόδια της, δεν κατάφερνει να χτίσει αξιόλογες επιθέσεις, με την ομάδα του Ξανθόπουλου να διατηρεί μακριά απ’ την εστία του Νομικού τους γηπεδούχους. Χρειάστηκε να φτάσουμε στο 60′ για να ξαναχρειαστεί να επέμβει ο τερματοφύλακας του Νομικού σε φάουλ του Μαλτέζου, το οποίο μπλόκαρε. Με τον ίδιο τρόπο (απευθείας εκτέλεση φάουλ) απείλησε και ο Άρης Αβάτου λίγα λεπτά αργότερα. Στο 68′ ο Τσάπαρης έφτασε κοντά στο 0-2, αλλά ο Συνοδινός του αρνήθηκε το γκολ, κάνοντας σπουδαία επέμβαση στο καλοχτυπημένο του φάουλ. ΜΚαθώς το ματς όδευε προς το τέλος του, ο Νίκος Ουσταμπασίδης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο ότι χαρτί είχε στον πάγκο μεσοεπιθετικά, ρισκάροντας με στόχο να φτάσει στην ισοφάριση. Και παραλίγο να δικαιωθεί στα τελευταία λεπτά, αλλά ο Κομεσίδης αστόχησε για λίγα εκατοσστά στο 86′ μετά από σουτ μέσα απ’ την περιοχή. Η Ένωση Αλεξανδρούπολης είχε στρατοπεδεύσει στα καρέ του Νομικού, αλλά πέρα από ένα φάουλ του Μαλτέζου στο 88′ που μπλόκαρε ο Νομικός, δεν κατάφερε να διασπάσει την πολυπρόσωπη και καλά οργανωμένη άμυνα του Άρη Αβάτου.

Ο Άρης Αβάτου προηγήθηκε σχετικά νωρίς εκμεταλλευόμενος το δικό του καλό διάστημα και με την εμπειρία του κατάφερε να διαχειριστεί το παιχνίδι και να φτάσει σε μία νίκη, που του επιτρέπει να πάρει μία -έστω και μικρή- διαφορά απ’ τη ζώνη του υποβιβασμού. Απ’ την άλλη η Ένωση Αλεξανδρούπολης, παρά την ήττα έδειξε πως θα πολεμήσει ως τέλους για την παραμονή της στην κατηγορία.

Δείτε ΕΔΩ πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία με την ολοκλήρωση του α’ γύρου.

Συνθέσεις:

Ένωση Αλεξανδρούπολης (Ουσταμπασίδης): Συνοδινός, Δορουγιδένης, Αμπραχαμιάν, Λίτσιος, Κομεσίδης, Πατσιώρας, Τοπαλίδης (75′ Γεωργαντζόπουλος), Συμεωνίδης (50′ Μάζης), Καρακασίδης, Παπαοικονόμου (46′ Μαλτέζος), Γκαβανόζης (66′ Μαρασλής).

Άρης Αβάτου (Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζήπαπας, Μπουνταγκίδης (90′ Καλαϊτζίδης), Μίλλερ, Λαφάρας, Χριστοφορίδης, Κρασώνης (79′ Τζελάλ), Ψεμματάς, Γκέκας, Τσάπαρης, Ζωσιμίδης (58′ Σαρηγιαννίδης).

http://

Share it