Search

Video: Οι δηλώσεις του Υφυπουργού Άμυνας στην Αλεξανδρούπολη

Η συνέργεια στρατού και αστυνομίας έχει αυξήσει τα περίπολα στον Έβρο, και τα πρώτα αποτελέσματα άρχισαν να καταγράφονται, δήλωσε ο υφυπουργός Άμυνας και πλέον συντονιστής του Ενιαίου Φορέα Επιτήρησης Συνόρων.

Την αλλαγή του τρόπου διαχείρισης του μεταναστευτικού-προσφυγικού από την κυβέρνηση, σηματοδότησε η επίσκεψη του στην Αλεξανδρούπολη, όπως δήλωσε ο ίδιος.

Ο κ. Στεφανής προσγειώθηκε λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Παρασκευής στο αεροδρόμιο Δημόκριτος με σκοπό να μεταβεί στο Β. Έβρο. Από το ίδιο αεροδρόμιο αναχώρησε για την πρωτεύουσα το μεσημέρι του Σαββάτου. Σκοπός ήταν ο συντονισμός των δυνάμεων, στρατιωτικών και μη, που έχουν υπό την εποπτεία τους τη φύλαξη των συνόρων. Ένας από τους σκοπούς του Ενιαίου Φορέα είναι να συντονίζει και να ελέγχει τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων και τους υπαγόμενους φορείς που σχετίζονται καθ’ οιονδήποτε τρόπο με τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού.

Επιπλέον, τα ασυνόδευτα παιδιά, οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, το Άσυλο και επιστροφές, η κατασκευή και επέκταση των κλειστών δομών είναι τα μέτωπα που έχει ανοίξει η κυβέρνηση στο μεταναστευτικό, υπενθύμισε στις δηλώσεις του ο κ. Στεφανής. Εστιάζοντας κυρίως στις ΜΚΟ τόνισε πως εκδόθηκε έγγραφο με το οποίο ζητήθηκε από όλες να δηλωθούν στο υπ. Προστασίας του Πολίτη και όσες δεν το πράξουν θα πρέπει να αποσυρθούν.

Όσον αφορά στο άσυλο, ο νέος νόμος που ψηφίστηκε θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το νέο έτος, είπε ο κ. Στεφανής και παράλληλα πρόσθεσε πως προσλαμβάνονται 500 άτομα που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες ασύλου.Παράλληλα προχωρούν οι διαδικασίες για την πρόσληψη των 400 συνοριοφυλάκων που θα ενισχύσουν τις υπηρεσίες του Έβρου.

Δείτε το βίντεο εδώ.

Πηγή: evrosonline.gr

 

Share it