Search

Νυμφαία: 339 έλεγχοι για παρεμπόριο σε μια εβδομάδα! Πρόστιμα ύψους 8.100 ευρώ

833 έλεγχους σε όλη την ελληνική επικράτεια για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, πραγματοποίησαν από τις 2 έως τις 7 Δεκεμβρίου οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του Υπουργείου Ανάπτυξης και της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή.

Ο αριθμός των ελέγχων ήταν αυξημένος κατά 79% σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα (από 25 έως 30 Νοεμβρίου), ενώ αύξηση κατά 17% παρουσίασαν και οι παραβάσεις (συνολικά 55 βεβαιωμένες παραβάσεις).

Ειδικότερα, σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Ροδόπη και Έβρο.

Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου (14.324 τεμάχια), κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά.

Επιβλήθηκαν πρόστιμα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας κ.α. συνολικού ύψους 45.000 ευρώ.

Επιμέρους δράσεις στις πύλες εισόδου:

Στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του παρεμπορίου, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι από το Συντονιστικό Κέντρο Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπισης Παρεμπορίου (ΣΥΚΕΑΑΠ) της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στις μεγαλύτερες πύλες εισόδου της χώρας: στον Προμαχώνα Σερρών, τους Κήπους και το Ορμένιο Έβρου και τη Νυμφαία Ροδόπης.

Αναλυτικότερα, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 678 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα συνολικού ύψους 24.100 ευρώ. Οι μισοί από τους παραπάνω ελέγχους πραγματοποιήθηκαν στο συνοριακό σταθμό της Νυμφαίας (339) και τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν ανήλθαν συνολικά σε 8.100 ευρώ.

Στον Προμαχώνα Σερρών πραγματοποιήθηκαν 166 έλεγχοι και επιβλήθηκαν πρόστιμα ύψους 13.000 ευρώ, ενώ στους συνοριακούς σταθμούς του Έβρου οι έλεγχοι ήταν 166 και τα πρόστιμα ανήλθαν σε 3.000 ευρώ.

Πηγή: inkomotini.news

Share it