Search

Έτοιμος για την τρίτη του πεζοποριακή διαδρομή στα στενά του Νέστου ο Δρομέας Θράκης!

Ο «Δρομέας» Θράκης, ύστερα από τις δύο προηγούμενες επιτυχημένες πεζοπορίες που πραγματοποιήθηκαν (στη Δαδιά και στα Λουτρά Τραϊανούπολης) την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιήσει την 3η πεζοπορία του τμήματος, αυτή τη φορά για τους ενήλικες.

Προορισμός είναι τα στενά του Νέστου, η διάσχιση των οποίων είναι μια από τις ωραιότερες πεζοπορικές διαδρομές που μπορεί κανείς να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα. Η διαδρομή είναι εύκολη και κατάλληλη για αρχάριους αλλά και παιδιά άνω των 12 ετών (με συνοδεία γονέα). Το σημείο εκκίνησης του μονοπατιού βρίσκεται έξω από το χωρίο Γαλάνη. Το μονοπάτι  ακολουθεί τον ποταμό Νέστο άλλοτε σχεδόν δίπλα στην όχθη του και άλλοτε από ψηλά δίνοντας στον επισκέπτη την ευκαιρία να θαυμάσει από απόσταση τους μαιάνδρους που σχηματίζονται.

Η επιστροφή θα γίνει από το ίδιο μονοπάτι. Μετά το πέρας της πεζοπορίας και αφού  τα μέλη της ομάδας θα έχουν «χορτάσει» από τις ομορφιές της φύσης, οι νοστιμιές παραδοσιακής ταβέρνας της περιοχής θα χορτάσει και την  πείνα τους! Εκεί τα μέλη της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να γνωριστούν καλύτερα και να ανταλλάξουν εμπειρίες, καθώς εξίσου σημαντικό με την πεζοπορία είναι η ουσιαστική επικοινωνία και το μοίρασμα των εμπειριών.

Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 6974632222-6976976451. Υπεύθυνη: Κική Τσακαλδήμη

Πηγή: xronos.gr

Share it