Search

Η Μπάρτσα δεν έχει νικήσει ποτέ την Ιντερ στο Μιλάνο!

Αυλαία απόψε και αύριο στους ομίλους του Champions League. Ξεκάθαρη η κατάσταση στον 6ο όμιλο: πρώτη η Μπαρτσελόνα, τελευταία η Σλάβια, Ιντερ και Ντόρτμουντ είναι ισόβαθμες και οι Λομβαρδοί έχουν αβάτζο (2-0 στο Μιλάνο, ήττα 3-2 στη Βεστφαλία) και υποδέχονται τους Καταλανούς ενώ η Μπορούσια έχει πιο βατό έργο, φιλοξενώντας τους Τσέχους. Ευλόγως, η Ιντερ θέλει απλά ίδιο αποτέλεσμα με την Ντόρτμουντ, για να περάσει στους «16».

Κι όμως, η παράδοση για Μπαρτσελόνα και Ιντερ είναι σχετικά μικρή για την ιστορία τους: η φετινή τους είναι η πέμπτη φορά: 6-4-3 για την Μπάρτσα συνολικά, αήττητη η Ιντερ στο Μιλάνο με 2-4-0! Το 2002-03 στη β’ φάση των ομίλων η Μπάρτσα νίκησε 3-0 στο «Καμπ Νου» (με γκολ των Σαβιόλα, Κοκού και Κλάιφερτ) και πήρε 0-0 στο Μιλάνο. Και το 2009-10 αντάμωσαν δύο φορές στην ίδια σεζόν, μια σεζόν που κατέληξε με πρωταθλήτρια Ευρώπης την Ιντερ του Ζοσέ Μουρίνιο! Στους ομίλους, το ματς στο «Τζιουζέπε Μεάτσα» έληξε (πάλι) 0-0 και στη Βαρκελώνη 2-0 (με γκολ των Πικέ και Πέδρο). Στα ημιτελικά, οι Λομβαρδοί έκαναν εκπληκτικό ματς στο Μιλάνο νικώντας με 3-1 με γκολ των Σνάιντερ, Μαϊκόν και Μιλίτο… απαντώντας στο τέρμα του Πέδρο από το 19’ και στη ρεβάνς του «Καμπ Νου» ο Μουρίνιο, μετά την αποβολή του Τιάγκο Μότα στο 28’… άπλωσε το πούλμαν της Ιντερ: 1-0 οι Καταλανοί με γκολ του Πικέ στο 84’, η πρόκριση στους «νερατζούρι»!

Στα αποψινά, η Μπάρτσα ταξίδεψε χωρίς Μέσι, Πικέ, Σέρχιο Ρομπέρτο, Σεμέδο, Αλμπα, Αρτούρ και Ντεμπελέ, με αλλαγές η ενδεκάδα του Ερνέστο Βελβέρδε και πιθανώς να ξεκινήσουν οι Φατί, Κάρλες Πέρεθ και Πουτς. Πλήρης η Ιντερ πλην των τραυματιών.

Δες ότι πρέπει να ξέρεις για το στοίχημα στο foxbet.gr

Νίκος Μποζιονέλος

Share it