Search

Photos: Κέρδισε και προσπέρασε την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου η Δόξα Γρατινής στο φινάλε του πρώτου γύρου!

Με 2-1 επικράτησε η Δόξα Γρατινής της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου στο πλαίσιο της 9ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Οι τυπικά γηπεδούχοι ήταν σε γενικές γραμμές η καλύτερη ομάδα του αγωνιστικού χώρου, με σιγουριά και εξυπνάδα στο παιχνίδι της και έχοντας με το μέρος της τόσο την ψυχολογία όσο και την τύχη, έφτασε στην τελική επικράτηση που την ανέβασε στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη οι φιλοξενούμενοι, που έπρεπε γρήγορα να ξεπεράσουν και το “εμπόδιο” του συνθετικού χλοοτάπητα, δεν κατάφεραν να φύγουν με το θετικό αποτέλεσμα από το Ενωσιακό γήπεδο, δεχόμενοι δύο τέρματα από ισάριθμες λανθασμένες αμυντικές αντιδράσεις, ενώ στο δεύτερο μέρος παρ’όλο που ισοφάρισαν άμεσα, δέχθηκαν μόλις λίγα λεπτά αργότερα και δεύτερο τέρμα σπάνιας ομορφιάς, γεγονός που σίγουρα έπαιξε ρόλο στην ψυχολογία τους.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ανήκε στους γηπεδούχους όταν στο 20′ ο Τσομπανόπουλος έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Λάζαρου Στοΐνοβιτς. Στο 28′ το σουτ του Γιαννακιτσίδη δεν ήταν ιδιαίτερα απειλητικό, στο 35′ ο Εφτούν απομάκρυνε με δυσκολία το σουτ του Βάσκου, στην πρώτη αξιόλογη τελική του Νέου Σιδηροχωρίου στο ματς και στο 37′ ο Τσομπανόπουλος έδειξε εκ νέου τα αντανακλαστικά του, μπλοκάροντας εντυπωσιακά το σουτ του Λάζαρου Στοΐνοβιτς που κόντραρε στον Λεφή και άλλαξε πορεία. Στο 40′ ο Αντωνιάδης από τα αριστερά έβγαλε τη σέντρα βρίσκοντας τον Αμέτ Ερκάν στην καρδιά της άμυνας των φιλοξενούμενων ολομόναχο και εκείνος με κεφαλιά άνοιξε το σκορ για το 1-0, ενώ στο 45′ ο Εφτούν απομάκρυνε την γυριστή κεφαλιά του Βάσκου.

Στο 47′ το Νέο Σιδηροχώρι έφτασε στην ισοφάριση με το σουτ του Σιχλοιμίρη που κόντραρε και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-1, όμως τρία λεπτά αργότερα και έπειτα από σέντρα του Αμέτ Ερκάν, ο Αντωνιάδης με ένα φοβερό ανάποδο ψαλίδι έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στη Γρατινή με 2-1. Στο 65′ οι φιλοξενούμενοι παραλίγο να φέρουν το ματς στα ίσα και δεύτερη φορά, όμως η τύχη δεν ήταν με το μέρος του Βάσκου που είδε το σουτ που επιχείρησε να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Στο 74′ το σουτ του Καλογρανά μπλόκαρε ο Τσομπανόπουλος, στο 80′ το σουτ του Λάζαρου Στοΐνοβιτς δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 90′ το σουτ του Αμέτ Ερκάν απομάκρυνε εκ νέου ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Δρακίδης που είχε για βοηθούς τους Τζιώτζιο και Γκιόση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Δόξα Γρατινής (Στοΐνοβιτς Ζ.): Μπουτσακτσή Εφτούν, Θεοδωρίδης, Στοΐνοβιτς Χ., Σιδηρόπουλος, Καμζέλας, Καλογρανάς, Στοΐνοβιτς Λ. (90′ Καρακούσης), Κρεμμύδας, Αμέτ Ερκάν, Αντωνιάδης, Γιαννακιτσίδης.

Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (Κουτσογιάννης): Τσομπανόπουλος, Αμοιρόπουλος (60′ Γκέκας), Δερμιτζάκης, Λεφής, Παπαδόπουλος, Κωσταρέλλης (46′ Αστρεινίδης), Κεφαλούκος, Δραγανίδης, Σιχλοιμίρης, Βάσκος, Κυπιρτόγλου.

Share it