Search

Τρίτο ματς χωρίς ήττα για Άρη Αβάτου που άξιζε κάτι παραπάνω κόντρα στον Αετό

Ισόπαλο με 1-1 ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο γήπεδο του ΑΟΞ μεταξύ Άρη Αβάτου και Αετό Ορφανού με την οποία άνοιξε η 12η αγωνιστική του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, με τους ξανθιώτες να μένουν για τρίτο ματς αήττητοι όμως θα μπορούσαν και τη νίκη καθώς είχαν καλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για τον Άρη καθώς η ομάδα του Αετού μπήκε ελαφρώς καλύτερα και στο 18′ είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία όταν μετά απο ωραία προσπάθεια του Δουμάνη το σουτ του Πανάγου έδιωξε σε κόρνερ ο Νομικός, στην συνέχεια της φάσης και ενώ την εκτέλεση κόρνερ έδιωξε με γροθιές ο Νομικος ο Ουζούνογλου έκανε το γέμισμα ο Παυλίδης με το στήθος έστρωσε την μπάλα στον Τσίλογλου που με σουτ απο το σημείο του πέναλτι άνοιξε το σκορ για τον Αετό, σε μια φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του Παυλίδη.

Μετά το γκολ η αντιδραση του Άρη Αβάτου ήταν εντυπωσιακή με τους ξανθιώτες   να ισοφαρίζουν άμεσα όταν στο 22′ μετά απο ωραία κάθετη του Χατζηπαπά ο Γκέκας βγήκε απέναντι στον Κυφωνίδη και με ψύχραιμο πλασέ τον νικησε για το 1-1. Μάλιστα μετά το γκολ της ισοφάρισης άν κάποιος άξιζε το προβάδισμα αυτός ήταν ο Άρης που στο 25′ είχε μεγάλη χαμένη ευκαιρία όταν μετά απο ωραία προσπάθεια και πάσα του Κρασώνη ο Σαρηγιαννίδης έπιασε δυνατό σουτ απο το σημείο του πέναλτι με τον Κυφωνίδη να διώχνει με τα πόδια.

Οι τρεις τους ηταν πρωταγωνιστές και στο 29′ όταν μετά απο κάθετη του Κρασώνη ο Σαρηγιαννίδης έπιασε με την μια το σουτ με τον κίπερ του Αετού να αποκρούει και αυτή την προσπάθεια. Ενώ στο 33′ η ομάδα του Άρη άγγιξε ξανά το γκολ όμως το σουτ του Γκέκα πέρασε ελάχιστα δίπλα απο το δοκάρι του Κυφωνίδη.

Στην επανάληψη ο ρυθμός του αγώνα έπεσε πολύ με της δύο ομάδες να μοιάζουν αρκετά προσεκτικές στις προσπάθειες τους χωρίς να δίνουν χώρους στον αντίπαλο. Στο 84′ χάθηκε η στιγμή του αγώνα όταν ο Πέτρος Σαρηγιαννίδης μέσα απο την περιοχή έπιασε δυνατο σουτ που είχε πορεία προς τα δίχτυα ομως ο Βουζουλίδης έπεσε “ηρωικά” στην πορεία της και έδιωξε κόρνερ, σε αυτή την φάση οι ξανθιώτες ζήτησαν χέρι με τον ρέφερι να δείχνει σώμα και να δίνει συνέχεια στο ματς. Με τον Άρη να φτάνει κοντά στο γκολ και στο 92′ όταν το σουτ του Χριστοφορίδη δεν βρήκε στόχο.

Καλύτερος ο Άρης Αβάτου που άξιζε κάτι παραπάνω όμως ο βαθμός κρίνεται θετικός για τους ξανθιώτες που έφτασαν τους 16 βαθμούς και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στο πολύ σημαντικό ματς της επόμενης εβδομάδας με την Ένωση στην Αλεξανδρούπολη. Φινάλε πρώτου γύρου για τον Αετό που έφτασε τους 16 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική έχει το ρεπό του, με την ομάδα της Καβάλας που ξεκίνησε εντυπωσιακά το πρωτάθλημα να μην καταφέρνει να τελειώσει με νικηφόρο αποτέλεσμα το 2019.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Χρήστος Κακουλίδης με βοηθούς τους Δημητριάδη και Καρακασίδη της ΕΠΣ Θράκης.

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Νομικός, Ψεμματάς, Μίλλερ, Λαφάρας Χατζηπαπάς, Χακάν Βελή, Τσάπαρης, Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης, Κρασώνης(77′ Ζωσιμίδης), Γκέκας

ΑΕΤΟΣ ΟΡΦΑΝΟΥ: Κυφωνίδης, Θεοδοσιάδης, Κάπατζης(40′ Γιάννα λ.τρ. , Παυλίδης, Καραγιαννίδης, Ουζούνογλου(85′ Προβατίδης), Ελέζι, Πανάγου(66′ Βουζουλίδης), Αποστολίδης, Δουμάνης, Τσίλογλου(71′ Σαββατιανός)

Share it