Search

Τα γκρουπ δυναμικότητας των “16” του Κυπέλλου Ελλάδας! Στους ανίσχυρους ο ΑΟΞ!

Φτάσαμε αισίως στην φάση των “16” στο Κύπελλο Ελλάδας με τον ΑΟΞ να δηλώνει προφανώς παρόν, καταφέρνοντας την ανατροπή κόντρα στον Απόλλων Λάρισας, στο πλαίσιο της 5ης φάσης του θεσμού.

Από αυτή τη φάση ξεκινούν τις υποχρεώσεις τους και οι 5 ομάδες που κατείχαν τα Ευρωπαϊκά εισιτήρια για τη φετινή σεζόν και συγκεκριμένα οι Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Άρης και Ατρόμητος.

Οι 16 εναπομείνασες ομάδες θα χωριστούν ενόψει της κλήρωσης σε δύο γκρουπ δυναμικότητας, με βάση την περσινή βαθμολογική τους κατάταξη. Έτσι στους ισχυρούς βρίσκονται πέραν των προηγούμενων πέντε ομάδων και οι Πανιώνιος, Λαμία και Παναθηναϊκός, ενώ στους ανίσχυρους δίνουν το παρόν οι Παναιτωλικός, Ξάνθη, ΟΦΗ, Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Βόλος, Τρίκαλα και Καλαμάτα.

Όπως γίνεται αντιληπτό από τις 16 ομάδες που συνεχίζουν την πορεία τους προς την κατάκτηση του τροπαίου, οι 13 αγωνίζονται στη Super League 1, ενώ το παζλ συμπληρώνουν ο ΠΑΣ Γιάννενα της Super League 2 και τα Τρίκαλα και η Καλαμάτα που αγωνίζονται στη Football League.

Να σημειωθεί πως οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 είναι προγραμματισμένοι για το διάστημα 7-9/1, ενώ οι επαναληπτικοί θα διεξαχθούν μια εβδομάδα αργότερα.

Share it