Search

Με άνεση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου η Ξάνθη με τριάρα στον Απόλλων Λάρισας!

Πραγματοποιώντας μια απόλυτα ουσιαστική εμφάνιση η Ξάνθη κατάφερε να κερδίσει με 3-0 τον Απόλλωνα Λάρισας, ανατρέποντας το σκορ του πρώτου ματς(1-2), και να πάρε με σχετική άνεση την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Το παιχνίδι που διεξήχθη παρουσία ελάχιστου κόσμου και λόγω της παγωνιάς, ξεκίνησε με τους καλύτερος οιωνούς για τους ξανθιώτες με τον Μπαριέντος μετά απο ωραία ομαδική προσπάθεια να γίνεται τελικώς αποδέκτης και με δυνατό σουτ μόλις στο 2′ έδωσε κεφάλι στο σκορ στην Ξάνθη. Μετά το γκολ της Ξάνθης ο ρυθμός του αγώνα έπεσε με τους φιλοξενούμενους να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο και αν απειλούν με δυνατό σουτ του Χατζή στο 37′ με τον Μπέντο να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ, μετά την εκτέλεση του κόρνερ η Ξάνθη βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση με τον Μπαριέντος να βγαίνει απέναντι στον Γκέκα με τον κίπερ όμως του Απόλλωνα  να διώχνει μετα πόδια.

Μετά απο αυτές της δύο φάσεις ο ρυθμός ανέβηκε με την Ξάνθη να πιέζει για δεύτερο γκολ, κάτι που κατάφερε στο 41′ όταν μετά απο υπέροχη προσπάθεια του Αμορίμ και συνεργασία με Μπαριέντος ο Βραζιλιάνος χάφ βγήκε μόνος απέναντι στον Γκέκα και με πλασέ έκανε το 2-0 για την Ξάνθη που έβαλε απο το πρώτο κιόλας μέρος της βάσεις για την πρόκριση.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μια μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλων Λάρισας, με τον Μπέντο να σταματάει εντυπωσιακά το σουτ του Μπαστακού απο κοντινή απόσταση, με την Ξάνθη να απαντά άμεσα με σουτ του Εντουάρντο που απέκρουσε σε κόρνερ ο Γκέκας. Στο 49′ η Ξάνθη σκόραρε για τρίτη φορά όταν μετά απο εκτέλεση κόρνερ ο Μπαριέντος έπιασε δυνατό σουτ με τον Φάμπιο Στάρτζεον που βρέθηκε στην πορεία της μπαλας με πλασέ να την στέλνει στα δίχτυα του Γκέκα για το 3-0.

Μετά το 3-0 με την Ξάνθη να έχει πάρει ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, οι ξανθιώτες έλεγχαν εξ’ ολοκλήρου το ματς χωρίς να επιτρέψουν στους φιλοξενούμενους να βγάλουν κόντρα επιθέσεις και ενώ αυτή απείλησε με σουτ των Μπαριέντος και Στάρτζεον. Το σκορ έμεινε έτσι μέχρι το φινάλε με την Ξάνθη να παίρνει με άνεση την πρόκριση και πλέον να στρέφει την προσοχή της στο Σαββατιάτικο ματς με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Γιάννης Παπαδόπουλος(Μακεδονίας), με βοηθούς τους Πάτρα, Νατσόπουλου και τέταρτο τον Αγγελάκη όλοι τους της ΕΠΣ Μακεδονίας.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ: Μπέντο, Καμαρά, Σόσα, Λισγάρας, Μαλεζάς, Κοβάσεβιτς(78′ Θυμιάνης), Μουλέν(79′ Ντε Λούκας), Μπαριέντος, Ντε Αμορίμ, Εντουάρντο(65′ Ντουρίτσκοβιτς), Στάρτζεον

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ: Γκέκας, Κουρτεσιώτης, Κούλπας, Καρρίκι, Τασιουλής(46′ Σιφναίος), Λίταινας, Σκούπρα, Μπρέμπος(72′ Νύκταρης), Μπαστακός(60′ Γκουτρουμπής), Χατζής, Ναζίμ

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΑΠΟ ΤΗΣ ΕΞΕΔΡΕΣ ΤΩΝ ΠΗΓΑΔΙΩΝ ΣΤΟ ΜΑΤΣ ΤΟΥ ΑΟΞ ΜΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

http://

Share it