Γ. Γκαράνης: «Έμπρακτη στήριξη στο αναπηρικό κίνημα!»

   Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα. Μια Παγκόσμια Ημέρα, η οποία μας θυμίζει εμφατικά το πρόδηλο: ότι θεμελιώδες συστατικό μιας κοινωνίας με δικαιοσύνη, είναι η αντιμετώπιση όλων των ανθρώπων με ισοτιμία και ισονομία.

   Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου ένα δισεκατομμύριο άτομα στον κόσμο (μεταξύ των οποίων περισσότερα από εκατό εκατομμύρια παιδιά, περισσότεροι από ογδόντα εκατομμύρια άνθρωποι στην Ε.Ε. και περίπου ένα εκατομμύριο άτομα στην Ελλάδα) ζουν με κάποιο είδος αναπηρίας.

    Στον Δήμο Κομοτηνής έχει αναγνωριστεί από το αναπηρικό κίνημα η έμπρακτη μέριμνα για τα άτομα  με αναπηρία σε όλες τις εκφάνσεις της καθημερινότητας: στην προσβασιμότητα, στην εργασία, στην εκπαίδευση, στην άθληση και στην ψυχαγωγία.

   Αυτήν την πολιτική της έμπρακτης στήριξης από τις δομές του Δήμου μας των Ατόμων με Αναπηρία, της καθοριστικής συμβολής στη βελτίωση των υποδομών και των παρεχόμενων υπηρεσιών φροντίδαςδεσμεύομαι ως Δήμαρχος Κομοτηνής ότι θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε απαρέγκλιτα.

   Γιατί η θετική προοπτική ανάπτυξης μιας κοινωνίας διασφαλίζεται από το κατά πόσο θα καταφέρει να ενσωματώσει και να αξιοποιήσει το σύνολο του έμψυχου δυναμικού της. Χωρίς αποκλεισμούς, περιθωριοποιήσεις, στεγανά και προκαταλήψεις.

   Για μας, ως Δημοτική Αρχή, τα δικαιώματα της αξιοπρέπειας και της ευημερίας των Ατόμων με Αναπηρία είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα και υποχρέωση συνολικά της κοινωνίας μας.

Γιάννης Γκαράνης, δήμαρχος Κομοτηνής

Share it