Search

Photos: Σημαντικό τρίποντο για τον Άρη Αβάτου κόντρα στον Απόλλωνα Παραλιμνίου που τον διατήρησε πάνω από την επικίνδυνη ζώνη!

Με 2-0 επικράτησε ο Άρης Αβάτου του Απόλλωνα Παραλιμνίου στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής.

Οι κιτρινόμαυροι αφού ξεκίνησαν ιδανικά τον αγώνα, παίρνοντας τα ηνία και ελέγχοντας τον ρυθμό, κατάφεραν να προηγηθούν από νωρίς. Οι φιλοξενούμενοι στην συνέχεια ισορρόπησαν, όμως δεν αποδείχθηκαν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια, με το Άβατο να πηγαίνει στην ανάπαυλα προηγούμενο με 1-0. Στο δεύτερο μέρος η εικόνα του παιχνιδιού δεν άλλαξε δραματικά, με τους Ξανθιώτες να φτάνουν στο 2-0, αφού προηγουμένως είχαν και δοκάρι, το οποίο παρέμεινε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα, γεγονός που τους διατήρησε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Ο Άρης Αβάτου πραγματοποίησε ιδανικό ξεκίνημα σε ένα ακόμα συνεχόμενο ματς, αφού μόλις στο 13′ άνοιξε το σκορ για το 1-0, με την κεφαλιά του Χριστοφορίδη μετά το φάουλ του Τσάπαρη. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να απαντήσουν, αλλά στο 16′ η κεφαλιά του Κούτλα μετά το κόρνερ του Γιαννόπουλου δεν βρήκε στόχο, ενώ στο 25′ το πλασέ του Καρυοφύλλη μετά το γύρισμα του Πεκρή έφυγε πάνω από τα δοκάρια. Στο 28′ Μπουλούτ μοίρασε στον Χριστοφορίδη, μετά από φάση διαρκείας και το σουτ του τελευταίου κατέληξε κόρνερ μετά την επέμβαση του Παπαδόπουλου, ενώ στο 39′ το σουτ του Ψεμματά δεν απείλησε ιδιαίτερα.

Στο 49′ το σουτ του Ψεμματά πέρασε μόλις άουτ και στο 60′ η κεφαλιά του Μπουλούτ μετά τη σέντρα του Τσάπαρη σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι. Η τύχη χαμογέλασε στους Ξανθιώτες λίγο αργότερα, αφού στο 61′ ο Γκέκας με ψηλοκρεμαστό πλασέ, μετά από ωραία μεταβίβαση του Ψεμματά, έκανε το 2-0, απλοποιώντας ακόμα περισσότερο τα πράγματα.

Στο 72′ το σουτ του Ψεμματά κατέληξε άουτ, στο 83′ η κεφαλιά του Γαϊδαρτζή από πλευράς φιλοξενούμενων πέρασε λίγο έξω από το αριστερό κάθετο δοκάρι, ενώ στο 87′ ο Καρυοφύλλης “σπατάλησε” και την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του θετικού αποτελέσματος, βλέποντας το φάουλ του να βρίσκει στο οριζόντιο δοκάρι και να καταλήγει άουτ. Να σημειωθεί πως ο Απόλλωνας ολοκλήρωσε το ματς με παίκτη λιγότερο λόγω της αποβολής του Λιάρα με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 90′.

Σπουδαίο τρίποντο για τον Άρη που έφτασε τους 15 βαθμούς και πλέον στρέφει την προσοχή του στο δεύτερο διαδοχικό εντός έδρας ματς με Αετό Ορφανού στο ΑΟΞ. Ο Απόλλων παρέμεινε στους 18 βαθμούς και την επόμενη αγωνιστική θα υποδεχτεί την Ένωση Αλεξανδρούπολης

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Παρχαρίδης που είχε για βοηθούς τους Οικονομίδη και Παστιάδη.

Άρης Αβάτου: Νομικός, Χατζηπαπάς, Μπουνταγκίδης, Μίλλερ, Χριστοφορίδης, Βελή Μεμέτ Χακάν, Σαρηγιαννίδης (46′ Ζωσιμίδης), Ψεμματάς, Γκέκας (82′ Κρασώνης), Τσάπαρης, Τζελάλ Μπουλούτ (76′ Μουστάκης).

Απόλλων Παραλιμνίου: Παπαδόπουλος Ε., Τοπάλ, Τάκας (90′ Νικολαΐδης), Κουτζαβασίλης, Κούτλας, Πεκρής (56′ Τζελίδης), Τζαμπέγια (64′ Λοβέκιο), Λιάρας, Γαϊδαρτζής, Γιαννόπουλος, Καρυοφύλλης.

Share it