Search

Νικήτρια στο θρακιώτικο ντέρμπι με Ορφέα Ξάνθης η Ένωση Αλεξ/πολης

Ήταν καλύτερη, είχε τις περισσότερες ευκαιρίες για γκολ, έχασε μεγάλη φάση με το σκορ στο 2-1 να πετύχει και τρίτο τέρμα και τελικά πήρε τους 3 βαθμούς στο ντέρμπι της Θράκης απέναντι στον Ορφέα Ξάνθη η Ένωση Αλεξανδρούπολης.

Η ομάδα του Έβρου επικράτησε 2-1 του Ορφέα, μίας ομάδας που παλεύει επίσης για την παραμονή και το γεγονός αυτό κάνει ακόμα πιο σημαντική τη νίκη των παικτών του Νίκου Ουσταμπασίδη. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ορφέας βρέθηκε στην Αλεξανδρούπολη χωρίς 8 ποδοσφαιριστές του, ενώ κατά την διάρκεια του ματς ο κ. Χατζημεστής δεν έκανε καμία αλλαγή.

Η αναμέτρηση γενικά δεν είχε πολλές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, με τις δύο ομάδες να κάνουν αρκετά λάθη. Στο 3′ ο Καρακασίδης έπεσε μέσα στην αντίπαλη περιοχή διεκδικώντας πέναλτι, αλλά ο ρέφερι της συνάντησης του έδειξε κίτρινη κάρτα για «θέατρο». Στο 14′ μετά από κόρνερ του Μαλτέζου, ο Λίτσιος πήρε την κεφαλιά και ο Ρούφος μπλόκαρε. Στο 35′ η Ένωση θα πάρει κεφάλι στο σκορ όταν μετά από χέρι σε πάσα του Μαλτέζου θα κερδίσει πέναλτι και ο Καρακασίδης θα ευστοχήσει από την άσπρη βούλα για το 1-0. Το 2-0 θα έρθει 6 λεπτά αργότερα και πάλι με πέναλτι, αυτή τη φορά μετά από ανατροπή του Γκαβανόζη. Ο Μαλτέζος ανέλαβε αυτή τη φορά την εκτέλεση νικώντας τον Ρούφο.

Το β’ ημίχρονο ξεκίνησε με γκολ για τους Ξανθιώτες αφού πριν συμπληρωθούν 10 λεπτά ο Τανζού θα εκμεταλλευτεί το λάθος του Συνοδινού στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα και μειώνοντας σε 2-1. Στο 57′ ο Κουκουρίγκος θα σουτάρει αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων θα αποκρούσει σε κόρνερ. Στο 65′ ο Καρακασίδης σε πλεονεκτική θέση για γκολ δεν θα βρει στόχο, ενώ το ίδιο θα συμβεί και στο 73′ όταν ο Πατσιώρας με εξουδετερωμένο τον Ρούφο, θα πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα θα περάσει πάνω από τη εστία. Στο 85′ ο Γκαβανόζης θα φύγει στο τετ α τετ αλλά θα αργήσει πολύ να σουτάρει και όταν θα το πράξει από πλάγια θέση η μπάλα θα περάσει παράλληλα με την εστία και θα απομακρυνθεί. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κατρανίτσας με απευθείας εκτέλεση φάουλ θα σουτάρει λίγο πάνω από την εστία.

Μετά από αυτή τη νίκη η Ένωση ισοβαθμεί στην 8η θέση με τον Κεραυνό Πέρνης έχοντας 13 βαθμούς και ο Ορφέας στην 11η με Ηρακλή Ζυγού έχοντας 6.

Συνθέσεις:

Ένωση Αλεξανδρούπολης (Ουσταμπασίδης): Συνοδινός, Δορουγιδένης, Αμπραχαμιάν, Λίτσιος, Κομεσίδης, Πατσιώρας, Γκαβανόζης, Μαλτέζος (75′ Τοπαλίδης), Μάζης (62′ Συμεωνίδης), Παπαοικονόμου (67′ Σιμτσάκης), Καρακασίδης (85′ Μαρασλής).

Ορφέας Ξάνθης (Χατζημεστής): Ρούφος, Τζαμπάζ, Κατρανίτσας, Χασάνογλου, Βουλγαρίδης, Μαυρόπουλος, Καραγκιόζης Β., Χαλήλ, Ξαντινίδης, Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος.

 

Share it