Search

Με πρωτοβουλία Αποστολίδη η υπέροχη κίνηση της Κ19 της Δόξας που έγιναν δότες μυελού των οστών!

Σε μια υπέροχη και αξιέπαινη κίνηση προχώρησε η Κ19 της Δόξας Δράμας που με πρωτοβουλία του ξανθιώτη τεχνικού της Γιάννη Αποστολίδη προχώρησαν σε μια κίνηση ανθρωπιάς και προσφοράς προς την κοινωνία και το συνάνθρωπο.

Πιο συγκεκριμένα όπως είχε πράξει και πριν μια τετραετία όταν ήταν προπονητής στην Αναγέννηση Θαλασσιάς ο Γιάννης Αποστολίδης μαζί με δυο γκρουπ των 5 παικτών, που συμπλήρωσαν το 18ο έτος της ηλικίας τους, μετέβησαν στο Νοσοκομείο Δράμας και έγιναν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Αυτή τη φορά, η διαδικασία έγινε με προσφορά σάλιου και συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου.

Ο τεχνικός της Κ19 της Δόξας (στη φωτό με τον διευθυντή αιμοδοσίας), ανέφερε σχετικά στην ιστοσελίδα της ΠΑΕ:

«Θέλουμε να γίνουμε αρωγοί, να δείξουμε το δρόμο ώστε κι άλλοι αθλητές, ομάδες και γενικά κι άλλοι συνάνθρωποί μας να ακολουθήσουν. Αν ο κόσμος ήταν ενημερωμένος για το πόσο σημαντική είναι αυτή η κίνηση, τότε όλοι θα το έκαναν. Δεν φτάνει μόνο να το σκεφτείς, δεν φτάνει μόνο να το πεις, το μόνο που πραγματικά έχει σημασία είναι να το κάνεις πράξη. Να γίνεις εθελοντής δότης μυελού των οστών. Είμαστε εγγεγραμμένοι 30.000 εθελοντές δότες στην Ελλάδα, των 10.000.000 κατοίκων. Αν ήμασταν 200.000 θα υπήρχε η πιθανότητα γύρω στο 60%-80% να βρεθεί συμβατός δότης για έναν ασθενή, εκ των οποίων οι περισσότεροι είναι παιδιά, στη δικιά μας δεξαμενή. Σε ένα μέρος κάποιος ασθενής περιμένει με αγωνία πάνω απ´ το τηλέφωνο να του πούνε αν βρέθηκε συμβατός δότης, ώστε να έχει πιθανότητες να ζήσει και να του δοθεί η ευκαιρία να προσπαθήσει να πραγματοποιήσει τα όνειρα του όπως κάνουμε όλοι μας».

 

Share it