Search

Αναπάντεχη ήττα για τον Ολυμπιακό που πλέον κοιτά ΠΑΟΚ και Europa League!

Την ήττα με 4-2 γνώρισε ο Ολυμπιακός από την Τότεναμ στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομίλων του UEFA Champions League και αποχαιρέτησε το όνειρο της πρόκρισης στους 16.

Οι ερυθρόλευκοι για 44 λεπτά πραγματοποίησαν ένα από τα καλύτερα διαστήματα της σεζόν, έχοντας πετύχει δύο τέρματα μέσα στο εκθαμβωτικό νέο Tottenham Stadium, παίζοντας στρωτό ποδόσφαιρο, ελέγχοντας το ρυθμό του ματς και έχοντας μπλοκάρει τους Άγγλους που έδειχναν να τα έχουν χαμένα στο εντός έδρας ντεμπούτο του Special One. Ωστόσο το ολέθριο λάθος του Μεριά, αλλά και η λανθασμένη απόφαση του Βούλγαρου διαιτητή να μην καταλογίσει καθαρό φάουλ πάνω στον Τσιμίκα, ακριβώς πριν γίνει το 2-2, έγειραν οριστικά την πλάστιγγα στη μεριά της Τότεναμ, η οποία στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο έφτασε και στην ολική ανατροπή, οδηγώντας τον Ολυμπιακό σε μια ανέλπιστη, αναπάντεχη, ξενέρωτη ήττα.

Ο Πέδρο Μαρτίνς που ξεκίνησε άλλο ένα ματς με 4-3-3 είδε τους παίκτες του να ξεκινούν καλύτερα, να απειλούν στο 3′ με το σουτ του Μασούρα και να ανοίγουν το σκορ στο 6′ με το άπιαστο πλασέ του Ελ Αραμπί. Η Τότεναμ προσπάθησε να απαντήσει με την κεφαλιά του Σον, η οποία όμως σταμάτησε στον Σα, ενώ στην συνέχεια οι ερυθρόλευκοι έφτασαν και στο 0-2, μετά από κόρνερ και κοντινή προβολή του Σεμέδο στο 19′. Ο Μουρίνιο βλέποντας πως το ματς πάει να ξεφύγει, πραγματοποίησε την πρώτη του αλλαγή μόλις στο 29′ αλλάζοντας παράλληλα και τον σχηματισμό του, αφήνοντας τρεις στην άμυνα. Ωστόσο ούτε η τακτική του Πορτογάλου, ούτε και το ποδόσφαιρο των παικτών του ήταν αυτό που απέδωσε καρπούς, αλλά το “τσαφ” του Μεριά, που έδωσε την ευκαιρία στον Σον να μειώσει σε 1-2, σε ένα κομβικό σημείο, ακριβώς πριν την ανάπαυλα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ήρθε και η φάση του 50ου λεπτού, όταν η Τότεναμ, σχεδόν όπως είχε συμβεί και στο Καραϊσκάκι για τον Ολυμπιακό τότε, έφτασε στην ισοφάριση με το πλασέ του Κέιν, σε μια φάση όμως που ξεκινά από επιθετικό φάουλ του Μόουρα πάνω στον Τσιμίκα που δεν καταλογίστηκε λανθασμένα. Στο 73′ οι Λονδρέζοι, αφού η μπάλα άλλαξε πορεία από το κεφάλι του Σον, έφτασαν στην ολική ανατροπή με το φοβερό τελείωμα του Οριέ, ενώ στο 77′ από μια στημένη φάση, από τις πολλές που έχουν κοστίσει στον Ολυμπιακό, ήρθε και το τελικό 4-2 με την κεφαλιά και το δεύτερο γκολ του Κέιν.

Πλέον οι Ερυθρόλευκοι, θα πρέπει να σβήσουν όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες κόντρα σε Πανιώνιο και Τότεναμ, προκειμένου να συγκεντρωθούν στο ματς με τον ΠΑΟΚ, που αν και αρκετά νωρίς έχει τη σημασία του, αλλά και στο τελευταίο ματς του ομίλου κόντρα στον Ερυθρό Αστέρα, που θα κρίνει το εισιτήριο για την Ευρωπαϊκή συνέχεια στους 32 του Europa League.

Share it