Search

«Black Friday» και φέτος!

   Στο ρυθμό της ΒLack Friday θα μπει και φέτος η πόλη της Αλεξανδρούπολης και το ελληνικό λιανεμπόριο, καθώς πολλά καταστήματα θα συμμετέχουν και φέτος στην ημέρα των υπερπροσφορών, την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2019.

   Η Black Friday γιορτάζεται παραδοσιακά την επόμενη της ημέρας των Ευχαριστιών, την Παρασκευή δηλαδή μετά την 4η Πέμπτη κάθε Νοεμβρίου, αποτελώντας αφορμή για τρελές προσφορές στα καταστήματα και σηματοδοτώντας την έναρξη της χριστουγεννιάτικης περιόδου.

Ξεκίνησε ως θεσμός από την Αμερική και σύντομα επεκτάθηκε γιατί όμως ονομάστηκε «Μαύρη» Παρασκευή; Και εδώ οι λόγοι είναι δυο-τρεις.

  • Πρώτον, διότι οι έμποροι στα τεφτέρια τους για πρώτη φορά σημείωναν με μαύρο μελάνι τα έσοδά τους. Το μαύρο μελάνι το χρησιμοποιούσαν για τα κέρδη.
  • Δεύτερον, διότι, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, τη «Μαύρη Παρασκευή» οι άδειοι δρόμοι των πόλεων μαύριζαν από τον κόσμο και τα αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς τα μαγαζιά για να ψωνίσουν.
  • Τρίτον επειδή οι εργάτες και οι υπάλληλοι που παρέμειναν στις πόλεις για να δουλέψουν ζητούσαν όλοι άδεια για να πάνε στα καταστήματα και «μαύριζαν»τα απουσιολόγια.

   Σε δειγματοληπτική έρευνα που διενήργησε πέρυσι η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας σε τυχαίο δείγμα επιχειρήσεων, προέκυψε ότι οι επιχειρήσεις που μετείχαν στην Black Friday σημείωσαν άνοδο των πωλήσεων.

   Στην Ελλάδα και φέτος αναμένεται υψηλή η συμμετοχή των επιχειρήσεων λιανεμπορίου στην «Μαύρη Παρασκευή» και φέτος τρίτη χρονιά του θεσμού αναμένεται ένας υψηλός ανταγωνισμός την ημέρα εκείνη με μεγάλες εκπτώσεις αλλά σε συγκεκριμένα προϊόντα.

Share it