Search

Photos: Πήρε το ξανθιώτικο ντέρμπι με Ορφέα και πήρε βαθιά ανάσα ο Άρης Αβάτου

Ο Άρης Αβάτου ήταν ο μεγάλος νικητής του ξανθιώτικου ντέρμπι της Γ’ Εθνικής με τον Ορφέα Ξάνθης στο γήπεδο του ΑΟΞ, σε ένα ματς που είχε δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες με τον Άρη να με αυτή τη νίκη να πέρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα ενώ στον Ορφέα υπάρχει προβληματισμός καθώς η ομάδα παραμένει χαμηλά.

Στο πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι ήταν συγκλονιστικό με σωρεία ευκαιριών και τον Άρη Αβάτου να πατάει πολύ καλύτερα στο γήπεδο και δίκαια να έχει το προβάδισμα, ενώ στην επανάληψη ο Ορφέας Ξάνθης είχε την κατοχή αλλά πέρα απο την μείωση δεν κατάφερε να βρει τρόπους να φανεί απειλητικός στην εστία του Νομικού με την ομάδα του Άρη να προσπαθεί κυρίως με κόντρα επιθέσεις να “καθαρίσει” το παιχνίδι.

Μόλις στο 3′ οι παίκτες του Άρη Αβάτου αιφνιδίασαν τους τυπικά γηπεδούχους και κατάφεραν να πάρουν κεφάλι στο σκορ, με τον Γκέκα να εκμεταλλεύεται αδράνεια του Μακράκη και με πλασέ να νικά τον Ρούφο για το 0-1.  Μετά το γκολ η ομάδα του Ορφέα προσπάθησε να απαντήσει με το σουτ του Μαυρόπουλου να μην βρίσκει στόχο ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του σκόρερ του Άρη στο 8′.

Στο 12′ η ομάδα του Άρη κατάφερε να σκοράρει για δεύτερη φορά με τον Βελή Μεμέτ Χακάν με κεφαλιά μετά απο εκτέλεση κόρνερ του Ψεμματά να σκοράρει για το 0-2. Μετά το γκολ η ομάδα του Ορφέα απείλησε με σουτ του Χασάνογλου που μπλόκαρε ο Νομικός όμως μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους η ομάδα του Άρη είχε τα ηνία του αγώνα φτάνοντας κοντά σε τρίτο γκολ 3 φορές. Αρχικά στο 23′ με το δυνατό σουτ του Πέτρου Σαρηγιαννίδη που σταμάτησε στην συμβολή των δοκών. Ένα λεπτό αργότερα μετά απο σέντρα του Χατζηπαπά η κεφαλιά του Γκέκα πέρασε εκατοστά δίπλα απο το δεξί δοκάρι ενώ ίδια κατάληξη είχε και το χτύπημα φάουλ του Βελή Χακάν που ήταν και η τελευταία αξιόλογη στιγμή στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη η ομάδα του Ορφέα προσπάθησε παίρνοντας την κατοχή να μπει με ένα γρήγορο γκολ ξανά στο ματς όμως η καλοστημένη αμυντικά ομάδα του Άρη περιόρισε την ομάδα του Ορφέα ενώ συνεχώς έβγαινε επικύνδυνα στην κόντρα επίθεση. Σε ένα 45λεπτο με ελάχιστες αξιόλογες στιγμές ο Άρης απείλησε πρώτος στο 79′ με την προβολή του Ζωσιμίδη μετά απο σέντρα του Ψεμματά να σταματά πάνω στον Ρούφο. Στην πιο σημαντική του στιγμή στο 83′ ο Ορφέας κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς όταν μετά απο εξαιρετική ασίστ του Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού ο Γιώργος Κουκουρίγκος με σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νομικού για το 1-2. Στα τελευταία λεπτά το παιχνίδι είχε αρκετές δυνατές μονομαχίες με την μοναδική αξιόλογη στιγμή να χάνει για τον Ορφέα στην τελευταία φάση του αγώνα με την εκτέλεση φάουλ του Νίκου Μελισσόπουλου να καταλήγει πάνω απο τα δοκάρι του Άρη.

Μεγάλο τρίποντο για τον Άρη Αβάτου που σημείωσε την 3η του νίκη στο πρωτάθλημα φτάνοντας τους 12 βαθμούς και πλέον η ομάδα στρέφει την προσοχή της στο πολύ δυνατό εντός έδρας ματς με τον Απόλλων Παραλιμνίου. Απογοήτευση στον Ορφέα που υπέστη την 5η του ήττα, και 4η στην έδρα του!, και πλέον η ομάδα που έμεινε στους 6 βαθμούς ετοιμάζεται για “τελικό” στην Αλεξανδρούπολη.

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Στράτος Στρατούδης της ΕΠΣ Έβρου, με βοηθούς τους Τερζόπουλο(Έβρου) και Δημητριάδη(Θράκης

Ορφέας Ξάνθης: Ρούφος, Χακή Τζαμπάζ, Βουλγαρίδης, Χασάνογλου, Μακράκης, Μαυρόπουλος, Χαλήλ Ιμπράμ, Σουκρήογλου(42′ Ξαντινίδης), Μελισσόπουλος, Κουκουρίγκος, Χίντ Ιμέρ(60′ Καραγκιόζης)

Άρης Αβάτου: Νομικός, Χατζηπαππάς, Μπουνταγκίδης(72′ Καλαϊτζίδης), Μίλλερ, Λαφάρας, Χριστοφορίδης, Σαρηγιαννίδης(65′ Ζωσιμίδης), Χακάν Βελή, Γκέκας, Ψεμματάς(86′ Μουστάκης), Μπουλούτ(75′ Κρασώνης)

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

http://

Share it