Search

Εκπληκτικός και MVP στο πρώτο του ματς ως βασικός ο Τσιλιγγίρης για τον Άρη, ο Μάνταλος “έσωσε” τον βαθμό για την ΑΕΚ!

Με δύο Θρακιώτες πρωταγωνιστές ΑΕΚ και Άρης αναδείχτηκαν ισόπαλοι με 1-1 σε ένα επεισοδιακό παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Σαν έτοιμος απο καιρό ο 19χρονος ξανθιώτης γκολκίπερ του Άρη αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός στην Super League 1, κάνοντας ένα εξαιρετικό ντεμπούτο με μεγάλη σταθερότητα στις επεμβάσεις του δείχνοντας για ακόμη μια φορά πως πέρα απο μεγάλο ταλέντο διαθέτει και τεράστια ψυχή.

Με τον Απόστολο Τσιλιγγίρη παρά την πίεση που δέχτηκε να κρατάει όρθιο τον Άρη που αν και αγωνιστηκε για μεγάλο διάστημα με παίκτη λιγότερο κατάφερε να προηγηθεί με τον Λάρσον όμως ένα πέναλτι που δόθηκε με VAR, όπως και η αποβολή Ιντέγιε, για την ΑΕΚ και εκμεταλλεύτηκε ιδανικά ο κορυφαίος της ΑΕΚ ο Κομοτηναίος αρχηγός της Πέτρος Μάνταλος  που έκανε το 1-1 που έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο φιλμ του αγώνα είχαμε:  Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και στο 6’ έχασε μια καλή ευκαιρία, καθώς ο Ολιβέιρα έπιασε την κεφαλιά και ο Ροζ έδιωξε πριν περάσει η μπάλα τη γραμμή. Στη συνέχεια ο Άρης εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη των χαφ της Ένωσης και έβγαινε σε αντεπιθέσεις. Στο 12’ ο Ιντέγε έπιασε την κεφαλιά, με τον Μπάρκα να αποκρούει εντυπωσιακά. Η ομάδα του Μίκαελ Ένινγκ ήταν πιο επικίνδυνη, αλλά δεν ήταν καλή στην τελική προσπάθεια. Στο 28’ ο Ματίγια εκτέλεσε το φάουλ, ο Βέλεθ πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Μπάρκας μπλόκαρε. Προς το τέλος του ημίχρονου η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της και πίεσε με μια καλή κεφαλιά του Σβάρνα και ένα σουτ του Βέρντε. Στο 43’ ο Φετφατζίδης δεν μπόρεσε να νικήσει τον Μπάρκα, ο οποίος ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της ΑΕΚ. Η Ένωση ήταν ασύνδετη και χωρίς δημιουργία, ενώ ο Άρης ήταν πιο κινητικός, αλλά αναποτελεσματικός.

Στο δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές, αλλά στο 50’ σημειώθηκε μια φάση που άλλαξε τις ισορροπίες του αγώνα. Ο Ιντέγε πάτησε τον Μάνταλο στο γόνατο και ο διαιτητής Ευαγγέλου, αφού είδε τη φάση στο VAR έδειξε κόκκινη στον επιθετικό του Άρη στο 54’. Η ΑΕΚ ανέβασε την απόδοσή της, θέλοντας να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα. Στο 64’ όμως ο Άρης σε μια αντεπίθεση κατάφερε να πετύχει το γκολ, με τον Λάρσον για το 0-1. Οι παίκτες της Ένωσης προσπαθούσε να επιτεθεί ανορθόδοξα. Στο 73’ ο Σιμόες νικήθηκε σε τετ-α-τέτ από τον Τσιλιγγίρη, αλλά στη συνέχεια ο Ροζ τον ανέτρεψε. Ο Ευαγγέλου είδε τη φάση στο VAR και έδωσε την παράβαση, ενώ ακολούθησε ένταση μεταξύ των παικτών, με τον διαιτητή να μοιράζει κάρτες. Στο 81’ ο Μάνταλος εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι και ισοφάρισε σε 1-1. Στη συνέχεια η ΑΕΚ πίεσε, αλλά δεν μπόρεσε να πετύχει άλλο γκολ, με την ισοπαλία να διατηρείται ως το τέλος.

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Μπάρκας, Μπακάκης (74’ Παουλίνιο), Βράνιες, Σβάρνας, Λόπες, Σιμάο (66’ Αλμπάνης), Σιμόες, Βέρντε, Ντέλετιτς (61’ Γιακουμάκης), Μάνταλος, Ολιβέιρα.

Άρης (Μίκαελ Ένινγκ): Τσιλιγγίρης, Ροζ, Μπα, Βέλεθ, Κόρχουτ, Σάσα (90+4’ Σόουζα), Ματίγια, Φετφατζίδης (58’ Λάρσον), Γκάμα (72’ Μαντσίνι), Ντιγκινί, Ιντέγε.

Share it