Search

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία οι αγώνες Οχυρού Νυμφαίας!

Κέρδισαν το στοίχημα της συμμετοχής και ανέδειξαν το μοναδικού κάλλους φυσικό περιβάλλον της ορεινής Ροδόπης, οι αγώνες δρόμου του οχυρού Νυμφαίας. Πρόκειται για αγώνες τρεξίματος 30 και 10 χιλιομέτρων με αφετηρία και τερματισμό μέσα στο ιστορικό οχυρό της Νυμφαίας, που φέρουν την ονομασία αγώνες «Tuvunu Trail Run» Οχυρού Νυμφαίας, με διοργανωτές τους Rodopi Runners και στήριξη από τον στρατό.

Συμμετοχές και επισκέπτες
«Συνολικά είχαμε 360 συμμετοχές, πολύ μεγάλο νούμερο για τα δεδομένα του τόπου μας και για αγώνα του βουνού» δήλωσε στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ο πρόεδρος των Rodopi Runners Μιχάλης Παπαδόπουλος, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι συμμετέχοντες κατέφτασαν σχεδόν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, με τον πιο μακρινό να έρχεται από τα Χανιά Κρήτης για τον αγώνα.

Εκτός από τους συμμετέχοντες, πολλοί ήταν και οι συνοδοί-επισκέπτες, που έσπευσαν να περιηγηθούν στο οχυρό και να δουν από κοντά τον ορεινό όγκο του νομού μας, καταπράσινα τοπίο και φύση που μαγεύει. «Είχαμε πολλούς συνοδούς, περίπου 680 άτομα συνολικά επισκέφτηκαν το Οχυρό» μετέφερε ο κος Παπαδόπουλος, κάνοντας λόγο και για τον στόχο ανάδειξης του οχυρού και της ιστορίας του τόπου, εκτός από τις φυσικές ομορφιές του βουνού. Σύμφωνα με τον ίδιο «όλοι έφυγαν με θετικές αναμνήσεις και ευχάριστες εμπειρίες» και ανανέωσαν το ραντεβού για του χρόνου.

Ο πρόεδρος ευχαρίστησε όλους όσους συνέδραμαν στο μεγάλο αυτό αθλητικό γεγονός, όπως τον διοικητή του Δ’ Σώματος Στρατού Χαράλαμπο Λαλούση και τον ταξίαρχο Κομοτηνής Λεωνίδα Γιοβάνη, την ομάδα διάσωσης Ροδόπης που ανέλαβε την υγειονομική κάλυψη του γεγονότος, όπως και τον αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκο Τσαλικίδη και τον βουλευτή Ροδόπης Δημήτρη Χαρίτου που έδωσαν το «παρών».

Οι νικητές των αγώνων
Όσον αφορά στα αποτελέσματα, στα 30 χιλιόμετρα νικητής γενικής σειράς και αντρών αναδείχθηκε ο Κωνσταντίνος Σιωπίδης και πρώτη στις γυναίκες η Εμινέ Σαρισού Δημητριάδη. Στα 10 χιλιόμετρα νικητής γενικής σειράς και αντρών αναδείχθηκε ο Νίκος Κεχάογλου και πρώτη στις γυναίκες η Μιλένα Βελκόβα. Οι διαδρομές ήταν απαιτητικές, τόσο όσον αφορά στο έδαφος όσο και τις υψομετρικές διαφορές, πάντως αντάμειψαν τους δρομείς!

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το ράδιο Χρόνος 87.5fm.

Πηγή: xronos.gr

Share it