Search

Ο.Α.Α.: «Η Αλεξανδρούπολη μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς για το τένις»

Δελτίο Τύπου σχετικά με τα όσα ακούγονται για την δημιουργία νέων γηπέδων τένις στην Αλεξανδρούπολη εξέδωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης της πόλης.

Αναλυτικά:

“Με χαρά είδαμε ότι στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15.10.2019 η ανάγκη δημιουργίας επιπλέον γηπέδων για την εξυπηρέτηση των δημοτών και για την ανάληψη αγώνων μεγαλύτερου κύρους είχε την αποδοχή όλων. Η χαρά μας έγινε ακόμη μεγαλύτερη από την επιτυχία του Στέφανου Τσιτσιπά που νίκησε το ATP final στο Λονδίνο.

Στα πλαίσια της ενημέρωσης όλων θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε

Α) Αριθμός συμμετεχόντων στις προπονήσεις. Στο πρόγραμμα 2019-2020 λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις 234 αθλητές ηλικίας από 5 ετών έως 57 ετών. Δυστυχώς λόγω του περιορισμού των γηπέδων δεν μπορέσαμε να συμπεριλάβουμε 48 ακόμη συμπολίτες μας που θέλησαν να ξεκινήσουν προπονήσεις. Πρέπει δε να τονίσουμε ότι δεν έχουμε κάνει καμιά διαφήμιση ούτε έχουμε επισκεφτεί σχολεία για να ενημερώσουμε και να προσελκύσουμε παιδιά μιας που δεν έχουμε την δυνατότητα να τα εξυπηρετήσουμε.

Ως Όμιλος μη κερδοσκοπικός η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχουμε είναι πολύ σημαντική για εμάς και δεν προσπαθήσαμε σε καμιά περίπτωση να βάλουμε περισσότερα άτομα σε τμήματα για να αυξήσουμε το οικονομικό έσοδο σε βάρος της ποιότητας.

Εκτός των αθλούμενων στον Όμιλο είναι και τουλάχιστον 60 άτομα που θέλουν να παίζουν, στα 44 χρόνια λειτουργίας πάνω από 6000 άνθρωποι έχουν πάρει μέρος σε προπονήσεις του Ομίλου. Και είναι πολλοί και αυτοί που θέλουν να παίξουν αλλά αποθαρρύνονται από το γεγονός ότι μπορεί να πάω στο γήπεδο και να μην έχει γήπεδο και μπορεί να περιμένω και μέχρι 2 ώρες για να παίξουν.

Τα καλοκαίρια έχουμε αιτήματα από το εξωτερικό για να πάρουν μέρος σε προπονήσεις του Ομίλου καθώς επίσης και ζητήσεις από Βουλγαρία και Τουρκία για κοινές δράσεις που όμως δεν έχουμε τις εγκαταστάσεις να τις στηρίξουμε.

Β) Έδρες διεξαγωγής αγώνων Όσο αφορά την διεξαγωγή αγώνων ισχύουν οι κανόνες που αναφέρονται σοτυς Κανόνες & Κανονισμοί 2019 της ΕΦΟΑ (σελ. 18). Σύμφωνα με τον κανονισμό για το 2019 το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, τα Ε1 και τα Ε2 προκηρύσσονται από την ΕΦΟΑ που έχει και την διαχείριση τους σε συνεργασία με τα Σωματεία που τα φιλοξενούν.

Την διοργάνωση των ανωτέρω πρωταθλημάτων καθώς και αυτά της ΤΕ και της ITF (διεθνή) την αναθέτει η Ε.Φ.Ο.Α. σε Συλλόγους που διαθέτουν τις παρακάτω προδιαγραφές: • Υποχρεωτικά: 4 γήπεδα ή περισσότερα φωτιζόμενα γήπεδα ίδιας επιφάνειας για την ανάληψη μιας κατηγορίας Ε1, Ε2 (πχ ΑΚ14), 7 ή περισσότερα για την ανάληψη δύο κατηγοριών κλπ. Σε περίπτωση εξαιρετικών περιπτώσεων η
ΕΦΟΑ μπορεί να αναθέσει την διοργάνωση των αγώνων σε συλλόγους με λιγότερα γήπεδα μετά από εισήγηση του Εφόρου Αγωνιστικού. • Για το Ε3 οι ενώσεις καθορίζουν τον αριθμό των γηπέδων • Κάθε κατηγορία πρέπει να περιλαμβάνει υποχρεωτικά ένα πλήρες Σ/Κ με σκοπό το πρωτάθλημα να ολοκληρώνεται σε 5 ημέρες το μέγιστο. • Χώρος διαμονής και υγιεινής αθλητών • Γραμματεία αγώνων και Διευθυντή Τουρνουά • Ιατρό αγώνων • Υποδομή για την χρήση των μηχανογραφικών συστημάτων της ΕΦΟΑ και για τον έλεγχο των αθλητών από την βάση δεδομένων της.

Στην Αλεξανδρούπολη το 2018 και το 2019 έχει πραγματοποιηθεί (σε επίπεδο ανάθεσής από την ΕΦΟΑ) 1 τουρνουά Ε2 μιας κατηγορίας την χρονιά. Υπήρχε η δυνατότητα να γίνει ακόμη ένα Ε2 μιας κατηγορίας (αρχές Αυγούστου) που όμως λόγω πληρότητας των ξενοδοχείων δεν μπαίνουμε στην διαδικασία να το πάρουμε.

Για να γίνει σαφής η εικόνα που πραγματοποιούνται αυτοί οι αγώνες (Ε1) σας παραθέτουμε τα στοιχεία για το 2018 και 2019. Κάθε αγώνας καλύπτει 8 κατηγορίες μονά/διπλά 12, 14, 16, 18 ετών.

Το τένις στην Ελλάδα ζει μέρες μπάσκετ του 1987 και Ποδοσφαίρου 2004, κάτι που έχει αυξήσει τον αριθμό των ανθρώπων που ενδιαφέρονται να παίξουν και γήπεδα γίνονται συνέχεια σε όλη την χώρα μιας που οι υπάρχουσες δομές δεν φτάνουν να καλύψουν τις ανάγκες. Αυτό αναμένεται να αυξήσει και τις ανάγκες του αριθμού γηπέδων για την διεξαγωγή αγώνων στο άμεσο μέλλον.

Είμαστε εδώ για να ενημερώσουμε όποιον το θέλει. Η Αλεξανδρούπολη είναι σε σημείο που μπορεί να γίνει σημείο αναφοράς μιας που στις γειτονικές μας χώρες, Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία το τένις είναι πολύ αναπτυγμένο και σίγουρα θα αναπτυχθεί και στην χώρα μας.

Είμαστε πάντα στην διάθεση σας.

Σας ευχαριστούμε.
Με εκτίμηση Το ΔΣ του Ο.Α.Α.”

Share it