Search

Με «χρυσό» Μαργαριτούδη πήρε το ντέρμπι με Ιπποκράτη η ΑΕΔ! (photos)

Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, τρία μόλις λεπτά μετά την είσοδο του ως αλλαγή στο παιχνίδι, ο Μπάμπης Μαργαριτούδης με ξαφνικό σουτ σκοράρει και δίνει τη νίκη στην ΑΕ Διδυμοτείχου στο ντέρμπι της 7ης αγωνιστικής με τον Ιπποκράτη.

Ένα ντέρμπι της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Έβρου που δικαίωσε τον τίτλο του, με τους φιλάθλους που βρέθηκαν στην μικρή κερκίδα, αλλά και γύρω από το γήπεδο στη Δραγάνα, να παρακολουθούν έναν αγώνα με καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες και δυνατές μονομαχίες.

Η ΑΕΔ ήταν αυτή που απείλησε πρώτη στο ματς όταν ο Ιντζές σούταρε μέσα από την περιοχή, αλλά ο Στεφανίδης απέκρουσε σε κόρνερ στο 7′. Τρία λεπτά αργότερα ο τερματοφύλακας και αρχηγός του Ιπποκράτη με ωραία έξοδο θα καθαρίσει τη φάση μη δίνοντας την ευκαιρία στους αντιπάλους να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. Στο 11′ σειρά των «γιατρών» να φανούν απειλητικοί, με τον Καβατζικιώτη να προσπαθεί με λόμπα να βρει δίχτυα, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Δουλούδη. Στο 17′ ο Γιαννόπουλος έφυγε μόνος του απέναντι στον Στεφανίδη αλλά ο γκολκίπερ των γηπεδούχων βγήκε έγκαιρα και τον νίκησε κρατώντας το μηδέν. Μόλις δύο λεπτά μετά ο αρχηγός του Διδυμοτείχου θα βρεθεί σε θέση δημιουργού όταν θα γυρίσει ωραία για τον Ιντζέ, με εκείνον να χάνει τεράστια ευκαιρία από πλεονεκτική θέση.

Με την συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα οι διαμαρτυρίες του προπονητή της ΑΕΔ Χρήστου Μαυράκη θα φέρουν την παρατήρηση με κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή της αναμέτρησης Βασίλη Σιμίδη. Στο 37′ ο Ιπποκράτης θα χάσει την μεγαλύτερη του ευκαιρία στο παιχνίδι. Ο Πατσιώρας θα κερδίσει πέναλτι, ο Καβατζικιώτης θα αναλάβει την εκτέλεση, αλλά η μπάλα θα σταματήσει στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Δουλούδη και έτσι το 0-0 θα παραμείνει.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με το Διδυμότειχο να απειλεί, όταν ο Γκαϊδατζής βρέθηκε μέσα στην περιοχή, σούταρε αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά πάνω από την εστία στο 51′. Τρία λεπτά μετά ο Ιντζές δοκίμασε από πλάγια θέση μία απευθείας εκτέλεση, με τον Στεφανίδη να αποκρούει σε κόρνερ. Στο 78′ ο Μαργαριτούδης που στο 75′ μπήκε ως αλλαγή αντικαθιστώντας τον Αλεξακίδη, βρήκε δίχτυα με μονοκόματο σουτ, με αποτέλεσμα παίκτες και τεχνικό τιμ να γίνουν ένα κουβάρι πανηγυρίζοντας το τέρμα που στη συνέχεια έμελλε να τους δώσει τη νίκη. Στο 84′ ο Παπούδης θα χάσει μεγάλη ευκαιρία για το 0-2 όταν το σουτ του θα σταματήσει στο οριζόντιο δοκάρι. Και ο Ιπποκράτης όμως είχε τις ευκαιρίες του να ισοφαρίσει στο φινάλε. Με πρωταγωνιστή τον Σταθάκη και στις δύο λίγο έλειψε να κάνει το 1-1 αρχικά όταν σε σουτ του η μπάλα κόντραρε και έφυγε κόρνερ και στη συνέχεια σε νέα προσπάθεια να σταματάει στο δοκάρι.

Μετά από αυτό το αποτέλεσμα η ΑΕΔ παραμένει στην κορυφή έχοντας 6 βαθμούς διαφορά από τους Ορφέα Σοφικού και Θράκη Φερών που βρίσκονται στην 2η θέση, ενώ ο Ιπποκράτης υποχώρησε στην 5η και βρίσκεται πλέον 9 βαθμούς μακριά από τους «πράσινους».

Μετά το σφύριγμα της λήξης τα αίματα άναψαν με ανθρώπους των δύο ομάδων να πιάνονται στα χέρια, υπόθεση που… έκλεισε με την επέμβαση των ψυχραιμότερων.

Συνθέσεις:

Ιπποκράτης Αλεξ/πολης (Λ. Ευφραιμίδης): Στεφανίδης Α., Στεφανίδης Η., Παπάζογλου, Σίσκος (86′ Σταθάκης), Μπαρμπαγιάννης, Πατσιώρας, Μακιτσιάν (72′ Δεδελούδης), Μιχούδης, Καβατζικιώτης, Ποπότης (79′ Καπανίκας), Ράλλης (64′ Καρασερίδης).

ΑΕ Διδυμοτείχου (Χ. Μαυράκης): Δουλούδης, Αλεξακίδης (75′ Μαργαριτούδης), Παντελίδης, Θάνος, Μπετζέκας (80′ Καλαποδόπουλος), Κούπας, Παπούδης, Γκαϊδατζής, Τοροσιάν, Γιαννόπουλος, Ιντζές (90′ Θεμελής).

Διαιτητής: Σιμίδης – Βοηθοί: Τερζόπουλος, Γεωργακούδης

Δείτε φωτογραφίες από το ματς:

Share it