Search

Τρομερή ανατροπή με γκολάρα Μαρκόπουλου για την Καβάλα με βασικούς Κουτσούμπα και Ορφανίδη!(+video)

Τι και αν έπαιζε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Παπαστεριανού από το 40’; Τι και αν ήταν κακή στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, χωρίς να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις; Η Καβάλα, με κατάθεση ψυχής στο τελευταίο δεκάλεπτο, ανέτρεψε το εις βάρος της 0-1 σε 2-1 κόντρα στην Καλαμάτα για την 8η αγωνιστική της Football League και ανέβηκε στους 14 βαθμούς, βυθίζοντας την Καλαμάτα ακόμη περισσότερο, καθώς πλέον μετράει τέσσερις διαδοχικές ήττες στο πρωτάθλημα με τον Βασίλη Βούζα αμέσως μετά το τέλος του αγώνα να αποτελεί παρελθόν.

Το ματς ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για την Καλαμάτα, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Κασβιρόπουλος με μία σέντρα-σουτ από τα αριστερά, έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας της Καβάλας. Η Καβάλα δυσκολευότανε στην ανάπτυξη, δεν μπορούσε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να γίνει απειλητική, σε αντίθεση με την Καλαμάτα η οποία έφτανε με μεγαλύτερη άνεση στην περιοχή της Καβάλας, χωρίς πάντως και εκείνη να έχει πολλές κλασικές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο.

https://www.youtube.com/watch?v=qUhil6eXhJM

Το πρώτο εικοσάλεπτο ήταν απόλυτα ισορροπημένο, χωρίς καμία ομάδα να καταφέρει να διακριθεί εις βάρος της άλλης. Όμως, στο 23’, σε μία φάση που δύσκολα θα περίμενε κανείς πως θα κατέληγε σε γκολ, ο Αλεξόπουλος υποδέχτηκε στην περιοχή της Καβάλας την μπάλα, έχοντας γυρισμένη την πλάτη του προς την εστία. Με μία έξοχη κίνηση γύρισε το σώμα του, «αδειάζοντας» τον παίκτη που ήταν στο μαρκάρισμα του, στρώνοντας την μπάλα μπροστά του και με πλάγιο σουτ από θέση μέσα αριστερά, έγραψε το 0-1 και έδωσε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, η οποία μέχρι εκείνο το χρονικό σημείο δεν είχε καλό ρυθμό.

Η Καβάλα μετά το γκολ προσπάθησε να αντιδράσει, πήρε κάποια μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο δεν κατάφερνε με τίποτα να δημιουργήσει ευκαιρίες, με την Καλαμάτα να έχει συνεχώς απαντήσεις αμυντικά και να είναι πιο απειλητική επιθετικά. Το παιχνίδι συνεχίστηκε στο ίδιο μοτίβο μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, όμως από το 40’ οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν, καθώς ο Παπαστεριανός αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για θέατρο, αφήνοντας τους γηπεδούχους με 10 παίκτες για το υπόλοιπο του παιχνιδιού. Η αποβολή προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την πλευρά των γηπεδούχων, η οποία ήταν δικαιολογημένη σε μεγάλο βαθμό.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να είναι νωχελικές στο πρώτο τέταρτο και την Καβάλα εμφανώς επηρεασμένη και από την αποβολή. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι το 57’ η Καβάλα είχε 4 παίκτες… «κιτρινισμένους», δείγμα του εκνευρισμού που επικρατούσε στους «Αργοναύτες».

Η Καλαμάτα είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης και το αριθμητικό πλεονέκτημα, όμως και χωρίς κάποιον προφανή λόγο, έπαιξε απολύτως συντηρητικά, έδωσε μέτρα στην Καβάλα και επαναπαύτηκε στο υπέρ της σκορ, μιας και το ζητούμενο για εκείνη ήταν μόνο η… νίκη με οποιονδήποτε τρόπο και τελικά η μπάλα την… τιμώρησε για αυτή της την προσέγγιση. Οι «Αργοναύτες» τα έπαιξαν όλα για όλα, με τον Παύλο Δερμιτζάκη να περνάει Μαρκόπουλο και Καθάριο στις θέσεις των Βόσαλικ και Καζαντζίδη αντίστοιχα, προκειμένου να γίνει πιο απειλητική η ομάδα του και η προσπάθεια αυτή ανταμείφθηκε.

Στο 79’, μετά από κόρνερ από την αριστερή πλευρά, ο Γαβριηλίδης πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι, με την μπάλα να καταλήγει στον αμαρκάριστο Βασίλη Παπαδόπουλο στην καρδιά της περιοχής της Καλαμάτας, ο οποίος με πλασέ έγραψε το 1-1. Και αυτό ήταν απλά η αρχή για την Καβάλα, η οποία με την ψυχολογία στα ύψη, πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο την Καλαμάτα, έφτανε με χαρακτηριστική ευκολία κοντά στην περιοχή και εν τέλει πέτυχε αυτό που έμοιαζε ανέφικτο με βάση τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στον αγώνα…

Στο 88′, λοιπόν, ο πρώην επιθετικός του Πανθρακικού Κώστας Μαρκόπουλος που είχε περάσει λίγα λεπτά νωρίτερα στο ματς, στη θέση του Βόσαλικ, υποδέχτηκε μία μακρινή μπαλιά στην περιοχή της Καλαμάτας και με μία έμπνευση που θύμισε… Ρονάλντο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Στεφανάκου και τους οπαδούς της Καβάλας στα… ουράνια. Ο παίκτης της Καβάλας με ένα σπάνιας ομορφιάς ανάποδο ψαλίδι, «κρέμασε» τον τερματοφύλακα της «Μαύρης Θύελλας» για το 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Βασικοί ξεκίνησαν οι ξανθιώτες Λάζαρος Ορφανίδης και Βασίλης Κουτσούμπας, σε ένα ματς που σφύριξε ο ξανθιώτης Παναγιώτης Τσοπουλίδης που είχε για βοηθούς τους Μάριο Γκιόση(ΕΠΣ Θράκης) και Δημήτρη Κηλικιώτη(ΕΠΣ Ξάνθης)

ΚΑΒΑΛΑ (Παύλος Δερμιτζάκης): Γ. Παπαδόπουλος, Καζαντζίδης (79’ Καθάριος), Αρναούτογλου, Παπαστεριανός, Γαβριηλίδης, Κέρθι, Βόσαλικ (66’ Μαρκόπουλος), Ορφανίδης (46’ Στίκας), Κουτσούμπας, Β. Παπαδόπουλος, Χαντί

ΚΑΛΑΜΑΤΑ (Βασίλης Βούζας): Στεφανάκος, Τσουβαλτζίδης (67’ Γκελκέρια), Κωνσταντινόπουλος, Μάκος, Ιντζίδης, Μπάμπης, Ζαχαρόπουλος, Καζβιρόπουλος, Βουκμίροβιτς, Κουϊρουκίδης (72’ λ.τρ. Οσμάναγκιτς), Αλεξόπουλος (84’ Τζόκιτς)

Photos Credit: Λάσκαρης Τσούτσας

Share it