Έως 6.000 πρόσφυγες αναμένεται να φιλοξενήσει η περιφέρειας Αν. Μακεδονίας και Θράκης!

Κατανομή με βάση την απογραφή του 2011, που δε θα ξεπερνά το 1% του πληθυσμού ανά Περιφέρεια ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ζήτημα εθνικής σημασίας χαρακτήρισε προχθές το μεταναστευτικό – προσφυγικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως είναι ξεκάθαρη εντολή του Πρωθυπουργού η δίκαιη κατανομή των ανθρώπων που μεταφέρονται από τα νησιά σε όλη τη χώρα.

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως τίθενται συγκεκριμένα όρια στον αριθμό των προσώπων που θα μεταφερθούν σε κάθε περιοχή και σε καμία περίπτωση δεν θα είναι πάνω από 1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια και ενισχύονται οι υποδομές και οι υπηρεσίες στις τοπικές κοινωνίες, ώστε να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες της έκτακτης φιλοξενίας.

Τι σημαίνει όμως αυτό το «1% του πληθυσμού ανά περιφέρεια» στην πράξη; Για πόσους χιλιάδες πρόσφυγες ανά περιφέρεια μπορούμε να μιλήσουμε με βάση τον κυβερνητικό σχεδιασμό;

Με βάση τον πληθυσμό ανά περιφέρεια σύμφωνα με την τελευταία απογραφή πληθυσμού της χώρας το 2011, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης που είχε πληθυσμό 608.182 άτομα θα έχει «πλαφόν» στην υποδοχή προσφύγων της τάξης των 6.000 ατόμων.

Αντιστοίχως:

-Στην Κεντρική Μακεδονία 18.000 πρόσφυγες

-Στη Δυτική Μακεδονία 2.830 πρόσφυγες

-Στην Ήπειρο 3.360 πρόσφυγες

-Στη Θεσσαλία 7.300 πρόσφυγες

-Στα Ιόνια 2.000 πρόσφυγες

-Στη Δυτική Ελλάδα 6.800 πρόσφυγες

-Στη Στερεά Ελλάδα 5.470 πρόσφυγες

-Στην Πελοπόννησο 5.770 πρόσφυγες

-Στην Κρήτη 6.200 πρόσφυγες

-Στην Αττική 38.000 πρόσφυγες

Να σημειωθεί ότι περιφέρειες όπως Ήπειρος και Κεντρική Μακεδονία που θεωρούνται «υπερφορτωμένες», δεν θα επιβαρυνθούν περαιτέρω με νέους πρόσφυγες. Στο Μέγαρο Μαξίμου πάντως φιλοδοξούν να έχουν μετεγκαταστήσει ως το τέλος του 2019 περίπου 10.000 πρόσφυγες.

*Με πληροφορίες από topontiki.gr

Share it