Σύνδεσμοι, μετακινήσεις, αλλά και δημιουργία «Β’ ομάδων» στην ευρεία σύσκεψη στη Γ.Γ.Α.

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Super League είχε το μεσημέρι της Παρασκευής (8/11) στο γραφείο του ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, με συμμετέχοντες τους Λυσάνδρου (πρόεδρός λίγκας και εκπρόσωπος ΑΕΚ), Οικονομάκη (νομικός σύμβουλος λίγκας), Μπιλίρη (Άρης), Κοξένογλου (Ατρόμητος), Καραπαπά (Ολυμπιακός), Σαμαρά (ΟΦΗ), Μπουτσικάρη (Παναθηναϊκός), Μ. Γκαγκάτση (ΠΑΟΚ), Τσιχτή (ΔΕΑΒ) και Πετρόπουλο (Υ/Δ Αθλητικής Βίας).

Μεταξύ πολλών άλλων, συζητήθηκαν άμεσες δράσεις, αλλά και μέτρα που χρήζουν νομοθετικών ρυθμίσεων, στο επόμενο σχέδιο νόμου που θα ετοιμαστεί τους προσεχείς μήνες. Επιπλέον, θέματα όπως οι μετακινήσεις φιλάθλων των φιλοξενούμενων ομάδων, η πρόοδος που έχει συντελεστεί και τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν, ώστε το αυτονόητο δικαίωμα και κεκτημένο των ποδοσφαιρικών προηγμένων χωρών να επιστρέψει και στην Ελλάδα. Υπήρξε ομοφωνία διάθεσης και συνεργασίας τόσο σ’ αυτόν τον τομέα, όσο και σε εκείνον που αφορά στη νομιμοποίηση και λειτουργία των Λεσχών Φιλάθλων.

Μάλιστα, εντός των αμέσως επόμενων ημερών, από πλευράς Super League, θα κατατεθεί πρόταση για ένα σύγχρονο, λειτουργικό, ευρωπαϊκό και κοινά αποδεκτό πλαίσιο σχετικά με τις Λέσχες Φιλάθλων και τη θεραπεία των συγχύσεων που δημιουργούνται βάσει του υφιστάμενου νομικού πλαισίου. Επιβεβαιώθηκε, εξάλλου, από την πλευρά των εκπροσώπων των ΠΑΕ, η στήριξή τους στις διατάξεις του αθλητικού νομοσχεδίου, το οποίο συζητείται αυτές τις ημέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, τόσο σε ότι αφορά στην κύρωση της σύμβασης Macolin για τους χειραγωγημένους αγώνες, όσο και στις προβλέψεις για την αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα.

Τέθηκαν, μεταξύ άλλων και θέματα που άπτονται φορολογικών ρυθμίσεων, καθώς και η πρόθεση να τεθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Συνεταιρισμού το ζήτημα της δημιουργίας Β’ ομάδων των ΠΑΕ.

Share it