Search

Photos: Ματσάρα με 4 γκολ, αποβολή, ένταση και μοιρασιά στο ντέρμπι του Ηρακλή Ζυγού με Άρη Αβάτου

Ντέρμπι με τα όλα του ήταν αυτό στην Γενησέα που βρήκε τον Ηρακλή Ζυγού και τον Άρη Αβάτου να μένουν στο 2-2, μοιρασιά πάντως που δυσαρέστησε και της δύο ομάδες, ενώ στα αρνητικά η ένταση που υπήρξε μετά το τέλος του αγώνα.

Η ομάδα του Αβάτου ήταν ελαφρώς καλύτερη στο πρώτο μέρος ελέγχοντας τον ρυθμό και απειλώντας στο 3′ με χτύπημα φάουλ του Τσάπαρη και στο 28′ με σουτ του Κρασώνη, ενώ και οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με κόντρα επιθέσεις των Πιλτικάκη και Ανδρέου να φανούν απειλητικοί. Η πρώτη φάση που “άναψε” τα αίματα ήρθε στο 19′ όταν οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε πτώση του Γκέκα απο μαρκάρισμα του Τενεκέ, με τον ρέφερι πάντως που ήταν κοντά στην φάση να δείχνει συνέχεια ενώ απο εκεί το σημείο και μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους υπήρχε ένταση και αρκετή γκρίνια απο την πλευρά του Άρη για μη καταλογισμό φάουλ.

Πάντως και ενώ είχε πέσει ο ρυθμός ο Άρης Αβάτου κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα στο σκορ, όταν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσάπαρης έκανε πολύ ωραία προσπάθεια και συνεργασία με τον Χατζηπαπά και με υπέροχη σέντρα βρήκε τον Γκέκα σε θέση βολής με τον φορ του Άρη με καρφωτή κεφαλιά να στέλνει την μπάλα πρώτα στο έδαφος και στην συνέχεια στο βάθος της εστίας του Μανιά.

Στην επανάληψη όμως η εικόνα αντιστράφηκε πλήρως, ο Ηρακλής μπήκε πολύ δυνατά και αφού απείλησε στο 47′ με κεφαλιά του Πιλτικάκη, κατάφερε σε μια ανύποπτη φάση στο 57′ με βαθιά μπαλιά να βγει ο Εβρίτης φορ του Ηρακή ολομόναχος απέναντι στον Νομικό που βγήκε απο την εστία του και ενώ δέχτηκε την ντρίμπλα του Πιλτικάκη τον ανέτρεψε εκτός περιοχής με τον Σαράντη Πανταζή να του δείχνει απευθείας κόκκινη, αλλάζοντας για τα καλά της αριθμητικές ισορροπίες του αγώνα με τον αναπληρωματικό κίπερ του Άρη να περνά στο ματς.

Μετά την αποβολή ο Ηρακλής Ζυγού ανέβασε την πίεση του και στο 61′ απείλησε με ψαλιδάκι του Δογανίδη που δεν βρήκε στόχο, σε αντίθεση με την φάση του 67′ όταν μετά απο δυνατό σουτ του Πιλτικάκη ο Μουαρέμογλου απέκρουσε με την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι και στην επαναφορά ο Χασιώτης πήρε το ριμπάουντ και με σουτ έκανε το 1-1. Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα ο αρχηγός του Ηρακλή με διαγώνιο δυνατό σουτ σκόραρε ξανά για την ανατροπή και το 2-1 υπέρ του Ηρακλή

Μετά το γκολ η ένταση ανέβηκε με τα νεύρα να μην λείπουν. Πάντως ο Άρης Αβάτου παρότι με παίκτη λιγότερο πάλεψε πολύ και στο 79′ κατάφερε να ισοφαρίσει όταν μετά απο εκτέλεση φάουλ του Τσάπαρη η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μανιά και στην επαναφορά ο Ζωσιμίδης με προβολή έκανε το 2-2. Το τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα ήταν “ροντέο” με της δυνατές μονομαχίες και αρκετή γκρίνια και απο τις δύο πλευρές.

Κακό αποτέλεσμα και για τις δύο ομάδες που ειχαν της στιγμές τους και αμφότερες θα μπορούσαν να φύγουν με τη νίκη. Πλέον ο Ηρακλής στρέφει την προσοχή του στο δύσκολο εκτός έδρας ματς του ερχόμενου Σαββάτου στην Αλεξανδρούπολη ενώ ο Άρης Αβάτου θα υποδεχθεί στο ΑΟΞ τον Πανδραμαϊκό.

Μετά το τέλος του αγώνα υπήρξε ένταση και έντονες διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων προς τους διαιτητές του αγώνα, με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων ωστόσο “έσβησε” η φωτιά που παραλίγο να ανάψει . Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Σαράντης Πανταζής που έκανε ντεμπούτο στην Γ’ Εθνική, με βοηθούς τους Γκιόση και Καρακασίδη όλοι τους της ΕΠΣ Θράκης

Ηρακλής Ζυγού (Γ. Δημητριάδης): Μανιάς, Τενεκές(65′ Καλογιάννης), Τιφτίκης(30′ λ.τρ. Κωφίδης), Κριεζής, Κιουμουρτζής, Δογανίδης, Μολώνης(83′ Πανταζίδης), Βαφειάδης(60′ Πανέρης), Πιλτικάκης, Χασιώτης, Ανδρέου.

Άρης Αβάτου (Α. Ξανθόπουλος): Νομικός, Χατζήπαπας, Κρασώνης(57′ Μουαρέμογλου), Μίλλερ, Χριστοφορίδης, Χακάν, Ζωσιμίδης, Ψεμματάς, Γκέκας, Τσαπάρης, Μπουλούτ(73′ Λαφάρας).

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

http://

Share it