Search

Μετάλλιο για πρώην αθλητή Θρακιώτικου συλλόγου στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο!

Διαφορετικό, αλλά εντυπωσιακό, ήταν φέτος το σκηνικό για τους δρομείς που συμμετείχαν στον 37ο Μαραθώνιο Αθήνας, με χιλιάδες δρομείς απο όλη την Ελλάδα και όχι μόνο να δίνουν το παρών στους ιστορικούς αγώνες.

Εναν εντυπωσιακό τερματισμό είχαμ στα 5χλμ. ΖERO WEST FUTURE Ανδρών με το οποίο ξεκίνησε το πρόγραμμα του 37ου Αυθεντικού Μαραθωνίου με τους Μάριο Αναγνώστου (ΓΣ Αν. Λαμίας) και Μάρκο Γκούρλια (ΑΟ Μυκόνου) να προσφέρουν εξαιρετικό θέαμα και να κάνουν το ένα- δύο. Ο νεαρός δρομέας του Σταύρου Κουμπούρα διένυσε την απόσταση σε 14.51 και άφησε στη δεύτερη θέση τον πρώην αθλητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Μάρκο Γκούρλια με 14,54, Οι δυο αθλητές διαδέχθηκαν ο ένας τον άλλο στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής, με τον Αναγνώστου να κάνει τελικά ένα δυνατό φίνις, που του έδωσε τη νίκη. Ο Γιώργος Τάσσης (ΑΟ Τρίτων Χαλκ.) μετά τη νίκη του στα 10χλμ. επέλεξε να μπει και στα 5χλμ. και να τερματίσει τρίτος με 15.20.

Τις καλές εμφανίσεις του 2018 συνέχισε η Αναστασία Μαρινάκου (ΓΕΑ Τρικάλων), που επέστρεψε στις νίκες στη διοργάνωση με 17.06 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ. Η τελευταία φορά που η αθλήτρια του Χρήστου Παπαχρήστου  συμμετείχε στη διοργάνωση,  ήταν το 2015, όπου μάλιστα αναδείχθηκε νικήτρια. Η Ζωή Ανδρικοπούλου (ΓΣ Ηλιούπολης) όπως και πέρυσι έτσι και φέτος βρέθηκε στο βάθρο των νικητριών, αυτή τη φορά με 17.12. Η τριάδα των αθλητριών συμπληρώθηκε με την 24χρονη Ευγενία Παπαδημάτου (ΑΟ Ποσειδών Λουτρακίου), που πέτυχε 17.55.

Στα 10χλμ. των Ανδρών νικητής αναδείχθηκε όπως και πέρυσι, ο Γιώργος Τάσσης που διένυσε την απόσταση σε 31.50 και άφησε δεύτερο τον Νίκο Φράγγου με 32.44 και στην τρίτη τον Βαγγέλη Μυλωνά με 32.48. Τον περσινό θρίαμβο επανέλαβε η Γκλόρια Πριβιλέτζιο, που με με 35.59, στον πρώτο της αγώνα μετά το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα, αναδείχθηκε νικήτρια στα 10χλμ. Η Γκουλάι Βέτορ (Ιταλία) κατέλαβε τη δεύτερη με μικρή διαφορά από την τρίτη του αγώνα, Γλυκερία Σκάρκου. Η 13χρονη αθλήτρια τερμάτισε σε 37.07, ενώ η Ιταλίδα πέτυχε 36.55.

Share it