Search

Ήττα εντός προγράμματος από την Μπάγερν για τον Ολυμπιακό που έχει μπροστά του δύο τελικούς!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε με 2-0 από την Μπάγερν στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής του Champions League, σε ένα αποτέλεσμα..εντός προγράμματος και παρέμεινε τέταρτος στην βαθμολογία του ομίλου με έναν βαθμό.

Οι ερυθρόλευκοι μετά την ισοπαλία στην Ξάνθη, ταξίδεψαν στο Μόναχο, προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια Μπάγερν, που σίγουρα δεν θυμίζει σε τίποτα το μεγαθήριο προηγούμενων χρόνων, που προέρχονταν από βαριά ήττα με πεντάρα μετά από εφτά χρόνια και που αντιμετωπίζει το Σάββατο στο Der Klassiker την Ντόρρτμουντ.

Οι Πειραιώτες δεν κατάφεραν σε κανέναν σημείο του παιχνιδιού να πάρουν τα ηνία του αγώνα, ούτε και να κρατήσουν για πολλή ώρα την μπάλα στην κατοχή τους, πλην δύο στιγμών στο πρώτο μισάωρο, με τον Ραντζέλοβιτς που αγωνίστηκε και πάλι μετά από καιρό, να έχει στο ενεργητικό του και την κορυφαία στιγμή του Ολυμπιακού, μετο σουτ που επιχείρησε στο 16′ να περνά άουτ.

Η Μπάγερν πίεζε ασφυκτικά, δημιουργούσε συνεχώς υπεραριθμίες από τα πλάγια και έφτασε κοντά στο γκολ αρκετές φορές από το πρώτο κιόλας μέρος, με σημαντικότερη φάση αυτή της κεφαλιάς του Παβάρ που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Κορυφαίος παίκτης των ερυθρολεύκων ήταν σαφώς ο Ζοζέ Σα, που είπε αρκετές φορές επιβλητικά “όχι” στο σημερινό ματς, όπως το σουτ του Κομάν στο 34′, στην κεφαλιά του Γκορέτσκα στο 50′ και στο σουτ του Γκνάμπρι στο 60′.

Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς είχε γίνει πλέον ξεκάθαρο πως είχε σαν πρωταρχικό στόχο το μηδέν. Ωστόσο, αφού στο 64′ ο Καμαρά, που ήταν ο δεύτερος καλύτερος των φιλοξενούμενων, προτίμησε να σουτάρει και όχι να μοιράσει μπάλα στα πλάγια, στην δεύτερη ουσιαστική τελική του Ολυμπιακού, ήρθε ο ασταμάτητος φέτος Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 68′ να ανοίξει το σκορ για τους Βαυαρούς.

Στα εναπομείναντα λεπτά ο Ολυμπιακός με την είσοδο των Βαλμπουενά και Ελ Αραμπί άλλαξε διαδοχικά δύο φορές την διάταξή του, από 4-3-3 σε 4-2-3-1 και 4-4-2. Όπως ήταν λογικό οι κενοί χώροι έγιναν περισσότεροι, τόσο λόγω του ρίσκου που αναγκαστικά έπρεπε να πάρει η ομάδα, όσο κυρίως και λόγω της κόπωσης σχεδόν όλων των παικτών, που έγινε αισθητή μετά το 1-0. Έτσι στο 90′ ο Ιβάν Πέρισιτς που μόλις είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο, στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, σημείωσε το τελικό 2-0.

Μεστή η σημερινή εμφάνιση του Ολυμπιακού, που ναι μεν πάλεψε όσο μπορούσε, ωστόσο μεσοεπιθετικά δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα, ενώ δεν έλλειψαν και τα εύκολα λάθη στον ανασταλτικό τομέα. Οι ερυθρόλευκοι πιθανότατα δεν κατάφεραν να αποδώσουν ακριβώς το πλάνο του Μαρτίνς, ο οποίος ωστόσο θα μπορούσε να είχε αφήσει για περισσότερο χρόνο στον αγωνιστικό χώρο τον Ραντζέλοβιτς, που όπως φάνηκε όσο αγωνίστηκε, ήταν ο μόνος που μπορούσε να απειλήσει, μιας που είχε απέναντί του τον άπειρο Ντέιβις.

Οι ερυθρόλευκοι πλέον στρέφουν το ενδιαφέρον τους στο δύσκολο ματς της Κυριακής κόντρα στον Ατρόμητο, προκειμένου να παραμείνουν στην κορυφή της βαθμολογίας ενόψει και της τελευταίας διακοπής των Εθνικών ομάδων. Όσον αφορά το Champions League, ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του δύο τελικούς, τόσο στο Λονδίνο, όσο και στο Καραϊσκάκη με τον Ερυθρό Αστέρα, προκειμένου να δώσει συνέχεια στο φετινό του Ευρωπαϊκό ταξίδι, που τόσο ανάγκη έχει και το Ελληνικό ποδόσφαιρο στην βαθμολογία της UEFA.

Από την άλλη η Μπάγερν που βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, έχει όπως προείπαμε μπροστά της το κλασσικό ντέρμπυ της Γερμανίας, στο οποίο χρειάζεται οπωσδήποτε την νίκη, προκειμένου να μην μείνει ακόμα περισσότερο πίσω από την κορυφή. Στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου εξασφάλισε από σήμερα την πρόκρισή της στους 16, ενώ αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον και η επιλογή του νέου προπονητή μετά την απόλυση του Νίκο Κόβατς.

Photo Credits: Eurokinissi

Share it