Search

Έδωσε μεγάλη μάχη ο Ηρακλής Ζυγού που όμως λύγισε στο φινάλε απο τον Απόλλων Παραλιμνίου!

Πολύ κοντά στον πρώτο του ιστορικό εκτός έδρας βαθμό έφτασε ο Ηρακλής Ζυγού που στάθηκε άτυχος γνωρίζοντας την ήττα στο Παραλίνιο Σερρών απο τον τοπικό Απόλλων με 1-0, με το γκολ της νίκης των γηπεδούχων να έρχεται στην τελευταία φάση του ματς και ενώ οι ξανθιώτες είχαν και δύο δοκάρια!

Το ματς ξεκίνησε με μεγάλη φάση για τον Ηρακλή που είχε δοκάρι στο 5′ όταν μετά από σέντρα-σουτ του Τιφτίκη η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και με την παρεμβολή του κιπερ Παπαδόπουλου η μπάλα χτύπησε και στο δοκάρι με τον Μολώνη να παίρνει το ριμπάουντ όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Μετά το πρώτο δεκάλεπτο η ομάδα του Απόλλωνα πήρε τα ηνία χωρίς όμως να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα στην άμυνα του Ζυγού και τον Μανιά.

Στην επανάληψη ο Απόλλωνας ήταν πολύ ανώτερος, και πολύ πιεστικός δημιουργώντας με κύριο εκφραστή τον Γκαϊδαρτζή συνεχώς ευκαιρίες μπροστά στην εστία του Ζυγού με τον Λευτέρη Μανιά να κάνει μια τρομερή εμφάνιση κρατώντας το μηδέν. Ενώ και στις δύο φάσεις που δεν χρειάστηκε να επέμβει ο πολύπειρος φορ των Σερραίων δεν κατάφερε να βρει στόχο. Και αφού δεν έβρισκαν τρόπο να βρουν γκολ οι γηπεδούχοι η μπάλα παραλίγο να τους τιμωρήσει, όμως στο 80′ ο Πανταζίδης που βγήκε ταχύτατα στην αντεπίθεση πήρε την πάσα απο τον Μολώνη αλλά η βολίδα που εξαπέλυσε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Στο 91′ ο Γκαϊδαρτζής “προειδοποίησε” την ομάδα του Ζυγού χάνοντας μια τρομερή ευκαιρία με την κεφαλιά που έπιασε να περνά δίπλα απο το δοκάρι του Μανιά και τελικά “πλήγωσε” τον Ηρακλή στο 93′ όταν πήρε εξαιρετική ασίστ του Ν’ Λουντούλου και με πλασέ απο κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0, που πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Μοναδικό μελανό σημείο του αγώνα το πολύ δυνατά μαρκάρισμα του Τοπάλ στον Φίλιππο Δημητριάδη στο 60′, με τον ξανθιώτη χαφ να δέχεται χτύπημα με της τάπες! στο κεφάλι  και διακομίστηκε άμεσα στο νοσοκομείο οπού ευτυχώς για καλή του…τύχη την γλύτωσε με 7 ράμματα.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ηρακλής Ζυγού έχει ένα πολύ σημαντικό ντέρμπι μια και θα υποδεχθεί στην Γενησέα την επόμενη Κυριακή τον Άρη Αβάτου. Πολύ δυνατό ματς έχει μπροστά του και ο Απόλλων Παραλιμνίου που θα αγωνιστεί στην Δράμα απέναντι στον δεύτερο της βαθμολογίας Πανδραμαϊκό

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Αντώνης Σιαμάνης με βοηθούς τους Ραβικάλη και Παστιάδη της ΕΠΣ Δράμας

Απόλλων Παραλιμνίου (Παύλος Δημητρίου): Παπαδόπουλος, Τοπάλ, Τάκας, Νικολαίδης (33′ λ.τρ. Κουτζαβασίλης), Κούτλας, Πεκρής ( 70′ Βασάρας), Τζαμπέγια, Λιάρας (46′ Γιαννόπουλος),  N’ Lundulu ( 90′ Καρυπίδης), Γαιδαρτζής, Καρυοφύλλης.

Ηρακλής Ν. Ζυγού(Γιάννης Δημητριάδης) : Μανιάς, Βαφειάδης, Τιφτίκης, Κριεζής, Κιομουρτζής, Λογανίδης(77′ Πανταζίδης), Δημητριάδης (60′ λ.τρ. Κωφίδης Στ.), Μολώνης, Πιλτικάκης (65′ Πανέρης), Χασιώτης, Κωφίδης Κυρ. (52′ λ.τρ. Τενεκές).

Share it