Search

Μπλόκο στον Ολυμπιακό για τρίτη σερί χρονιά απ’ την εξαιρετική αμυντικά Ξάνθη!

Η Ξάνθη επέστρεψε στις καλές εμφανίσεις και στα θετικά αποτελέσματα, καταφέρνοντας να περιορίσει τον Ολυμπιακό σήμερα στα Πηγάδια και να αποσπάσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Πρώτη φετινή ισοπαλία για την Ξάνθη και τρίτη σερί χρονιά που οι ερυθρόλευοι φεύγουν απογοητευμένοι απ’  τα Πηγάδια!

Είναι αλήθεια πως επιθετικά η ομάδα του Κίκο Ραμίρεθ δεν έδειξε πράγματα σήμερα, αλλά ο Ισπανός προπονητής απέναντι στον ισχυρό Ολυμπιακό ήταν ρεαλιστής και παρέταξε την ομάδα του με σκοπό να μην χάσει, κάτι που κατάφερε χάρη στην καλή αμυντική λειτουργία της Ξάνθης σήμερα και τον εξαιρετικό Αμπάντ. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης είπε “όχι” στον Σουνταντί στο 2′, τον οποίο σταμάτησε και 20 λέπτα αργότερα. Στο πρώτο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι απείλησαν και σε άλλες περιπτώσεις, όπως το μακρινό φάουλ του Γκιγιέρμε στο 7′ και οι προσπάθειες του Τσιμίκικα στο 34′ και του Ποντένσε στο 41′.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα δεν άλλαξε κατά πολύ, με τον Ολυμπιακό να έχει την κατοχή, αλλά να μην μπορεί να “τρυπήσει”  την άμυνα της “διαβασμένης”  Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους προς την εστία του Άμπαντ, ο οποίος όταν χρειάστηκε να επέμβει, όπως στο σουτ του ο Ελ Αραμπί στο 63′ και την προσπάθεια του Γκερέρο στο 75′, ήταν εκεί.

Η Ξάνθη με τη σημερινή ισοπαλία και ειδικά απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο πήρε ένεση ψυχολογίας, ενώ παρέμεινε και στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Άμπαντ, Σόσα (80′ Ντίρεσταμ), Φασίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Κοβάσεβιτς, Τερκί, Μουλέν (68′ Εντουάρντο), Στάρτζεον, Ντουρίτσκοβιτς (60′ Φοσέ), Ντε Αμορίμ.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μάρτινς): Σα, Ελαμπνελαουί, Σεμέδο, Παπαδόπουλος, Τσιμίκας, Γκιγιέρμε, Μπουχαλάκης, Καμαρά (65′ Μασούρας), Ποντένσε (82′ Βαλμπουενά), Σουντανί (65′ Γκερέρο), Ελ Αραμπί.

Διαιτητής: ο Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας).  Βοηθοί: α’ βοηθός ο Βασίλειος Νικολακάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου), β’ βοηθός ο Τρύφων Πετρόπουλος (ΕΠΣ Αρκαδίας). 4ος διαιτητής ο Γιώργος Βρέσκας (ΕΠΣ Πιερίας). Διαιτητής VAR: Πέτρος Πάτρας (ΕΠΣ Μακεδονίας) και διαιτητής AVAR: Θόδωρος Γκαϊτατζής (ΕΠΣ Δράμας).

Share it