Search

Μ. Ουζουνίδης: “Έγραφαν ψέματα για μένα οι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ, πιστεύω ο Μελισσανίδης με εκτιμάει!”

Χωρίς φόβο αλλά με αρκετό πάθος μίλησε ο Μαρίνος Ουζουνίδης στο face to face του sdna.gr και τον Βασίλη Βέργη για -σχεδόν- όλους και όλα. Ο Εβρίτης προπονητής πραγματοποίησε υπό την “καθοδήγηση” του δημοσιογράφου μία αναδρομή σε όλην την προπονητική του καριέρα, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις στάσεις-σταθμούς της καριέρας του. Ένας σημαντικός σταθμός ήταν οπωσδήποτε και η ΑΕΚ με τον Ουζουνίδη να αναφέρεται σε πρόσωπα και καταστάσεις εξωτερικεύοντας τη δική του οπτική για τα “έργα και τις ημέρες” του στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο.

Κύρια σημεία όσον αφορά την ΑΕΚ, ήταν ο πόλεμος που ένιωσε πως δέχεται απ’ τους “βρώμικους” δημοσιογράφους της ΑΕΚ, οι μεταγραφές που δεν έγιναν, η συνεργασία του με τον Λυμπερόπουλο, οι σχέσεις του με τον Μελισσανίδη, η υπέρβαση του Τσάμπιονς Λιγκ και η μεγάλη απογοήτευση της μηδενικής συγκομιδής στους ομίλους, η πορεία στο πρωτάθλημα αλλά και πολλά άλλα…

Κάποια απ’ τα βασικά σημεία της συνέντευξης όπως απομαγνητοφωνήθηκαν απ’ το sdna.gr

Για το κεφάλαιο ΑΕΚ: «Αγωνιστικά τότε η ΑΕΚ δεν ήταν η καλύτερη ομάδα. Δίκαια πήρε το πρωτάθλημα καθως εκμεταλλεύτηκε τα λάθη των άλλων»

Για το πως αισθάνθηκε όταν συνάντησε τον Λυμπερόπουλο: «Η ΑΕΚ δεν λειτουργεί όπως οι άλλες ομάδες. Υπάρχουν άτομα στην ΑΕΚ που παίζουν σημαντικό ρόλο. Εγώ δεν χάρηκα καθώς δεν πίστευα ότι θα μου λύσει τα προβλήματα. Τότε θα πρέπει να ήταν έτοιμα ήδη κάποια πράγματα. Υπήρχαν κάποιες καθυστερήσεις, οι οποίες δεν μας επηρέασαν».

Για τον πρώτο στόχο που μου έβαλε ο Μελισανίδης: «Αρχικά μου είπε ότι θέλει να παίξουμε καλύτερη μπάλα. Για να γίνεις αρεστός θα πρέπει να κάνεις κάποια πράγματα που εγώ δεν τα κάνω. Ας πούμε εγώ δεν μιλούσα με τους δημοσιογράφους της ΑΕΚ. Όσο ήμουν στην ΑΕΚ μιλούσαν περισσότερο με τον Χιμένεθ απ΄ ότι με μένα. Μου έδωσαν την άποψη ότι οι περισσότεροι δημοσιογράφοι της ΑΕΚ είναι τόσο βρώμικοι μέσα. Γράφτηκαν ψέματα. Η ΑΕΚ τότε δεν έχανε παιχνίδι και αν διάβαζες νόμιζες ότι η ομάδα πάει χάλια. Δεν μπορείς να ισοπεδώνεις τον προπονητή. Εγώ έχασα μόλις 3 παιχνίδια. Εγώ θεωρώ μεγάλη αλητεία τα όσα έκαναν σε μένα οι ρεπόρτερ της ΑΕΚ. Για όλα έφταιγα εγώ. Είχε χαθεί το μέτρο. Είχα διαπιστώσει ότι τα πράγματα ήταν περίεργα. Εμένα κανείς δεν μ είπε ότι πρέπει να φύγω»

Για το αν ίσχυαν τα όσα αναφέρονταν ότι … έκοβε παίκτες: «Ζητούσα ένα χαφ με Α χαρακτηριστικά και μου πρότειναν παίκτη με άλλα χαρακτηριστικά».

Για τον Πόνσε: «Μου είχαν πει ότι τον είχαν… κόψει από την ομάδα. Ο Μπογιέ αδικήθηκε διότι τραυματίστηκε. ‘Εδωσα το ΟΚ για Άλεφ επειδή μου είπαν ότι θα πάρουμε κι άλλο παίκτη. Από την άλλη τον Κρίστισιτς δεν τον αναγνωρίζω , είναι καλός παίκτης».

Για το αν ο Γιάννης Παπαδόπουλος παίζει καθοριστικό ρόλο: « Όλοι παίζουν καθοριστικό ρόλο. Εγώ είχα ζητήσει ένα γρήγορο εξτρέμ και ένα χαφ. Το κακό είναι ότι δεν υπήρχαν οι επιλογές. Τότε ο πρόεδρος προσπάθησε να φέρει τους παίκτες. Δεν υπήρχαν ονόματα στο τραπέζι».

Για το αν πίστευε ότι θα γίνουν μεταγραφές: « Ναι και η πρώτη απογοήτευση ήρθε στις 31 Αυγούστου. Τότε προσπαθήσαμε αλλά δεν μπορούσαμε να καταφέρουμε να πάρουμε παίκτη. Η ΑΕΚ έκανε κάτι που ήταν έξω από τις δυνατότητες της και δεν το αξιοποίησε. Ο πρόεδρος στο τέλος προσπάθησε»

Για το βράδυ με την Βίντι και την αποβολή Λιβάγια: «Εγώ δεν είχα τις καλύτερες σχέσεις με τον Λιβάγια, ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι πολύ καλό παιδί. Δεν βοηθάει τον προπονητή. Δεν είχαμε προβλήματα αλλά δεν είχαμε και τις καλύτερες σχέσεις. Εγώ ήθελα να παίξει για να πουληθεί. Για να φτιάξω κάτι καλό στην ΑΕΚ ήξερα ότι έπρεπε να το κάνω μ΄ αλλους παίκτες».

Για το ότι χάρηκε ο Λιβάγια που έφυγε: « Το σύστημα το άλλαξα στην ΑΕΚ για να μπορώ να παίρνω πράγματα από τον Λιβάγια. Δεν φάνηκε ότι χάρηκε, μιας και δεν άλλαξε η απόδοση του.Ο Μπακασέτας και ο Σιμόες ήταν ηγετικές προσωπικότητες» »

Για την φυγή του Μπάγεβιτς: «Θεωρώ ότι θα με βοηθούσε. Στα αποδυτήρια δεν είχα θέμα, γιατί τουλάχιστον με μένα δεν πλακώθηκαν στο ξύλο».

Για τους 0 βαθμούς στους ομίλους με την ΑΕΚ: « Για μένα η Ευρώπη ήταν πολύ σημαντική. Όταν πας στην Ευρώπη να παίξεις χωρίς 3 παίκτες δεν είναι ότι καλύτερο. Οι πιθανότητες για να πάρεις νίκες τις έχεις στα εντός έδρας ματς. Εύχομαι ο προπονητής της ΑΕΚ να μην αναγκαστεί να παίξει Champions League με παίκτες όπως ο Μοράες»

Για το αν μιλούσε με τον Μελισσανίδη: «Μιλούσαμε, είχαμε καλές επαφές με τον Μελισσανίδη. Πιστεύω ότι με εκτιμάει»

Για το πρωτάθλημα: «Η ΑΕΚ στο ματς με τον Ατρόμητο έπαιξε καλά. Με το ρόστερ αυτό η ομάδα θα μπορούσε να το διεκδικήσει. Πέρυσι ο ΠΑΟΚ και με το σκουφάκι να έπαιξε, κέρδιζε. Μετά η ΑΕΚ φέρνει ισοπαλία και τιμωρείται με -3 βαθμούς. Ακόμα και εκεί έκατσα στην… κέντα. Είμαι ευχαριστημένος με την ομάδα τότε».

Για τους Μπακασέτα, Λαμπρόπουλο και Σιμόες: «Δεν είμαι υπέρ της λογικής ότι αν δεν τα βρίσκουμε με τους παίκτες δεν τους κόβουμε. Τότε έτυχαν τα αποτελέσματα και τρελάθηκε ο πρόεδρος και μπήκε στα αποδυτήρια και είπε εσείς φεύγετε»

Για τον Μελισσανίδη: «Έπρεπε να με στηρίξει περισσότερο. Πιστεύω ότι έπρεπε να με στηρίξει αφού με πίστευε»

Για την παραίτηση του: « Δεν ήταν οικονομικό το θέμα. Η ΑΕΚ πριν από μένα δεν ήταν έτοιμη να πάρει το πρωτάθλημα. Τις ήρθαν κάποια χρήματα και δεν τα εκμεταλλεύτηκε. Το καλοκαίρι εκείνο η ΑΕΚ θα μπορούσε να κάνει καλύτερα πράγματα. Προσπάθησε αλλά αργήσαμε. Θεωρεί ο Μελισσανίδης ότι η ομάδα θα μπορούσε να στηριχθεί περισσότερο»

Για το τι έχει μετανιώσει που έχει κάνει στην ΑΕΚ: «Θα μπορούσα να έχω κάνω κάποια πράγματα αλλά δεν το μετάνιωσα. Υπάρχουν κάποιες οικονομικές  εκρεμμότητες ακόμα».

Για το που μπορεί να φτάσει η ΑΕΚ: «Δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει.΄Είναι μία μεγάλη ομάδα η ΑΕΚ. Η ΑΕΚ είναι μία ανερχόμενη δύναμη στην Ευρώπη».

Για το τι έγινε με Κονέ: «Ένας από τους λόγους που άργησε να πάρει χαφ ήταν οτι πιστεύαμε ότι θα μείνει. Δεν γνωρίζω κάτι παραπάνω».

Αναλυτικά μπορείτε να δείτε και να ακούσετε όλα όσα ειπώθηκαν για το κεφάλαιο “ΑΕΚ”  μετά το 1:03:00

 

Share it