Search

Ευτυχώς που υπάρχει και ρεβάνς! Σωρεία χαμένων ευκαιρίων για την Ξάνθη που έχασε με ανατροπή απο τον Απόλλωνα στην Λάρισα!!!

Κι όμως έχασε στην Λάρισα η Ξάνθη που ενώ είχε σωρεία μεγάλων χαμένων ευκαιρίων και προηγήθηκε τελικά δύο αδράνειες της άμυνας έφεραν τον Απόλλωνα σε θέση οδηγού για την πρόκριση μετά τη νίκη του με  2-1. αν και με την εικόνα των δύο ομάδων η σοβαρή Ξάνθη δεν μπορεί να έχει πρόβλημα στον επαναληπτικό του Δεκέμβρη

Στο πρώτο μέρος η Ξάνθη μπήκε καλύτερα απείλησε με σουτ των Ντουρίτσκοβιτς και Ρενέλα που δεν κατάφεραν να σκοράρουν, όμως στην συνέχεια ο εξαιρετικά στημένος Απόλλωνας προσπάθησε να φανεί απειλητικός έχοντας 2-3 καλές στιγμές που ωστόσο δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Μπέντο πλην της φάσης του Μπαστακού που θέση οφ σάιντ βρέθηκε απέναντι στον Πορτογάλο που είχε εξαιρετική αντίδραση. Μετά το 35′  Ξάνθη άρχισε να σοβαρεύει και μετά της φάσεις των Μουλέν και Μπαριέντος κατάφερε τελικά στο 45′ να πάρει κεφάλι στο σκόρ, όταν μετά απο εκτέλεση φάουλ του Ντουρίτσκοβιτς ο Χρήστος Λισγάρας έπιασε καρφωτή κεφαλιά στέλνοντας την στα δίχτυα του Γκέκα με τον ΑΟΞ να παίρνει στο φινάλε του πρώτου μέρους το προβάδισμα.

Στην επανάληψη η Ξάνθη έχασε σοκαριστικές ευκαιρίες, σε ένα τρομερό μονότερμα και επίδειξη αστοχίας των παικτών της Θρακιώτικης ομάδας. Στο 48′ Ντε Λούκας, Τζουρίτσκοβιτς και Μπαριέντος συνδυάστηκαν όμορφα αλλά το πλασέ του τελευταίου κατέληξε στα χέρια του τερματοφύλακα. Στο 50′ οι γηπεδούχοι έκαναν το 1-1 με τον Ναζίμ να σκοράρει με κεφαλιά. Στο 51′ το σουτ του Μπαριέντος πέρασε άουτ. Στο 56′ το εκτός περιοχής σουτ του Τζουρίτσκοβιτς δεν βρήκε στόχο ενώ στο 63′ ο ίδιος παίκτης έχασε μεγάλη ευκαιρία από πολύ κοντά μετά την σέντρα του Μπαριέντος. Στο 68′ ο Μουλέν έχασε την επόμενη ευκαιρία για την Ξάνθης κάνοντας άστοχο σουτ. Στο 69′ ο Εντουάρντο μόνος μετά τη σέντρα του Καμαρά σούταρε εκτός εστίας Η καλή εκτέλεση φάουλ του Μουλέν από αριστερά σταμάτησε στα χέρια του τερματοφύλακα Γκέκα και στο 79′ το σουτ του Γκαργκαλατζίδη αποκρούστηκε αρχικά από τον τερματοφύλακα και στη συνέχεια από το αριστερό δοκάρι του Απόλλωνα. Στο 82′ το φάουλ του Τζουρίτσκοβιτς μπλόκαρε ο Γκέκας.

Τελικά στο 83′ και κόντρα στην ροή του αγώνα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν ξανά με τον Μπρέμπο να προλαβαίνει τον Καμαρά και να κάνει το 2-1, ενώ μάλιστα είχε την ευκαιρία δύο λεπτά αργότερα να σκοράρει ξανά όμως καλή τύχη της Ξάνθης το σουτ του δεν βρήκε στόχο.

Ντεμπούτο πραγματοποίησε ο Λούκας Πολέτο, ο Γιάννης Λεωντσάκος και ο Αλέξανδρος Γκαργκαλατζίδης με την ξανθιώτικη φανέλα.  Η ημερομηνία και η ώρα της επαναληπτικής αναμέτρησης στην Ξάνθη, θα οριστεί από την ΕΠΟ.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (ΕΠΣ Ηπείρου) με α’ βοηθό τον Χρήστο Μπαλτά (ΕΠΣ Αχαΐας), β’ βοηθό τον Αθανάσιο Κόλλια (ΕΠΣ Ηπείρου) και 4ο διαιτητή τον Λάμπρο Μπεκιάρη της ΕΠΣ Καρδίτσας.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ (Άριαν Μπελά): Γκέκας, Χατζής, Σκούπρα, Σάντος (64′ Νύκταρης), Μπαστιανός (64′ Σιφναίος), Λίταινας (76′ Νούσιος), Μπιμπάι, Μπρέμπος, Καμπέρης, Κωστούλας, Ναζίμ.

ΑΟ ΞΑΝΘΗ (Κίκο Ραμίρεθ): Σάο Μπέντο, Καμαρά, Ντίρεσταμ, Λισγάρας, Σόσα (46′ Λεωντσάκος), Ντε Λούκας, Μουλέν, Πολέτο (59′ Εντουάρντο), Ρενέλα, Μπαριέντος (73′ Γκαργκαλατζίδης), Τζουρίτσκοβιτς.

Share it