Search

Η ιστορία του «Revierderby» και το 20ετές σερί του ΟΦΗ

Ναι, ο ΟΦΗ παίζει εξαιρετική μπάλα φέτος, ακόμη… κι όταν ηττάται, όπως στο 2-1 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και παραμένει ανταγωνιστικός σε κάθε αγώνα του φέτος.

Και υποδέχεται μια εξίσου ανταγωνιστική, μαχητική ομάδα η οποία σπάνια φέτος έκανε κακό παιχνίδι: την Ξάνθη. Οι Κριητικοί είχαν να εκκινήσουν με 3/3 στο Ηράκλειο από την τελευταία σεζόν του Εγκεν Γκέραρντ, το 1999-00: και έκαναν πέντε, η… επέλαση διεκόπη με το 3-4 από τον Παναθηναϊκό, ματς που είχε… οργιάσει (χωρίς πλάκα) ο «καρχαρίας» Χέλγκι Σίγκουρντσον. Ενάντια στην Ξάνθη δε ο ΟΦΗ δεν έχει νίκη στα τελευταία τέσσερα (0-1-3).

Στην Bundesliga κυριαρχεί το «Revierderby», κάτι… παραπάνω από ντέρμπι. Είναι η μητέρα των μαχών για τη χώρα, ανάμεσα σε Σάλκε και Ντόρτμουντ, όπου κανένα άλλο δεν είναι τόσο… ηλεκτρισμένο και φανατισμένο και κανένα άλλο δεν έχει την εμπορική αξία του. «Αυτό είναι καλύτερο από το σεξ», όπως φώναζαν οι οπαδοί της Σάλκε μετά το 4-0 με το οποίο η ομάδα τους νίκησε στις 23 Σεπτεμβρίου 2000 την Ντόρτμουντ στο -τότε- «Βέστφαλεν». Το 1934 η Σάλκε κατέκτησε τον τίτλο, κάτι που πέτυχε για πρώτη φορά στην ιστορία της. Κι από τα τέλη της δεκαετίας του ‘40, όταν η Ντόρτμουντ έφτιαξε ομάδα που αμφισβητούσε την κυριαρχία της Σάλκε στην περιοχή, το μπλε έπαψε να είναι το αγαπημένο χρώμα των κατοίκων της πόλης. Στην περίφημη κοιλάδα του Ρουρ, η οποία περιβάλλεται από βαριές βιομηχανικές μονάδες, ποτάμια και δάση και τις απαραίτητες ζυθοποιίες, το βαρύ φθινοπωρινό κλίμα δεν εμποδίζει τους φανατικούς οπαδούς των δύο ομάδων να δίνουν ένα κομμάτι από τη ζωή τους σε ένα από τα πιο ζεστά ντέρμπι του πλανήτη.

Η παράδοση στα ματς της Λέτσε με τη Γιουβέντους φέρνει τους «μπιανκονέρι» να έχουν χάσει μόνο δύο φορές σε 19 ματς, ανεξαρτήτως έδρας. Η προτελευταία ήταν Σεπτέμβρη του ’99 με 2-0, με Αλμπέρτο Καβασίν και Κάρλο Αντσελότι στους πάγκους, είχε μπει αλλαγή για τη Γιούβε ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς. Και η τελευταία τον Φεβρουάριο του 2011, ξανά 2-0 με αποβολή του Μπουφόν από το 2ο λεπτό…

Διαβάστε ΕΔΩ το πλήρες άρθρο και τα προγνωστικά του Νίκου Μποζιονέλου

Share it