Search

“Όνειρα Χρώματα Μυρωδιές και Αρώματα” το θέμα του Καρναβαλιού Ξάνθης!

Συνεδρίασε  η οργανωτική επιτροπή του καρναβαλιού της Ξάνθης υπό την προεδρία του νέου προέδρου του κέντρου πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη, παρουσία του Δημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, του Αντιδημάρχου Ξάνθης κ. Μανώλη Φανουράκη αλλά και της αντιπροέδρου του Κέντρου Πολιτισμού κ. Φένιας Αχταρίδου και αποφάσισε εκτός των άλλων και το θέμα των Θρακικών λαογραφικών Εορτών 2020.

Στην αίθουσα παραβρέθηκαν πάνω από 35 σύλλογοι πολιτιστικοί και λαογραφικοί και στο τραπέζι έπεσαν πολλές προτάσεις αλλά αυτή που επικράτησε ήταν από το σύλλογο της Γενισέας με τίτλο:

«Όνειρα Χρώματα Μυρωδιές και Αρώματα»!

Στην συζήτηση ανάμεσα στους συλλόγους τέθηκε το θέμα  η κλήρωση με την σειρά που θα παρελάσουν οι καρναβαλικοί σύλλογοι να πραγματοποιηθεί την τελευταία Πέμπτη πριν από την μεγάλη παρέλαση για να μην παρατηρούνται οι αδικίες στους συλλόγους που παρελαύνουν στις πρώτες σειρές ή στις τελευταίες  και οι καρναβαλιστές να αγοράζουν τις στολές με άλλα κριτήρια και όχι με την σειρά της παρέλασης.

Η πρόταση αυτή τελικά θα συζητηθεί στα Διοικητικά συμβούλια των συλλόγων και σε 15 μέρες θα επαναληφθεί η συνεδρίαση για παρθεί η απόφαση από τους εκπροσώπους τους.

Share it