Search

Φοβερή εμφάνιση του Ολυμπιακού παρά την ήττα από την Μπάγερν!

Η παληκαρίσια εμφάνιση που πραγματοποίησε ο Ολυμπιακός κόντρα στο μεγαθήριο που λέγεται Μπάγερν, δεν στάθηκε αρκετή προκειμένου να αποφύγει την ήττα με 2-3 στην 3η αγωνιστική των ομίλων του Champions League.

Οι ερυθρόλευκοι κοίταξαν στα μάτια, έπαιξαν στα ίσα και έκλεισαν στο καβούκι τους, για αρκετό χρονικό διάστημα τους Βαυαρούς, οι οποίοι παρ’όλο που δεν είναι η ομάδα που είχε ταξιδέψει στον Πειραιά πριν από μερικά χρόνια, κατάφερε να φύγει με το διπλό από το Καραϊσκάκη, χάρις τον διαστημικό Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, που σκόραρε για άλλο ένα ματς και μάλιστα δις.

Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν κάπως νευρικά στο ματς, η Μπάγερν προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό της και απείλησε αρχικά με τα σουτ των Κουτίνιο και Λεβαντόφσκι που έφυγαν άουτ. Ο Ολυμπιακός είχε την πρώτη του τελική στο 18′ με το σουτ του Γκιγιέρμε που δεν βρήκε στόχο, όμως πέντε λεπτά αργότερα μετά την σέντρα του κορυφαίου του γηπέδου, Τσιμίκα, ο Ελ Αραμπί με κεφαλιά έκανε το 1-0.

Η Μπάγερν αφού στάθηκε τυχερή στο 31′ με την μπάλα μετά την κόντρα από το γύρισμα του Τσιμίκα να καταλήγει συστημένη στα χέρια του Νόιερ, έφεραν το ματς στα ίσα στο 34′, αφού μετά την φοβερή απόκρουση του Σα στο σουτ Μίλλερ, η άμυνα των γηπεδούχων αδράνισε και ο Λεβαντόφσκι έκανε από κοντά το 1-1. Το ημίχρονο έκλεισε με τον Ολυμπιακό να γλυτώνει ένα δεύτερο γκολ στο 39′ αφού ο Κουτίνιο αστόχησε μέσα από την μικρή περιοχή μετά την παρέμβαση του Τσιμίκα.

Οι Πειραιώτες ξεκίνησαν με τον καλύτερο τρόπο το δεύτερο μέρος απειλώντας δύο φορές μέσα σε ισάριθμα λεπτά, με τις προσπάθειες των Μασούρα και Μεριά που κατέληξαν άουτ. Κόντρα στη ροή του ματς στο 62′ και πάλι από μια στημένη φάση, παράγοντας στον οποίο ο Ολυμπιακός έχει προβληματίσει στα τελευταία του ματς, ήρθε το 1-2 και πάλι από τον Λεβαντόφσκι, που βρισκόταν σε πολύ οριακή θέση!

Στο 70′ ο Μαρτίνς αποφασίζει να ρισκάρει, όπως ήταν λογικό, μετατρέποντας το 4-3-3 σε 4-2-3-1 με την είσοδο του Λοβέρα στον αγωνιστικό χώρο στη θέση του Μπουχαλάκη, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, όμως τους φιλοξενούμενους και πάλι μετά από λάθος των ερυθρόλευκων να φτάνουν στο 1-3 με το άπιαστο πλασέ του Τολισό.

Στο 78′ ο Πορτογάλος κόουτς έριξε στη μάχη και τον Γκερέρο, αλλάζοντας και πάλι το σύστημα σε 4-4-2 και ένα λεπτό αργότερα ο Ολυμπιακός ανέκτησε και πάλι τις ελπίδες του με τον Γκιγιέρμε να κάνει με σουτ που κόντραρε το 2-3. Μέχρι και τη λήξη του ματς οι ερυθρόλευκοι έπαιξαν την Μπάγερν στο 1/3 του γηπέδου, είχαν δύο σημαντικές ευκαιρίες στο 87′ με τον Ποντένσε και στο 90′ με τον Λοβέρα, αλλά δεν κατάφεραν να κερδίσουν έστω τον βαθμό της ισοπαλίας που βάση της εικόνας τους άξιζαν και με το παραπάνω.

Κορυφαίος για τον Ολυμπιακό όπως αναφέραμε ήταν με διαφορά ο Τσιμίκας, ο οποίος από τα αριστερά έσβησε τον Γκνάμπρι, που πέτυχε τέσσερα γκολ στην Αγγλία κόντρα στην Τότεναμ, ενώ να υπενθυμίσουμε πως στην αποστολή βρισκόταν και ο Ξανθιώτης Γιώργος Ξενιτίδης. Οι ερυθρόλευκοι από το σημερινό ματς πρέπει, πέραν της φοβερής εμφάνισης που πραγματοποίησαν, να κρατήσουν και να διορθώσουν το γεγονός πως για άλλο ένα ματς δέχθηκαν γκολ από στημένη φάση. Πλέον κοιτούν το Κυριακάτικο ντέρμπυ με την ΑΕΚ, ενώ επιστρέφουν στην Ευρώπη με εκτός έδρας ματς στο Μόναχο, σε μια..mission impossible, με τα πάντα ωστόσο στον όμιλο να είναι πιθανά ακόμα και για την πρόκριση στους 16.

ΥΓ: Τα όσα συνέβησαν στο ματς για την Youth League θεωρούνται καταδικαστέα για οποιονδήποτε σύλλογο σε οποιαδήποτε χώρα και διοργάνωση και χρειάζονται ενδελεχή και αποτελεσματική έρευνα από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να ξεκαθαριστούν. Ωστόσο αποτελεί απορίας άξιο, το ότι συνέβησαν σε Ευρωπαϊκό αγώνα, χτυπήθηκε και μικρός αθλητής των ερυθρόλευκων..

Όλα τα λεφτά η ενέργεια των 22 παικτών να παίξουν κορόιδο στο κέντρο του γηπέδου με μεικτές ομάδες, προκειμένου να ολοκληρωθεί και τυπικά η αναμέτρηση.

Share it