Search

Photos: Όσα έγιναν στο ντέρμπι κορυφής της ΕΠΣ Ξάνθης της Θαλασσιάς με Δροσερό!

Τα είχε όλα, εκτός απο θέαμα, το μεγάλο ντέρμπι κορυφής της Α’ κατηγορίας με την Αναγέννηση Θαλασσιάς να είναι η μεγάλη νικήτρια με 2-0 επί του Φίλιππου Δροσερού σε ένα ματς που δεν έλειψε η ένταση.

Το παιχνίδι έχει τρία διαφορετικά πρόσωπα, το πρώτο είναι ένα ματς χωρίς φάσεις αλλά πολλές μονομαχίες στον χώρο του κέντρου με μοναδική αξιόλογη στιγμή ένα σουτ του Ρεφίκογλου που δεν βρήκε στόχο, αυτά μέχρι το 44′.

Εκεί έρχεται η στιγμή που άλλαξε το ρου της αναμέτρησης, ο Στέλιος Τουργαίδης εκτέλεσε το φάουλ με την μπάλα να σταματά στο δεξί δοκάρι του Δανδανοπουλου ο Γιώργος Βασιλειάδης πήρε το ριμπάουντ και λίγο πριν σουτάρει δέχτηκε το μαρκάρισμα του Κυριάκου Κοντογιαννίδη, με τον ρέφερι της συνάντησης Θόδωρο Γιαπουτζή να καταλογίζει πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων μια απόφαση που προκάλεσε την αντίδραση των φιλοξενουμένων που διαμαρτυρήθηκαν με έντονο τρόπο, με τον ρέφερι του αγώνα μάλιστα να αποβάλει με απευθείας κόκκινη τον Τουγιάλ Μουμίνογλου του Φίλιππου καθώς όπως σημείωσε και στο φύλλο αγώνα ο χαφ του Δροσερού τον έσπρωξε και του είπε “Τι δίνεις ρε @@@”, κάτι που έφερε ακόμη μεγαλύτερες αντιδράσεις απο πλευράς Φίλιππου. Για την ιστορία την εκτέλεση ανέβαλε ο αρχηγός της Αναγέννησης Γιάννης Καζάκης σκόραρε και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Μάλιστα στο ημίχρονο του αγώνα και ενώ οι διαιτητές είχαν μπει στα αποδυτήρια μερίδα φίλων των φιλοξενούμενων εισέβαλαν στο γήπεδο και προσπάθησαν να λιντσάρουν τους διαιτητές, με τον Πρόεδρο του Φίλιππου, Φερντούν Χασάνογλου, ενώ αρχικά μπήκε σε έξαλλη κατάσταση για να διαμαρτυρηθεί για το πέναλτι και την αποβολή βλέποντας όμως τους  φίλους των φιλοξενούμενων να μπαίνουν με άγριες διαθέσεις έπαιξε καταλυτικό ρολό στο να αποφευχθούν τα χειρότερα. Ενώ σε όλο αυτό δεν ενεπλάκησαν οι παίκτες των γηπεδούχων χάρις την παρέμβαση τόσο του Προέδρου όσο και του προπονητή της ομάδας Ρωμανού Κοντογιαννίδη που έβαλαν τους παίκτες στα αποδυτήρια θέλοντας να αφοσιωθούν στο ματς και όχι στις διαμαρτυρίες.

Με την έλευση αστυνομική δύναμης και μικρή καθυστέρηση ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, που εκεί έρχεται το τρίτο πρόσωπο που όπως αναμενόταν οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το αριθμητικό πλεονέκτημα αλλά και τον εκνευρισμό που έβγαλαν οι φιλοξενούμενοι. Και μάλιστα το κατάφεραν αρκετά νωρίς μια και στο 60′ μετά απο υπέροχη ατομική προσπάθεια του Κοτόπουλου ο Πεντεζίδης πήρε την πάσα και έπιασε ωραίο σουτ που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι με τον Κοτόπουλο απο δημιουργός να γίνεται εκτελεστής και παίρνοντας το ριμπάουντ την έστειλε στα δίχτυα για το 2-0. Απο εκεί και πέρα οι γηπεδούχοι έλεγξαν την αναμέτρηση και στο 80′ είχαν και τρίτο δοκάρι σε κεφαλιά του Δελητζόγλου.

Απόλυτη ικανοποίηση στην Αναγέννηση για τη νίκη που την φέρνει μόνη πρώτη και πλέον άπαντες στον σύλλογο στρέφουν την προσοχή τους στο ματς της Τετάρτης αρχικά με τον Ορφέα για το Κύπελλο και εν συνεχεία της δύσκολης εκτός έδρας αναμέτρησης με τον Παύλο Μελά στο Κουτσό. Απογοήτευση και εκνευρισμός στον Φίλιππο για τον τρόπο που ήρθε η ήττα ωστόσο άπαντες στον σύλλογο θέλουν να “εκμεταλλευτούν” αυτή την ήττα για να “πορώσουν” τους παίκτες του Φίλιππου ενόψει της συνέχειας και αρχής γενομένης απο το ματς της επόμενης αγωνιστικής με το Εράσμιο στο Δροσερό η ομάδα να επανέλθει στις νίκες και να μείνει κοντά στην μάχη του τίτλου.

Απο τα κλου της αναμέτρησης πως το περιβραχιόνιο του αρχηγού του Φίλιππου φόρεσε ο Παναγιώτης Πεντεζίδης που αγωνίστηκε αντίπαλος του χωριού του και του αδερφού του Πέτρου μετά την Ασπίδα και με την φανέλα του Δροσερού. Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Θόδωρος Γιαπουτζής με βοηθούς τους Κώστα Γκοντόλια και Σπύρο Σπάρταλη.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ: Ρούσσος, Βασιλειάδης(69′ Μουζαφέρογλου), Σταύρου, Κελλίδης, Σαρηγιαννίδης, Τουργαίδης Κ., Αλήογλου, Τουργαίδης Στ., Κοτόπουλος(74′ Δελητζόγλου), Καζάκης(60′ Κουτσομιχάλης), Πεντεζίδης Πετρ.(60′ Δασκαλάκης)

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ: Δανδανόπουλος, Αλή Τασίν(61′ Μουμίν Ντ.), Κοντογιαννίδης Κυρ., Καρατζάς, Πεντεζίδης Παν.(77′ Σαλήογλου), Ρετζέπογλου, Ρεφήκογλου, Κοκομπέλης(53′ Αχμέτογλου Κ.), Αχμέτογλου Βεντ.(53′ Χασάνογλου), Κοντογιαννίδης Κλ., Μουμίνογλου

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ

http://

Share it