Search

Διάκριση στο πρωτάθλημα ρομποτικής Αυστραλίας για τον Κομοτηναίο Γιώργο Σεμπελίδη!

   Την πρώτη θέση στο Πρωτάθλημα Ρομποτικής Νέων Αυστραλίας (RoboCup Junior Australia Australian Open) κατέκτησε ένα δικό μας παιδί, ο Γιώργος Σεμπελίδης, με τον συμμαθητή του Koosha Kayani από το Ιράν. Όπως μεταφέρεται η αυστραλιανή εφημερίδα «Νέος Κόσμος» τα δύο ταλαντούχα παιδιά που είναι μαθητές της Β’ Γυμνασίου στο Glen Eira College, ενώνει το πάθος τους για τη ρομποτική. Ένα πάθος που τους έχει χαρίσει πολλές διακρίσεις με πιο πρόσφατη την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον Διαγωνισμό Ρομποτικής Νέων τον Αύγουστο.

   Δύο μήνες μετά, ο Γιώργος και ο Koosha δοκίμασαν τις δυνατότητές τους στο φετινό πρωτάθλημα Ρομποτικής που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο στο Εκθεσιακό Κέντρο Μελβούρνης όπου κατάφεραν να κερδίσουν την πρώτη θέση απέναντι σε 40 ομάδες που διαγωνίζονταν στην κατηγορία τους.

   Ο Γιώργος ξεκίνησε την εκπαίδευσή του στη ρομποτική στην Ελλάδα, σε ηλικία μόλις 12 ετών, υπό την καθοδήγηση της Γλυκερίας Φωτιάδου, καθηγήτριας στο 1ο Γυμνάσιο Κομοτηνής. Είχε συμμετάσχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομπότ 2017-2018 και είχε ταξιδέψει στην Εσθονία με την ομάδα του στο πλαίσιο του προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus.

Θερμά συγχαρητήρια στα δυο παιδιά και καλή επιτυχία στα επόμενα ρομποτικά τους βήματα.

Share it