Search

Ντέρμπι με φόντο τα… Play Off στα Πηγάδια! Νίκη για να διατηρηθεί στα ψηλά η Ξάνθη, να “αναστηθεί” ψάχνει ο Άρης

Το ματς της αγωνιστικής θα διεξαχθεί στις 17:00 στα Πηγάδια, με την Ξάνθη και τον Άρη να τίθενται αντιμέτωποι σε ένα ματς ιδιαίτερα κομβικό, με της δύο ομάδες να ψάχνουν τη νίκη για διαφορετικούς λόγους, με την ένταση της εβδομάδας με εκατέρωθεν ανακοινώσεις να δίνει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο παιχνίδι.

Οι δύο ήττες του Άρη στην έδρα του από ΑΕΛ και Ολυμπιακό έχουν αφήσει την ομάδα της Θεσσαλονίκης αρκετά πίσω στη βαθμολογία, και από την Ξάνθη θα επιχειρήσει να βρει την ανάκαμψη με μια σημαντική αλλαγή. Στον πάγκο της θα είναι πλέον ο Γερμανός Μίκαελ Ένινγκ, που ανέλαβε ουσιαστικά την Δευτέρα.

Ο Άρης έχει εκτός έδρας τη ήττα από το Βόλο και την εντυπωσιακή ισοπαλία στην Τούμπα. Στα τρία τελευταία παιχνίδια δεν νίκησε, ωστόσο βρέθηκε τέσσερις φορές μπροστά στο σκορ, τη μία με δύο γκολ, και δεν κράτησε το αποτέλεσμα. Με τον ΠΑΟΚ προηγήθηκε δύο φορές και ισοφαρίστηκε ισάριθμες. Με την ΑΕΛ προηγήθηκε 2-0, αλλά έχασε, και με τον Ολυμπιακό προηγήθηκε 1-0, αλλά επίσης έχασε 3-2. Έβαλε πέντε γκολ σε αυτά τα τρία παιχνίδια και πήρε ένα βαθμό.

Βέβαια εκεί που πηγαίνει να παίξει ο Άρης, δεν είναι και ο πιο ευνοϊκός τόπος για ανάκαμψη, καθώς η Ξάνθη είναι σε εξαιρετική κατάσταση και φιγουράρει στη δεύτερη θέση με πέντε νίκες και μια ισοπαλία και τριπλάσιους βαθμούς από τον Άρη! Η Ξάνθη έχει χάσει μόνο στη Λάρισα, ενώ έχει κάνει «διπλά» σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό. Μάλιστα στην έδρα της παίζει το τρίτο παιχνίδι, έχοντας νίκες με Αστέρα Τρίπολης και Βόλο.
Πέρσι έκανε δύο νίκες στην έδρα της σε ολόκληρο τον δεύτερο γύρο!

Η Ξάνθη έχει την καλύτερη βαθμολογική απόδοση των γκολ της μέχρι τώρα. Κάθε γκολ της από τα 10 που έχει πετύχει, της δίνει κατά μέσο όρο ενάμισι βαθμό! Καμία άλλη ομάδα δεν έχει τέτοια σχέση σε γκολ με βαθμούς.

Δεν μπορεί να μην θυμάται κάποιος σαν σκορ το 7-2 στην τελευταία αγωνιστική της περασμένης σεζόν στο «Κλεάνθης Βικελίδης»! Εκεί που λέγαμε ότι στα παιχνίδια της Ξάνθης με τον Άρη δεν μπαίνουν πολλά γκολ, είδαμε εννέα, σε ένα αγώνα βέβαια χωρίς βαθμολογικό άγχος.

Στα προηγούμενα επτά συνολικά ανάμεσα στις δύο ομάδες είχαν μπει όλα κι όλα επτά γκολ. Μάλιστα η Ξάνθη έχανε στη Θεσσαλονίκη μετά από τέσσερα θετικά αποτελέσματα.

Τώρα ο Άρης θα επιχειρήσει να συνεχίσει μια καλή παράδοση που έχει τα τελευταία χρόνια στην Ξάνθη. Έχει χάσει μόνο μια από τις πέντε τελευταίες επισκέψεις του εκεί για το πρωτάθλημα, τον Σεπτέμβρη  του 2013, και δύο από τις εννέα τελευταίες.

Πάρα πολλοί ποδοσφαιριστές έχουν κάνει τη διαδρομή Ξάνθη – “Kλ. Βικελίδης” και ανάποδα, μάλιστα έχουν αγαπηθεί από τον κόσμο και των δύο ομάδων.
Αλέκος Κατσιαούνης, Ηλίας Ταληκριάδης, Κώστας Κωνσταντινίδης, Γιώργος Ιωσηφίδης, Νίκος Παπαδόπουλος, Θωμάς Κυπαρίσσης, Σταύρος Λαμπριάκος, είναι τα πρώτα ονόματα που σου έρχονται στο μυαλό.

Στην ιστορία των δύο ομάδων υπάρχουν αξέχαστα παιχνίδια, όπως εκείνος ο “διπλός” ημιτελικός Κυπέλλου του 2005. Η Ξάνθη είχε νικήσει 2-1 στη Θεσσαλονίκη, ο Άρης πέρασε με 2-0 από την Ξάνθη και πήγε τελικό. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία, όπου ομάδα, ο Άρης, χάνοντας τον πρώτο ημιτελικό στην έδρας της, κατάφερε να προκριθεί στον τελικό. Και φυσικά πρώτη φορά που αποκλείστηκε ομάδα από τον τελικό, έχοντας νικήσει στον πρώτο ημιτελικό εκτός. Το έπαθε η Ξάνθη.

Η ιστορία
Νίκες Ξάνθης: 17
Ισοπαλίες: 13
Νίκες Άρη: 18

Με γηπεδούχο την Ξάνθη
Νίκες Ξάνθης: 12
Ισοπαλίες: 5
Νίκες Άρη: 7

Πέρσι
31.01.2019: Ξάνθη – Άρης 0-1
(37’ σουτ Ματέο Γκαρσία)

Share it