Search

Ευρωλίγκα: Εξι ματς, πολλές επιλογές!

Τζάμπολ στην τρίτη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, με το κυρίως πιάτο να σερβίρεται απόψε αφού διεξάγονται οι έξι από τις εννιά μάχες. Αρκετά φαβορί περιλαμβάνει το πρόγραμμα απόψε, αξίζει όμως να ασχοληθούμε και με τα ειδικά παικτών.

Παναθηναϊκός – Μιλάνο

Στις 21:30 Παναθηναϊκός – Μιλάνο στο ΟΑΚΑ, εκεί που περιμένουμε πως το σκορ θα ξεφύγει. Οι «πράσινοι» στην έδρα τους είναι πολύ αξιόπιστοι επιθετικά και αναζητούν πάντα το γρήγορο τέμπο, την ώρα που και οι Ιταλοί οφείλουν να τους ακολουθήσουν για να έχουν τύχη. Καλάθης και Φριντέτ έχουν τραβήξει πάνω τους τα βλέμματα στο κομμάτι της επίθεσης, ωστόσο εκείνος που έχει μπει στη σεζόν με φόρα από πλευράς «τριφυλλιού» είναι ο Ντεσόν Τομας. Ο Αμερικανός φόργουορντ έχει 20 πόντους κατά μέσο όρο στα δύο πρώτα της σεζόν και περιμένουμε να κάνει ξανά τη διαφορά. Μένει στο παρκέ πάνω από 30’, παίρνει πολλές προσπάθειες τόσο κοντά στο καλάθι όσο και μακριά από αυτό και το Line των 13,5 πόντων μοιάζει προσπελάσιμο απέναντι σε μια ομάδα που δεν… φημίζεται για την άμυνά της στη φροντ λάιν. Στο 1,80 η απόδοση όπως βλέπουμε μετά την Novibet εγγραφή μας.

ΤΣΣΚΑ – Χίμκι 

Ρωσικός εμφύλιος, ΤΣΣΚΑ εναντίον Χίμκι στις 20:00. Με 2/2 έχουν μπει στη διοργάνωση οι δύο ομάδες, δίχως μάλιστα να έχουν πιάσει ακόμη το μάξιμουμ της απόδοσής τους. Οι πρωταθλητές Ευρώπης καλούνται να εγκλιματιστούν στις νέες συνθήκες μετά τις πολλές αλλαγές του καλοκαιριού, την ώρα που και η Χίμκι υπέστη μερικό λίφτινγκ. Διατηρεί πάντως και φέτος το στυλ των περασμένων ετών. Επιχειρούν πολλά τρίποντα (όπως φυσικά και η ΤΣΣΚΑ) οι Μοσχοβίτες, με το παιχνίδι τους να εξαρτάται σε απόλυτο βαθμό από τα ποσοστά εκτός των 6,75. Αν ο Σβεντ είναι πιο εύστοχος σε σχέση με τα προηγούμενα (3/18), οι φιλοξενούμενοι μπορούν να πετύχουν περισσότερα τρίποντα από τους αντιπάλους τους.

Ζαλγκρίρις – Ρεάλ 

Η ομάδα του Λάσο έχει μετατρέψει τη «Ζαλγκίριο Αρένα» σε… εξοχικό. Μετρά 10 νίκες σε 11 επισκέψεις εκεί και απόψε έχει ξανά το ρόλο του φαβορί. Είναι σε πολύ καλύτερο μομέντουμ σε σχέση με τους γηπεδούχους του 0/2, που δείχνουν ακόμη να  ψάχνονται. Το κενό του Ντέιβις κοντά στη ρακέτα μοιάζει ακόμη δυσαναπλήρωτο και απέναντι σε μία από τις πιο ισχυρές φροντ λάιν της λίγκας οι παίκτες του Σάρας θα τα βρουν σκούρα. Ψηλός στο βεληνεκές του Ταβάρες δεν υπάρχει, και οι πόντοι, τα ριμπάουντ και οι ασίστ του σέντερ της «Βασίλισσας» μπορούν να ξεπεράσουν το line των 14,5. 

Φενέρ – Μπασκόνια 

 Στην Πόλη, η Φενέρ περιμένει την Μπασκόνια στις 20:45 με στόχο την παρθενική νίκη στη σεζόν. Πρώτο εντός έδρας για την ομάδα του Ζοτς, που ηττήθηκε σε Μαδρίτη και Βελιγράδι έως τώρα. Τρίτο σερί εκτός για τους Βάσκους μετά τις αναμετρήσεις σε Κάουνας (νίκησαν τη Ζαλγκίρις) και Μόσχα (ήττα από τη Χίμκι). Εξω από τα νερά τους οι παίκτες του Ζοτς, με τους νεοφερμένους Ντε Κολό και Ουίλιαμς να ξεχωρίζουν έως τώρα. Σλούκας και Ντε Κολό φαίνεται πως χρειαστούν χρόνο μέχρι να δέσουν, αφού ο Ελληνας γκαρντ είναι μακριά από τον καλό του εαυτό. Σε αυτό φυσικά μπορεί να παίζει ρόλο και ο τραυματισμός που υπέστη το καλοκαίρι. Οπως και να έχει η κατάσταση, δύσκολα θα τον δούμε να ανακάμπτει απόψε και το Under 10,5 πόντων του έχει βάση.

Μπάγερν – Βιλερμπάν 

Εντυπωσιακή εκκίνηση για τη Βιλερμπάν με δύο νίκες κόντρα σε Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό, αμφότερες εντός έδρας. Απόψε δοκιμάζεται στο Μόναχο από την Μπάγερν. Πρώτη δοκιμασία μακριά από το «Αστρομπάλ» για τους Γάλλους στη φετινή Ευρωλίγκα, που λογικά θα επηρεαστούν αρκετά από τις συνθήκες στο Μόναχο. Οι γηπεδούχοι είναι σαφέστατα πιο έμπειροι σε ανάλογες καταστάσεις και ξέρουν να φέρνουν στα μέτρα τους τέτοιου τύπου παιχνίδια. Σήμα κατατεθέν των Βαυαρών για φέτος, ο σέντερ Μονρό. Ο Αμερικανός πρώην NBAer κάνει τη διαφορά μέχρι τώρα με διψήφιους μέσους όρους σε πόντους και ριμπάουντ και μοιάζει ικανός να κυριαρχήσει κοντά στα δύο καλάθια. Εντός των δυνατοτήτων του τα 9 ριμπάουντ.

Share it