Search

Δόξα Ορεστιάδας: “Αφήστε μας να παίξουμε ποδόσφαιρο”

Έντονα παράπονα από την διαιτησία της αναμέτρησης με την Ασπίδα Θουρίου για την 3η αγωνιστική του Βορείου Ομίλου της Β’ ΕΠΣ Έβρου έχει η Δόξα Ορεστιάδας.

Για τον λόγο αυτό εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Λυπούμαστε ειλικρινά που αναγκαζόμαστε να προχωρήσουμε σε ανακοίνωση- καταγγελία για τη διαιτησία που αντιμετώπισε η ομάδα μας στον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος της 3ης αγωνιστικής της Β΄ κατηγορίας με την ομάδα του Θουρίου, την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019. Δεν είμαστε από αυτούς που γκρινιάζουν συνέχεια και για κάθε σφύριγμα σε βάρος μας αλλά φαίνεται πως αυτό εκλαμβάνεται, από κάποιους, ως “αδυναμία” μας ή κάποιοι μπορεί να μας θεωρούν “εύκολα θύματα”. Κάνουν λάθος.

Στο συγκεκριμένο αγώνα Ασπίδα Θουρίου- Δόξα Ορεστιάδας (τελικό αποτέλεσμα 3-3) ο διαιτητής κ. Σκίνδρης και οι βοηθοί του κ. κ. Δαλαμπούρας- Ντουρντούρας φρόντισαν με τις αποφάσεις τους να στερήσουν τη νίκη από την ομάδα της Δόξας. Με ένα πέναλτι- εφεύρεση (την κεφαλιά αμυντικού την “είδε” χέρι ο κ. Σκίνδρης) στο 89΄και ένα γκολ από καταφανέστατη θέση οφσάϊντ- στις καθυστερήσεις- που δεν “είδε” ο κ. Δαλαμπούρας, κατάφεραν και έκαναν το 1-3…3-3. Αν υπήρχε λίγος χρόνος ακόμα δεν ξέρουμε τι άλλο θα μπορούσαν να εφεύρουν!

Προηγουμένως βέβαια ο κ. Σκίνδρης, κι ενώ η Δόξα προηγούνταν με 1-3 έκλεισε τα μάτια σε δύο περιπτώσεις πέναλτι (ανατροπή και χέρι αμυντικού) που έπρεπε να δοθούν υπέρ της ομάδας μας. Αποδείχτηκε στην εξέλιξη του παιχνιδιού πως δεν έκανε τυχαία τα “στραβά μάτια” ούτε ο μη καταλογισμός τους ήταν “ανθρώπινο λάθος”. Όπως έλεγαν παράγοντες της γηπεδούχου, μετά τον αγώνα, τους “χρωστούσε” ο κ. Σκίνδρης (μάλλον από άλλο παιχνίδι που, πιθανά, τους είχε αδικήσει) και είπε να “ξεχρεώσει” στον αγώνα με την Δόξα και σε βάρος της.

Επειδή λοιπόν δεν ξέρουμε “σε πόσους και που αλλού” μπορεί να “χρωστά” ο κ. Σκίνδρης κι εμείς δεν θέλουμε να πληρώνουμε τα “δικά του χρέη” ζητάμε από την Eπιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Έβρου να μην ορίζεται πλέον για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος στους εντός ή εκτός έδρας αγώνες της ομάδας μας. Το ίδιο ισχύει και για τον βοηθό κ. Δαλαμπούρα που παρά τα 35 χρόνια (κατά δήλωση το ιδίου) που έχει στο ποδόσφαιρο δε “μπόρεσε” να δει τον παίκτη του Θουρίου που ήταν δύο (2) μέτρα οφσάιντ (το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο παίκτης) αλλά και το νεότερο κ. Ντουρντούρα που πρέπει μάλλον να παρακολουθήσει εκ νέου τα μαθήματα στη σχολή διαιτησίας για να μάθει ότι δεν υποδεικνύεται σε θέση οφσάιντ ποδοσφαιριστής που ξεκινά την προσπάθειά του πίσω από τη γραμμή του κέντρου.

Μας αρέσει να κερδίζουμε αλλά ξέρουμε και να χάνουμε. Αυτό που ζητάμε είναι να αφήνουν τις ομάδες να παίρνουν ότι αξίζουν από κάθε αγώνα και όχι ότι αποφασίζουν κάποιοι άλλοι παράγοντες. Δεν θέλουμε και δεν επιζητούμε την εύνοια της διαιτησίας. Θέλουμε “το καρπούζι στη μέση και μοιρασμένα τα κουκούτσια”. Φυσικά και θα γίνουν λάθη.

Τα “ανθρώπινα” διαιτητικά λάθη φαίνονται, αναγνωρίζονται και τα δεχόμαστε. Τα εσκεμμένα που θέλουν να ορίσουν αποτελέσματα θα τα καταγγέλλουμε.

Ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να παίξουμε ποτέ στα “σαλόνια” της Super League και μας αρέσουν τα “αλώνια” του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Έβρου. Αφήστε μας να παίξουμε αυτό που αγαπάμε, αφήστε μας να παίξουμε ποδόσφαιρο.

Τέλος, ευχαριστούμε τη φίλη ομάδα της Ασπίδας Θουρίου για τη φιλοξενία και της ευχόμαστε καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα».

Share it