Search

Ικανή για την έκπληξη η Σκωτία

Οι πρώτες αναμετρήσεις για το προτελευταίο «παράθυρο» των προκριματικών του EURO 2020 δεσπόζουν στο σημερινό οπαπ κουπόνι, με τους ομίλους της διοργάνωσης να μπαίνουν στην τελική τους ευθεία. Δύο είναι τα παιχνίδια που ξεχωρίσαμε.

Όλα για όλα η Σκωτία

Η Ρωσία θα υποδεχθεί στο «Λουζνίκι» της Μόσχας τη Σκωτία στις 21:45, για την 7η αγωνιστική του 9ου ομίλου της προκριματικής φάσης. Οι γηπεδούχοι βρίσκονται στην 2η θέση, τρεις βαθμούς πίσω από το Βέλγιο που είναι στην κορυφή με το απόλυτο των νικών και 8 πάνω από Καζακστάν και Κύπρο που είναι οι πιο κοντινοί «διώκτες» τους. Μετά την ήττα στην πρεμιέρα από τους Βέλγους, «μετρούν» 5 συνεχόμενες νίκες σε παιχνίδια στα οποία δέχθηκαν μόλις ένα γκολ και στο σημείο που έχουν φτάσει πρέπει να συμβούν πράματα και θάματα για να χάσουν την πρόκριση στην τελική φάση του EURO. 

Απόψε θα αντιμετωπίσουν μία Σκωτία, η οποία βρίσκεται 9 βαθμούς μακριά από την πρώτη δυάδα και οφείλει να υπερβάλλει εαυτόν αν θέλει να ξαναμπεί στο «παιχνίδι» της πρόκρισης. Έχει τρεις διαδοχικές ήττες, δύο από το πολύ ανώτερο Βέλγιο και μία από τη σημερινή της αντίπαλο στη Γλασκώβη, σε ένα παιχνίδι που το πάλεψε πολύ, προηγήθηκε, αλλά τελικά ηττήθηκε με 2-1, αξίζοντας όμως κάτι παραπάνω βάσει της εικόνα της. Η Ρωσία δεν «καίγεται» βαθμολογικά, έχει αρκετές απουσίες ποδοσφαιριστών που ήταν βασικοί στα προηγούμενα παιχνίδια, κάτι που μας οδηγεί στο Χ2 διπλή ευκαιρία, σε απόδοση 2.56.

Παιχνίδι με γκολ

Η Σλοβακία θα φιλοξενήσει την Ουαλία για τον 5ο όμιλο. Η αναμέτρηση θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών, αφού οι γηπεδούχοι τιμωρήθηκαν για ρατσιστική συμπεριφορά των οπαδών τους. Σε έναν από τους πιο αμφίρροπους ομίλους των προκριματικών, η Σλοβακία ισοβαθμεί στη 2η θέση με την Ουγγαρία στους 9 βαθμούς, ενώ η Ουαλία βρίσκεται τρεις βαθμούς πίσω της, έχοντας δώσει όμως ένα παιχνίδι λιγότερο. 

Οι γηπεδούχοι στα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου ηττήθηκαν με «κάτω τα χέρια» 4-0 από την Κροατία, αλλά κέρδισαν με 2-1 την Ουγγαρία στη Βουδαπέστη, παίρνοντας έτσι μικρό προβάδισμα πρόκρισης. Πολλές ελπίδες πρόκρισης έχει και η Ουαλία, η οποία με νίκη απόψε και σε περίπτωση που η Ουγγαρία ηττηθεί στην Κροατία, θα ανέβει στην πρώτη δυάδα. 

Η Ουαλία βρήκε δίχτυα στα 3 από τα 4 παιχνίδια που έχει δώσει ως τώρα στον όμιλο, με όλα να κρίνονται στο γκολ (2Ν, 2Η). Η Σλοβακία σκοράρει με συνέπεια, ιδιαίτερα στην έδρα της. Με G/G ολοκληρώθηκαν οι 3 από τις 4 συναντήσεις των δύο ομάδων στο παρελθόν και εκεί θα ποντάρουμε και σήμερα, σε απόδοση 2.10

Share it