Search

Photos: Με σημαντική συμμετοχή και ειδήσεις η ημερίδα του Άρη Πετεινού με θέμα “Η ερασιτεχνική Αθλητική Ακαδημία ως φορέας μαζικού αθλητισμού”

Με σημαντική επιτυχία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης() στον  πολυχώρο τέχνης και σκέψης στην «Οικία Μάνου Χατζιδάκι» η ημερίδα με θέμα «Η ερασιτεχνική Αθλητική Ακαδημία ως φορέας μαζικού αθλητισμού» στα πλαίσια του προγράμματος FootApp – Αθλητικός/Erasmus +, που συμμετέχει σαν εταίρος και ο Άρης Πετεινού μαζί με το αθλητικό τμήμα του Πανεπιστημίου του Παλέρμο και την βουλγάρικη ομάδα Άρντα Κίρντζαλι.

Αυτή ήταν η 4η και τελευταία συνάντηση που περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα, στην οποία έγινε μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα αλλά και παρουσία του App που δημιούργησε η Ξανθιώτικη ομάδα προχωρώντας σε μια καινοτόμα και πρωτοποριακή δράση.

Σκοπός της ημερίδας όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Άρη Πετεινού Φίλιππος Παραστατίδης στην αρχική του ομιλία ήταν στο να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι άνθρωποι του αθλητισμού που δραστηριοποιούνται με της Ακαδημίες αλλά και τοπικοί φορείς ωστέ να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερη συνεργασία και δράσεις που θα φέρουν ακόμη περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό αλλά και αυτό θα μπορέσει να γίνει πιο οργανωμένα και με καλύτερες υποδομές.

Μετά την αρχική ομιλία του κ. Παραστατίδη τον λόγο πήραν οι εταίροι του προγράμματος που όπως και ο Πρόεδρος της ομάδας του Πετεινού μίλησαν για αυτή την σπουδαία εμπειρία που είχαν με τα ταξίδια σε Κίρτζαλι, Παλέρμο και Ξάνθη, ενώ αναφέρθηκαν και στις δράσεις που πραγματοποιούνται στις δικές τους χώρες.

Ακολούθως τον λόγο πήραν οι δύο Αντιδήμαρχοι που έδωσαν το παρών, αρχικά ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης Μανώλης Φανουράκης που αφού μίλησε για την πρόθεση του Δήμου να σταθεί κοντά στα σωματεία αλλά και τις υποδομές που υπάρχουν, βγάζοντας και “είδηση” καθώς αναφέρθηκε τόσο για το Κολυμβητήριο το άνοιγμα του οποίου πιθανολογείται για την επόμενη χρονιά, σε αντίθεση με το ανοιχτό Κολυμβητήριο που θα ανοίξει το Μάιο του 2020 στον χώρο του γηπέδου της Ασπίδας.

Εν συνεχεία τον λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος Αβδήρων, Νίκος Μαυρίδης, που μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται στον τοπικό Δήμο ώστε να είναι κοντά στα σωματεία και τις αθλητικές δράσεις που πραγματοποιούνται.

Αμέσως μετά υπήρχε ένας άκρως ενδιαφέρον διάλογος μεταξύ των παρευρισκομένων συλλόγων, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών Ακαδημιών Βιστωνίδας, Ασπίδας, Ορφέα, Ηρακλή Ζυγού και φυσικά της Ακαδημίας του Πετεινού. όπως και εκπρόσωποι Ακαδημιών μπάσκετ με το παρών να δίνουν Ασπίδα και Αρίων Ξάνθης, ενώ την ΕΠΣ Ξάνθης εκπροσώπησε η Ειρήνη Γαλαχουσίδου. Κατά σειρά τον λόγο πηραν οι Πέτρος Ραφτόπουλος(Ασπίδα Ξάνθης μπάσκετ), Μάκης Μπογιατζίδης(Ορφέας Ξάνθης), Σταύρος Αμοιράς(Αρίων Ξάνθης), Δημήτρης Τερζανίδης(Ηρακλής Ζυγού), σε μια εποικοδομητική κουβέντα που ακούστηκαν προτάσεις και σκέψεις, ενώ ο Πρόεδρος της ομάδας του Πετεινού γνωστοποίησε πως γίνονται προσπάθειες απο τον ίδιο σε συνεργασία με την ΕΠΟ για να δοθεί επιτέλους μια λύση στο σημαντικό πρόβλημα με το ΦΠΑ.

Στο τέλος παρουσιάστηκε  η εφαρμογή FootApp, ένα λογισμικό παρόμοιας συνεργασίας που αποσκοπεί στην ανάπτυξη αθλητών μέσω της τεχνολογίας. Την εκδήλωση παρουσίασε και προλόγισε ο Μιχάλης Πουσπουρίκας που είχε μεγάλη συμβολή σε όλη την δράση και τις συναντήσεις που υπήρξαν

Share it