Search

Ομόφωνο όχι στην εξόρυξη χρυσού από το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ!

Την ομόφωνη αντίθεσή του στην εξόρυξη χρυσού εξέφρασε το Περιφερειακό συμβούλιο ΑΜΘ το βράδυ της Τετάρτης, στην ειδική συνεδρίαση για το θέμα που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή.

Την αντίθεσή τους στην εξόρυξη εξέφρασαν τόσο οι σύμβουλοι, αν και οι προσεγγίσεις διέφεραν αρκετά, αλλά τελικά μετά από επεξεργασία εγκρίθηκε από όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην συνεδρίαση το παρών έδωσαν μέλη της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης – Έβρου κατά του χρυσού, οι δήμαρχοι Κομοτηνής και Καβάλας, κ.κ.Γιάννης Γκαράνης και Θόδωρος Μουριάδης αντίστοιχα, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Θράκης Δημήτρης Λουρίκας, ο πρόεδρος του ΓΕΩΤΕΕ Θράκης κ. Τριαντάφυλλος Παπαδάκης,  ο κ. Απόστολος Ιωάννου ως εκπρόσωπος του Δήμου Μαρωνείας – Σαπών κ.α.

Το ψήφισμα ανέγνωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου, και έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο ΑΜΘ σε έκτακτη συνεδρίασή του την 9η Οκτωβρίου 2019, αποφάσισε ομόφωνα την έκδοση του παρόντος ψηφίσματος κατά της επένδυσης των Χρυσωρυχείων και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση τα παρακάτω.

Ομόφωνα λέμε ένα μεγάλο ΟΧΙ στην επένδυση εξόρυξης χρυσού για λόγους περιβαλλοντικούς, κοινωνικούς, ηθικούς και οικονομικούς. Έχει ήδη κριθεί ότι οι συνέπειες για τη δημόσια υγεία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη της περιοχής μας από μια τέτοια «επένδυση» θα είναι τραγικές και διαχρονικές.

Θεωρούμε απαράδεκτο και έξω από κάθε συζήτηση κάθε αίτημα δημοψηφίσματος και οποιαδήποτε άλλη ενέργεια που έχει στόχο την υλοποίηση μιας τέτοιας επένδυσης. Ο Χρυσός είναι ο πλούτος του λαού και δεν παραδίδεται σε κανέναν. Στηρίζουμε τον αγώνα της Διανομαρχιακής Επιτροπής Ροδόπης Έβρου ενάντια στα χρυσωρυχεία. Γνωστοποιούμε προς πάσα κατεύθυνση την ομόφωνη θέση και στάση μας»

Πηγή: Paratiritis-news.gr

Share it