Search

Τα νέα στατιστικά…κατορθώματα της Ξάνθης!

Το νικητήριο γκολ της Ξάνθης επί του Παναθηναϊκού στο 90+3’ από τον Φοσέ, ήταν το 100ό γκολ στο φετινό πρωτάθλημα της Super League. Γκολ που είναι και το 40ό που πετυχαίνει ομάδα εκτός έδρας.

Επίσης όπως σημειώνει η επίσημη σελίδα της Super League η Ξάνθη είχε να κερδίσει αγώνα πρωταθλήματος στη Ριζούπολη από τις 30 Νοεμβρίου 1997, όταν είχε επικρατήσει του Απόλλωνα 2-1 (22′ σουτ Μπουσάι – 17′ κεφαλιά Άνταμτσικ, 58′ κεφαλιά Καραγεωργίου). Από τότε είχε πέντε ήττες και δύο ισοπαλίες. Η Ξάνθη είναι η μοναδική ομάδα που έχασε στη Ριζούπολη από τον Απόλλωνα την περασμένη σεζόν.

Παράλληλα έμεινε για πέμπτη επίσκεψη στον Παναθηναϊκό χωρίς ήττα, έχοντας μάλιστα τέσσερις νίκες και μια ισοπαλία. Κάτι τέτοιο έχουν πετύχει μόλις τρεις ομάδες στην ιστορία και αυτές είναι ο Ολυμπιακός με οκτώ επισκέψεις χωρίς ήττα στον Παναθηναϊκό, ο ΠΑΟΚ με επτά και η ΑΕΚ με πέντε!

Τις προηγούμενες πέντε σεζόν ο Παναθηναϊκός είχε από μια ήττα στην έδρα του από ομάδα της περιφέρειας. Δράστες ήταν είτε η Ξάνθη, είτε ο ΟΦΗ. Φέτος τον νίκησαν και οι δύο στην έδρα του.

Από το 2012 -13 είχε να χάσει ο Παναθηναϊκός δύο ματς γηπεδούχος από ομάδες της περιφέρειας. Τότε μάλιστα είχε χάσει τρία, από Λεβαδειακό, Ξάνθη και Πλατανιά.

Η Ξάνθη έχει ήδη νικήσει την ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό εκτός έδρας. Τελευταία ομάδα που πέτυχε κάτι τέτοιο μέσα στην ίδια σεζόν, είναι μια άλλη ομάδα της περιφέρειας, ο Λεβαδειακός! Στις 24 Νοεμβρίου 2012 είχε νικήσει 1-0 την ΑΕΚ στο “Σπύρος Λούης” και στο ίδιο γήπεδο στις 5 Ιανουαρίου 2013 τον Παναθηναϊκό με 2-1.

Share it