Search

Η Νίκη είναι εδώ, κόντρα στις Κασσάνδρες

Σενάρια , κινούμενα στην παραφιλολογία, πριν καν ξεκινήσει η σεζόν, ήθελαν τη Νίκη, ένα από τα φαβορί για την κατάληψη μιας εκ των τελευταίων θέσεων της βαθμολογίας στην Α2 γυναικών που οσονούπω ξεκινά…

Η ομάδα της Αλεξανδρούπολης που τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί στην κατηγορία, είχε την ατυχία να χάσει για διαφορετικούς λόγους πολλά από τα βασικά της στελέχη, αθλήτριες εξαιρετικές που πρωταγωνιστούσαν. Παρά τις αγωνιστικές απώλειες, και το ανταγωνιστικό πρωτάθλημα που προμηνύεται, όσοι θεωρούν ξεγραμμένη την ιστορική ομάδα της Αλεξανδρούπολης κάνουν μεγάλο λάθος και θα βρεθούν προ εκπλήξεων.

Η διοίκηση του Σίμου Χαρπαντίδη, το τεχνικό τιμ με τον κόουτς Γιάννη Ανδρεάδη και τους συνεργάτες του, κρατώντας «χαμηλά την μπάλα», με σκληρή δουλειά, υπομονή και επιμονή, ξέρουν πώς να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και να ξεπεράσουν δυσκολίες και εμπόδια.

Ναι μεν η Νίκη δεν θα είναι η ίδια που θαυμάσαμε τα προηγούμενα χρόνια, ωστόσο, διαθέτει εμπειρία, ταλέντο και ικανότητες και θα βάλει δύσκολα σε όσους την υποτιμήσουν. Η προσθήκη νεαρών ταλαντούχων αθλητριών δένει με τις παλιές και η πολύπειρη και άλλοτε αρχηγός της εθνικής Ελλάδας Μαρία Χατζηνικολάου δηλώνει παρούσα, έτοιμη να δώσει πολύτιμα στηρίγματα στήριγμα στις νεότερες , βοηθώντας ουσιαστικά την όλη προσπάθεια σε αυτήν την, αλήθεια, μεταβατική περίοδο για τη Νίκη.

Γεγονός είναι ότι και τα πρώτα αγωνιστικά δείγματα είναι ενθαρρυντικά και ελπιδοφόρα.  Στο πρώτο τεστ, η νίκη , κυρίως με τις νεαρότερες αθλήτριες επικράτησε του νεοφώτιστου συμπολίτη Φοίνικα με 4-0 σετ παρουσιάζοντας καλό πρόσωπο, ενώ η εικόνα ήταν θετική και αυτό το Σαββατοκύριακο σε φιλικά που δόθηκαν στην Βουλγαρία. Κόντρα στην ομάδα του Kazanluk από την περιοχή της Στάρα Ζαγόρα που αγωνίζεται στην Α1 και μάλιστα της απέσπασε και ένα σετ.

Σε δύο παιχνίδια, και υπό απαιτητικές συνθήκες, ο προπονητής Γιάννης Ανδρεάδης μπόρεσε να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα.

«Ήταν ίσως το πιο δημιουργικό Σαββατοκύριακο της προετοιμασίας μας. Η ομάδα του Kazanluk είναι πολύ καλή και παρά την απίστευτη πίεση που δεχθήκαμε, σταθήκαμε πολύ καλά απέναντι τους, παρά την αναμενόμενη ήττα. Στο 4ο δε σετ που κερδίσαμε τελικά με 27-25, η ομάδα έδειξε άλλο πρόσωπο» ήταν το σχόλιό του.

Η συνέχεια έπεται ενδιαφέρουσα.

Share it